Hamilton: Ferrari favorizira Vettela

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 30 komentara

Lewis Hamilton kaže da je jasno kako je Ferrari odabrao Sebastiana Vettela kao svog prvog vozača u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Vettel je prošao ispred Kimija Raikkonena tijekom zaustavljanja u boksu nakon što je ostao pet krugova više na stazi i redovito nizao značajno brža vremena od onog što je u to isto vrijeme radio Raikkonen.

Kimi je bio razočaran rezultatom, a Vettel je porekao da je strategija zamjene pozicija bila planirana uoči utrke.

“Meni je očigledno kako je Ferrari odabrao svog prvog vozača. Oni će davati sve od sebe da osiguraju maksimalan broj bodova za Sebastiana tijekom svih utrka,” kaže Hamilton koji sada zaostaje 25 bodova.

“Strategijom je jako teško prestići bolid ispred sebe osim ako ekipa ne odluči dati prednost tom drugom bolidu. Stoga, sve je jasno.”

Mercedes je ove godine u nekoliko navrata pitao Valtterija Bottasa da se makne s puta Lewisu Hamiltonu. U Bahreinu čak dva puta, a u Španjolskoj je Bottas nakon utrke jasno rekao kako je odradio posao zadržavanja Vettela.

Na upit novinara hoće li Lewis to isto tražiti u vlastitoj ekipi, Britanac je odgovorio negativno.

“Nisam razgovarao s ekipom, niti planiram. Valtteri odrađuje sjajan posao, trenutno imam dojam da moramo favorizirati jednog ispred drugog.”

“Zaista je važno, više od svega, da radimo poput ekipe, kao što dosad i jesmo radili. Možda se pojave neke situacije gdje će pozicioniranje postati vrijedno, ali tko zna, možda bude obrnuto – možda ja budem morao pomoći Valtteriju.”

“Zaista nemam pojma. Moramo osigurati da smo ispred njih pa da se ne nađemo u istom scenariju u kojem su oni bili danas.”


Odgovor

30 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    Vidi ko prica hahhahahahha



    22
    22

    0
    • Narain Karthikeyan
      Nando Alosno Prikaži

      Inace da se dotaknem “favoriziranja seba”
      Znaci, svi smo ljuti sta je Ferrari “pomogao” Vettelu tako da su ga uveli par krugova poslije.
      A recite vi meni sta bi bilo da su Vettela poslali prvog? Rec cu vam ja
      Vettel bi odradio undercut kako Bog zapovijeda jer lik je jednostavno brz, izaso bi ispred Kimija i sta onda? Ajme sta favoriziraju Vettela, poslali ga u box prvog iako je Kimi bio isprid njega. Kimi je ima sve u svojim rukama, zaspa je( ili mozda jednostavno nije dovoljno brz). Jedini krivac za njegov gubitak je ON. Takoder mi ni ovo nema smisla; Ferrarijevo “guranje” Vettel ne bi imalo apsolutno nikakvog smisla. Zasto bi Ferrari htio jednog tuznog demotiviranog vozaca u godini kad su konstruktorskom naslovu blize nego ikada?



      37
      37

      0
  2. Charles Leclerc 16
    CRooY3 Prikaži

    Vidi se da mu je krivo jer je Ferrari izabrao Vettela za prvog vozača i sad mu je to odjednom problem. A dok je prethode tri godine on plakao da Mercedes da prednost njemu ispred Rosberga onda mu politika “prvog vozača” nije bila problem. Osjeća se nervoza u Mercu i to je najbolja moguća vijest.



    27
    27

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ma bravo Columbo! Pa to se znalo već nakon prve utrke, ali ja tu ne vidim ništa loše. Isto kao što je i Mercedes odabrao tebe za prvog vozača,.



    17
    17

    0
  4. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Prvo pogledaj ispred svojih vrata pa gledaj susjedova



    31
    31

    0
  5. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Drugim ričima, oni imaju prvog vozača pa bi bilo pošteno da i vi meni osigurate ravnopravnu borbu i poziciju zvaničnog prvog vozača da se mogu lakše boriti protiv Vettela. I naravno lažna požrtvovnost kao i ja ću pomoći Valteriju ako bude tribalo i ako slučajno iduću utrku on bude 30 bodova isprid mene u poretku i iza mene na stazi.

    Problem je jedino taj što Vettelu nije tribalo pomagati danas, Ferrari ga je posla u promet a ima je sriće što se Ericsson maka u boks taman kad ga je počeja stizati, nakon toga vozija je nevjerojatna vrimena, i da se ne zaboravi par krugova prije toga Raikkonen ga je neizravno ugrozija s padom tempa do te mire da ga je Bottas uvatija. Tako da ostanak Raikkonena na stazi duže bi za Ferrari značija opasnost od undercuta, pogotovo za Vettela.

    Da li je ovaj ishod Ferrariju draži, vjerojatno da, da li Raikkonen može u Ferrariju kriviti za ovaj ishod, mislim da ne.



