Mika Salo: Nema adekvatnih kandidata za Raikkonenovo mjesto

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 7 komentara

Prema bivšem vozaču Ferrarija, Miki Salu, Kimi Raikkonen ima dobre izglede da ostane u momčadi i za sljedeću sezonu. Iako je zaostatak za Vettelom vidljiv na gotovo svakom polju, Salo kaže da trenutno nema adekvatne zamjene za njegovog zemljaka. Nakon VN Monaka mnogi su postavili Kimija za drugog Ferrarijevog vozača, no Mika se ne slaže s tim.

“Ferrari će zasigurno razmotriti mogućnost da vozačka postava i dalje bude Vettel – Raikkonen. Mislim da nema niti jedan dostupan vozač koji bi bio adekvatna zamjena za Kimija, netko tko bi napravio bolji posao od njega. Kimi je završio drugi u Monaku, ali je cijelo vrijeme bio veoma blizu Vettelu. Trenutno je Seb ispred Kimija u poretku s velikom prednošću, ali ako Kimi uspije osvojiti nekoliko pobjeda, situacija se može potpuno promijeniti.”

Kimi Raikkonen trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u poretku vozača, te zaostaje 62 boda za Vettelom. Trećeplasirani Bottas mu bježi 8 bodova, dok u odnosu na petoplasiranog Ricciarda ima 15 bodova prednosti.


Odgovor

7 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Ima smo adekvatnijih.



    9
    9

    0
  2. avalon Prikaži

    “Trenutno je Seb ispred Kimija u poretku s velikom prednošću, ali ako Kimi uspije osvojiti nekoliko pobjeda, situacija se može potpuno promijeniti.” ovo je mudro rečeno sa naglaskom na AKO . a šta AKO se to ne dogodi ? gledajući kroz ugovore dostupnih zamjena nema ali šta ugovori znače u F 1 ? ili slučaj kvyat ( ok , to bi mogla bit “bratska razmjena” Rb i TR zbog istog vlasnika … dinamo i lokomotiva ? ;) ) zar npr nije heidfeld na pola sezone “nogiran” zbog bruna senne pa je li ga ugovor zaštitija ? mislim da je i bottas po ugovoru mora vozit i ovu sezonu za williams no evo ga u mercedesu .



    3
    3

    0
  3. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Kimijev problem je da njegove vožnje osciliraju,uvijek mu fali onih 20% do 100%!



    11
    11

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ako nema nekog tko bi obavljao bolje Kimijev posao, onda se stvarno trebamo zapitat koji je to posao…Kimi je super vozac i ne mora se vise dokazivati uopce, i godine su u pitanju, ali da niti jedan vozac ne bi mogao to je malo pretjerano za rec.



    6
    6

    0
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    pa nije stvar ima li adekvatnijih.
    stvar je da ova kombinacija vrhunski funkcionira, a ako nešto funkcionira to netreba mjenjati.
    kimi se malo probudio zadnje 2 trke, vidjet ćemo kako će sezona završiti pa prema tome će sve biti jasnije. trenutno netreba mjenjati kimija.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.