Abiteboul: Novi bolidi pokazuju vozačevu sposobnost

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul jedan je od mnogih koji tvrdi da novi bolidi omogućuju vozačima da pokažu svoju vještinu i brzinu, jer su ih nova pravila učinili mnogo težim za vožnju.

Tehnologija u Formuli 1 je posljednjih godina uvelike napredovala, pa vozači moraju znati upravljati s mnogo stvari iz kokpita (preko komandi na volanu) koje direktno utječu na performanse bolida što Francuz ističe kao sve bitniju vještinu vozača.

“Razlika između vozača je značajna. To naglašava ulogu vozača u sportu u kojem je tehnologija u centru pažnje. Nije sve u motoru i bolidu, puno toga zavisi od vozača. Prije svega postoji natjecanje između vozača i Nico nas na to podsjeća”, rekao je Abiteboul za francuski AFP.

Razloge za ovakve zaključke Abiteboul i Renault itekako imaju ako se pogleda odnos njihovih vozača, a ovo su njegove prve izjave nakon što je potvrdio da Palmeru mjesto u Renaultu nije sigurno ako ne poboljša svoju formu.

Renault je trenutno sedma momčad u poretku konstruktora, a sve bodove im je osvojio Hulkenberg. Nijemčeva prednost još je izraženija u kvalifikacijama jer je na svim stazama dosad bio preko sekundu brži od momčadskog kolege.

Francuz za Nicu Hulkenberga ima samo riječi hvale i istaknuo je da igra važnu ulogu u timu.

“Nicu ima važnu ulogu u timu. On nam daje smjernice za razvoj i prioritete za promjene na bolidu. Znamo što da radimo, ali nam on pomaže istaknuti ključne točke i pokazuje koje su stvari manje ili više bitne.”

 


Odgovor

6 komentara

  1. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Slažem se u potpunosti, nakon tri sezone možda i najlakših bolida za vožnju dobili smo čini se bolide koji rade razliku između muškaraca i dječaka.

    Jedna stvar mi je pala na pamet, kako obično imamo analizu krugova prvoga i drugoga nakon kvalifikacija, mene bi zanimalo viditi analize krugova Hulka i Palmera. Mislim da bi to dalo odličan uvid u današnju situaciju glede težine vožnje ovih bolida i kvalitete vozača.



    11
    11

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Stroll-Massa
    Alonso-Vandoorne
    Hulk-Palmer
    Definitvno top 3 para u kojima je to najvidljivije….Williams ce zbog Strolla izgubit u borbi s Force Indiom, a moguce i Toro Rossa ako se stanje ne popravi…Jednako tako je i u Renaultu kojeg Hulk drzi, a Mclaren….hah oni nemogu do boda tako da eto ?



    6
    6

    0
  3. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Koji k…. vam onda Palmer troši kilometražu na drugom bolidu?
    Razlika je vidljiva i po kratkom postupku odstraniti iz momčadi čak možda dati priliku i sirotom Sirotkinu.



    10
    10

    0
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ne znam jeli ikome na svijetu jasno koji q… Palmer još radi u Renaultovoj momčadi



    16
    16

    0
  5. Sebastian Vettel
    daisy Prikaži

    Tolko mi je žao jos od zime sto je Hulk potpisao za Renault prije nego je Rosberg obznanio da odlazi jer je on mogao biti taj kojeg bi Mercedes izabrao da nije neposredno prije potpisao ugovor: tražili su kvalitetnog vozača, a bilo je poželjno da bude Nijemac (kao Rosberg koji je bio tamo i Wehrlein kojemu je to bio jedan od pluseva), a Hulku je bila želja voziti za tvorničku momčad, kamoli kad bi ta momčad bila Mercedes. Bottasova zasluženost mjesta nije upitna, ne pokusavam to reci, ali Hulk mi je vec godinama među dražim vozačima i sama pomisao sta bi taj mogao raditi u top momčadi u kojoj nikad nije bio…sjetim se uvijek onog polea u Brazilu 2010., pa jasno i ostalih poteza kroz karijeru i bas mi bude zao sto je trošio godine na relaciji Force India – Sauber – opet Force India, a zaslužio je vise.



    26
    26

    0
  6. Formula1
    f1zd Prikaži

    U vašem slučaju nesposobnost :mrgreen:
    Doduše, samo u jednom djelu garaže.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.