Stroll: Ne sumnjam u svoje sposobnosti, trebam samo vremena

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Lance Stroll ne uživa previše u svojoj debitantskoj sezoni u Formuli 1, u kojoj je redovito mnogo sporiji od timskog kolege Felipea Masse. Za Williams još uvijek nije osvojio niti boda, ali valja dodati da je imao dosta odustajanja za koja nije bio kriv. Kanađanin uoči domaće utrke tvrdi da si nije zacrtao cilj u smislu osvajanja bodova, već unaprjeđivanja loših strana.

“Imam ciljeve u smislu što trebam poboljšati. Po pitanju pozicije, ne baš”, rekao je Stroll prošlog tjedna na proslavi Williamsove 40. obljetnice u Silverstoneu.

“Ne gledam na Kanadu govoreći ‘trebam završiti u bodovima’ jer bi to bio pogrešan pristup. Gledam na Kanadu te kažem: ‘Koje su mi slabe strane? Trebam se poboljšati tu, treba se dogoditi ovo i ono.’ Nadam se da će nakon toga stići bodovi.”

Prilagodbu na novo okruženje mu sigurno otežavaju novi bolidi koji su dosta teži za vožnju od svojih prethodnika. Mnogi ga već sada otpisuju dodajući da je u Formuli 1 samo zbog novca, no Stroll vjeruje u svoje sposobnosti.

“Imam 18 godina, momčad to zna. Ovo je izazovna godina u Formuli 1, momčad na ovo gleda kao na veći projekt nego samo na sljedeću utrku. Mislim da moramo gledati širu sliku.”

“Ne želim zvučati arogantno, ali ne sumnjam u svoje sposobnosti trkaćeg vozača… ne sumnjam u sebe iako je početak bio nezgodan. Poboljšavam se utrku po utrku te se osjećam ugodnije i sigurnije u Formuli 1. Ali da bih bio najbolji što mogu biti, kao što sam bio u drugim prvenstvima i kategorijama, trebam samo vremena i iskustva.”

Stroll je 2014. osvojio talijansko prvenstvo Formule 4. Naredne godine je osvojio Toyota Racing Series te je zabilježio peto mjesto u europskoj Formuli 3, da bi prošle sezone postao pobjednikom prvenstva europske Formule 3.


Odgovor

2 komentara

  1. Charles Leclerc
    Adro Prikaži

    Trebo si ti ic u F2 ili F3 ne odmah u F1 ispaltilo bi se kasnije vise nego ovo…



    6
    6

    0
  2. avalon Prikaži

    s obzirom na 18 godina stroll poprilično zrelo razmišlja . niti je tu samo zbog jedne sezone niti očekuje previše . bitno je “pohvatat konce” tj kako kaže Koje su mi slabe strane? Trebam se poboljšati tu, treba se dogoditi ovo i ono.’ , a kad to “sredi” plasmani , a time i bodovi će doči . s obzirom da su ovogodišnji bolidi zahtjevniji za vožnju od onih zadnjih sezona “djelić” potencijala je pokaza svojoj tek 2. trci ( kina ) kad je starta sa P 10 . s obzirom na minule rezultate ( 3 titule ) u nižim kategorijama momčić “štofa” ima samo treba više iskustva koje će doči sa brojem odvoženih trka .



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.