Button: Formula 1 je sada onakva kakva treba biti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Jenson Button kaže da je Formula 1 trenutno onakva “kakva bi trebala biti” zahvaljujući novom tehničkom pravilniku, ali svejedno tvrdi da je njegova karijera tu završena nakon ovog jednog povratka u Monaku.

Button je zamijenio Fernanda Alonsa koji se otišao natjecati u Indy500 gdje je bio jedan od kandidata za pobjedu u trenutku kada je njegova Honda otkazala.

Svjetski prvak iz 2009. nije vozio nove bolide do četvrtka i prvih slobodnih treninga, ali je u kvalifikacijama svejedno odradio dobar posao. Bez obzira na to, morao je krenuti s posljednje pozicije jer je dobio kaznu za promjenu pogonske jedinice.

Utrka mu je završila kad je optimistično pokušao napasti Pascala Wehrleina zbog čega je dobio i kaznu koju vrlo vjerojatno neće nikad odraditi.

“Sasvim mi je jasno da sam vozio puno brže nego prošle godine i bilo je puno zabavnije.”

“Moram reći da sam bio razočaran kad sam čuo da će po novom pravilniku bolidi biti teži, ali ovo je bila najteža staza za teške bolide i svejedno je bio vrlo okretan tu.”

“Jako je zabavno za voziti. Formula 1 je definitivno otišla u pravom smjeru s osim pravilima. Vrlo je uzbudljivo za ekipe pronaći puno vremena i downforcea, takva Formula 1 treba i biti.”

Button je unatoč tome potvrdio da se neće vraćati u Formulu 1, barem ne ove godine.

“Završio sam još u studenom. Ali, da su nekog od vas pitali da vozi Monako – naravno da bi, zar ne?”

“Subota je bila zabavna. Utrka je bila pomalo frustrirajuća, ali to je moja jedina utrka ove sezone. Definitivno nemam plan više voziti ove godine u Formuli 1. U drugim kategorijama možda da, ali tu ne.”

“Imam druge stvari u kojima uživam izvan sporta i moram se u potpunosti fokusirati na njih da postignem ono što želim.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.