Red Bull zabrinut zbog sljedeće tri utrke

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Posljednje dvije staze na kojima su se vozile utrke ovogodišnjeg prvenstva su odgovarale karakteristikama Red Bullovog bolida, a Daniel Ricciardo je na obje uspio doći do postolja, mada na trećem mjestu u Španjolskoj može zahvaliti i odustajanjima bržih bolida ispred sebe.

Sljedeće tri staze su zato potpuna suprotnost: Circuit Gilles-Villeneuve, Baku City Circuit i Red Bull Ring.

“Mislim da svakako bolje razumijemo bolid, bolje ga razvijamo, dodajemo mu performanse i u tome smo bili učinkoviti”, rekao je šef momčadi Christian Horner. “Malo sam zabrinut za Kanadu i Baku jer su to potpuno drugačiji izazovi. Prema tome, sljedeće tri staze će za nas biti jako teške – Kanada, Baku, Austrija. To će biti naš najveći izazov u kalendaru uz Monzu.”

“Ako na te tri staze možemo biti dobri, onda za nas druga polovica sezone može biti bolja od prve s obzirom na ono što pripremamo za nastavak sezone.”

S druge strane, njihova sestrinska momčad očekuje dobre rezultate iako, poput Red Bulla, koriste Renaultov pogon.

“Prošle godine smo u Montrealu bili zapravo brži nego što smo mislili”, rekao je Toro Rossov tehnički direktor James Key. “Ne znam hoće li to biti slučaj ove godine, ali smo manje zabrinuti nego što bi inače bili. Gume nam odgovaraju, naš bolid bolje reagira na mekše gume.”

“U Azerbajdžanu smo bili konkurentniji nego što smo očekivali uzimajući u obzir važnost motora. Vidjet ćemo, ali trebali bismo biti u boljoj situaciji nego što smo bili na zadnjoj utrci.”

Red Bull je na VN Španjolske uveo veću nadogradnju za RB13, dok su u Monaku dodali T-krilo. Što se tiče performansi same šasije, Max Verstappen kaže:

“U redu je. Još uvijek nismo najbolji, ali isto tako nismo jako daleko. Nije samo do downforcea, u Monaku također trebate dobar mehanički grip. Mislim da na tome trebamo poraditi.”

Na pitanje gdje se Red Bull muči po pitanju mehaničkog gripa, Nizozemac dodaje:

“Teško je reći. Ferrari izgleda jako dobro pri promjeni smjera. U tom području se možemo poboljšati, ali mislim da je u Monaku dio krivnje pao i na zagrijavanje prednjih guma koje nije bilo fantastično.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.