    21
    21

    0
  6. Red Bull
    grga Prikaži

    Očekivana i, čak mogu reći mudra (ne kažem moralna) izjava Hamiltona. Lijepi primjer kako jednim udarcem ubiti dvije muhe. Pod jedan, pokušava se unjeti malo razdora u Ferrari i poremetiti “unutarnji mir” ekipe, odnosno Vettela. Ali osobno sam 100% uvjeren da je cilj ove Hamiltonove izjave ekipa Mercedesa. Malo je bedasto doći šefu i nedvosmisleno ga zamoliti da ti ekipa još jače da poguranac kada bude prilika (bez obzira koliko su oni toga i sami svijesni). Puno je suptilnije to tražiti na način da počneš trubiti uokolo kako Ferrari gura Vettela, a zaključak se sam nameće. U biti stvaraš si i odstupnicu da kasnije eventualno možeš reć svojima “Eto, da ste mi maknuli Botasa tu-i-tu” sad bi mi bili prvi”. Vrlo razumljiva Hamiltonova želja umotana u fini celofan. Sad je loptica kod Tota Wolfa.
    Btw, baš bi bilo fora da se recimo u udućih 2-3 utrke stvari odviju tako da Botas bodovno preskoči Hama. Živo me zanima kako bi onda Ham reagirao na momčadske odredbe u korist finca.



    24
    24

    0
  7. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Pa između redova se može zaključiti molba/zahtjev Lewisa da ga se preferira.
    A još gora stvar je što to on uopšte traži (tj. pravi se mutav, kao da to već nije tako), jer već smo vidjeli na par primjera ove sezone da je Bottas odradio dobrog posla za Lewisa (da se razumijemo i neka je, nemam niśta protiv, timski interesi su najbitniji).



    25
    25

    0
  8. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Pa sasvim je jasno i meni da favorizira,dosta da pogledaš tablicu i sve ti je jasno….i ja bi volio da je Kimi pobijedio,ali tu ne rade emocije…..znaju dobro što rade u Ferrariju.



    18
    18

    0
  9. Blue Flag
    Viper Prikaži

    E to je Hamilton kakvog znamo, a ne one spike o međusobnom poštovanju, hahha Poštovanje je bilo dok su bili u egalu…
    Zanima me samo koga favorizira Mercedes kad zamoli Bottasa da ga propusti, dva puta?



    43
    43

    0
  10. Formula1
    f1zd Prikaži

    Koji patetičar…



    17
    17

    0
  11. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Bahrein, bahrein. Eto ti favoriziranja… I hamilton se nekad bas pravi englez….



    20
    20

    0
  12. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Hamilton je loš gubitnik.



    31
    31

    0
  13. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Kao šta sam na forumu reko – loš gubitnik i ljiga!



    30
    30

    0
  14. Ferrari
    Mesi05 Prikaži

    Toga je uvik bilo u f1 pa zasto nebi i sada. Hamilton je uvik ima naklonost merca prema broju 1 samo to nije toliko dolazilo do izrazaja jer nisu imali prijetnju. Volio bi dozivjeti da mu kazu da propusti Bottasa pa da vidimo kako on kaze da ce mu pomoci.



    13
    13

    0
  15. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    Kao da RAI nije dovoljno sto je dosao drugi nego ga i ovaj glodavac jos podbada. Ukoliko ste 1-2 onaj tko vodi utrku ima pravo glasa sto se tice box-a. Sad je pitanje da li bi se isto desilo Vettelu da je imao pole? Ili bi on trazio da ostane duze? Vjerujem da je RAI da je zelio mogao uputiti koju preko team radia te odgoditi ulazak u box ukoliko je mislio da ga zovu prerano.

    Takodjer ovo se RAI ne bi desilo da je presao BUT i WER kad je trebao, no on je pogubio 3-4 sekunde te prosuo sve sto mu je moglo pomoci da zadrzi prvo mjesto kad boxevi dodju na red.



    7
    7

    0
    • Williams
      Montoya Prikaži

      On nemože znat kad ga pozovu u boks gdje će otprilike izać nakon što obavi. Skužio je da su ga sje….. po izlasku iz boksa i gubljenju vremena iza spomenute dvojice. Umeđuvremenu je Vettel španao par krugova da izađe ispred ovih. Vrlo jednostavno. Vozač nemože znat ništa od tog unaprijed, ali pit wall itekako zna.



      2
      2

      0
  16. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    I ne znam sta njeg briga ko je sta u ferrariju. Nek gleda svoja posla, ionako je on br 1 u mercu



    10
    10

    0
  17. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    A gdje je taj Hamilton bio u Bahreinu? Dakle situacija je da je išao ganjati Vettela i ako ga ne prestigne vratiti će mjesto Bottasu. How yes no da je vrati mjesto zadržao je drugo mjesto sa smiješkom na licu.
    https://youtu.be/qSNkZjKp3TY



    2
    2

    0
  18. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ahahahah , a ti si Bottasov potrcko ? Glupost.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.