Sainz iznenađen šestim mjestom u kvalifikacijama

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Toro Rossov vozač Carlos Sainz se za VN Monaka kvalificirao na šesto mjesto, iza dva Ferrarija, jednog Mercedesa i dva Red Bulla. Naznake za dobar rezultat postojale su još tijekom slobodnih treninga u četvrtak, ali Španjolac se ipak nije nadao ovako dobrom rezultatu.

“To je lijepo iznenađenje za sve nas jer smo imali nezgodnih prvih pet utrka. Svi smo očekivali malo više od bolida, a dobiti odjednom ovo šesto mjesto u Monaku je najbolji poticaj za svakoga. Na stazu smo poslali isti bolid kakvog smo imali i u Barceloni. Morali smo prilagoditi postavke za ovaj tip staze i onda se odjednom vidimo na šestom mjestu. Analiza mora biti odrađena. Ovdje nema puno pravaca, a to nam pomaže.”

“Drugo, imamo dobar bolid po pitanju mehaničkog gripa, područje na kojem prošle godine možda nismo bili tako dobri. Kao što sam puno puta rekao, bolid je kompletniji.”

Ispred Sainza će se naći dva bolida sestrinske i ‘veće’ momčadi, ali to ne znači da Carlos neće pritiskati.

“Uvijek napadam. Ne znam što će mi Helmut Marko reći”, našalio se Sainz. “Ali ja uvijek želim napadati od početka jer ući u utrku braneći se je najgora stvar koju možete napraviti vašem pristupu i za vaše samopoštovanje. Prema tome, napadat ću na startu, a onda ću biti strpljiv. Utrka je duga, više od 70 krugova, jednostavno trebate imati dosta sreće sa sigurnosnim automobilima, s tajmingom.”


Odgovor

1 komentar

  1. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Odlicne kvale. Svaka cast, momak!!!!!



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.