Mercedes bi mogao imati problema i na dva nadolazeća GP vikenda

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 7 komentara

Ispred nas su dvije utrke na kojima bi Mercedes mogao vrlo lako imati velikih problema – VN Kanade na stazi Gilles Villeneuve i VN Azerbajdžana u Bakuu.

Prošlog vikenda su se u Monaku mučili zagrijati Pirellijeve gume na optimalnu radnu temperaturu, zbog čega je Lewis Hamilton imao neuobičajeno loše kvalifikacije i nije mogao složiti dobar krug iako je pokušao nekoliko puta.

Valtteri Bottas je bio konkretniji u subotu i za pole positionom je kasnio manje od pola desetinke sekunde, ali je u utrci izgubio od oba Ferrarija i od Daniela Ricciarda.

Kao rezultat toga, Sebastian Vettel sad ima 25 bodova prednosti u poretku vozača. No, Lewis Hamilton bi mogao upasti u još veće probleme jer bi ga staze koje dolaze mogle dovesti u slične probleme kao Monako.

U Kanadi su vozačima na raspolaganju ponovo iste komponente kao prošlog vikenda – ultrasoft, supersoft i soft. Dva tjedna kasnije se putuje u Baku gdje će Pirelli donijeti za jednu stepenicu tvrđe gume – supersoft, soft i medium.

“Mučimo se oko balansa bolida, posebno u vrlo sporim zavojima,” kaže Bottas.

“Mučimo se sa stabilnosti stražnjeg kraja bolida. Kad je stražnji dio stabilan bolid ima malo podupravljanja i to zagrijava prednje gume. Kad možete prenijeti više brzine kroz zavoje onda možete bolje zagrijati gume.”

“Ferrari to radi bolje na prednjim i stražnjim gumama, a kod nas ponekad postoji disbalans, prednje i stražnje nisu uvijek jednako dobro zagrijane.”

Mercedes ima jako malo vremena da pronađe rješenje problema iz Monaka jer će na slično naići i u Montrealu i u Bakuu.

“Sochi i Monte Carlo su staze na kojima trebate puno trakcije i morate zaštiti stražnje gume, ali ne smijete žrtvovati prednje,” kaže Pirellijev Mario Isola.

“Klizanje stražnjeg kraja bolida može izazvati pregrijavanje, a zbog mekanog asfalta radi se o drukčijem pregrijavanju. S druge strane, morate malo oživjeti i prednje gume jer u protivnom nećete dobiti maksimalan grip. Ovaj efekt ćemo imati na još nekim stazama, poput Montreala.”

Montreal i Baku su staze koje ne traže toliko downforcea, što bi ekipama moglo dodatno otežati proces dovođenja guma u područje najboljeg djelovanja.

“Moramo vidjeti kako će se gume ponašati kad počnemo skidati downforce s bolida, a to je nešto s čim još nismo eksperimentirali,” kaže Force Indijin tehnički direktor Andrew Green.

“Tradicionalno je Montreal nezgodna staza i mislim da će i Baku biti težak. Radi se o glatkom asfaltu, vrlo maloj količini energije i dugim pravcima. Bit će izazov za sve.”

Hamilton je u Kanadi pobjeđivao pet puta, uključujući utrke 2015. i 2016. godine, ali zna da Mercedes ima “jako puno posla” kako bi se to nastavilo i ove sezone.

“Čim shvatimo rad ultrasoft guma – to će nas staviti u puno bolju poziciju na stazi,” kaže Hamilton.


Odgovor

7 komentara

  1. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Sacekajmo kanadu u baku pa da vidimo. Mada sam misljenja da će ferrari uzet kanadu dok za baku nisam siguran…



    3
    3

    0
  2. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    Mozda laprdam i fantaziram, al iman osjecaj da nas ceka epska borba izmedu Hamiltona i Vettela u Kanadi.( Naravno ne borba u boxevima :P )



    4
    4

    0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Meni se žalost (toplo se nadam da griješim) mota po glavi
      da će cijela ova sezona biti više manje taktička borba kroz bokseve.
      Pretjecanja su ove sezone jako teška, (na uličnim utrkama je uvijek teško)
      a razlika u kvaliteti bolida između Ferrarija i Mercedesa nikada manja.
      Sve jedno, jedva čekam Kanadu.



      1
      1

      0
  3. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Teško da možemo predvidjeti što će se dogoditi u slijedeće dvije utrke,jedino sigurno je da se zna tko će se boriti za prvo mjesto…Ham,Vetel Bottas….



    2
    2

    0
  4. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    Jedva cekam Kanadu, neznam zasto jednostavno mi je to najzdraza staza.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.