Giovinazzi će nastupiti za Haas na sedam slobodnih treninga

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Ferrarijev treći vozač, Talijan Antonio Giovinazzi, dobio je priliku za nastup na čak sedam ovosezonskih slobodnih treninga u bolidu Haasa. Giovinazzi je ove sezone već upisao dva nastupa na utrkama kada je u Sauberu mijenjao ozlijeđenog Wehrleina u Australiji i Kini. U Australiji je ostvario 12. mjesto, dok u Kini nije završio utrku.

Haas je danas objavio kako će Giovinazzi za njih voziti na sedam prvih slobodnih treninga do kraja sezone, prvi će biti u srpnju na VN Velike Britanije, a nastupit će i u Mađarskoj, Italiji, Maleziji, Meksiku, Brazilu i Abu Dhabiju.

Giovinazziju će vozačko mjesto na svim utrkama osim u Meksiku ustupiti Kevin Magnussen.

“U godini koja je već ispunjena sjajnim prilikama, ponosan sam što ću dobiti još jednu s Haas F1 Teamom. Biti treći vozač Scuderije Ferrari očito je sjajno i dobiveno vrijeme na ovim prvim slobodnim treninzima s Haasom će me održati u formi. Moći ću iskoristiti ono što sam naučio u simulatoru i prenijeti to na stazu u pravim trkaćim uvjetima.”

“Ponosan sam na vjeru koju Ferrari i Haas imaju u mene i zahvalan Kevinu i Romainu na dijeljenju vremena u bolidu sa mnom.”

F1 debi za Malju i Norrisa

Dva mlada vozača dobit će svoje prve vožnje u bolidu Formule 1 na dva odvojena testiranja. Riječ je o švedskom F2 vozaču Gustavu Malji te britanskom F3 vozaču Landu Norrisu.

21-godišnji Šveđanin će svoj F1 debi imati u Sauberu C36 na testiranju u Hungaroringu poslije utrke. Malja trenutno vozi svoju drugu punu sezonu u F2 (bivšem GP2) u momčadi Racing Engineering te drži 9. mjesto u ukupnom poretku.

Lando Norris, 17-godišnja velika nada britanskog motorsporta, član McLarenovog juniorskog programa, dobio je svoju prvu priliku u F1 bolidu na jučerašnjem testiranju u Portugalu na stazi Portimao.

Norris je testirao MP4-26, McLarenov bolid iz 2011. i to kao dio McLaren Autosport BRDC nagrade koju je osvojio prošle godine. Inače se ovaj test vozi na Silverstoneu i vozač vozi tri seta po pet krugova. Međutim, Norris je impresionirao McLaren u simulatoru i željeli su mu dati maksimalnu kilometražu pa je Norris tako vozio jučer, a vozit će i danas.

Norris trenutno dijeli vodstvo u ukupnom poretku europske F3 s Joelom Erikssonom.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.