Postavke bolida krivac za Hamiltonovo ispadanje u Q2

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Lewis Hamilton je imao velikih problema s bolidom u drugoj kvalifikacijskoj rundi kada nije uspio osigurati vrijeme koje bi mu garantiralo nastup u posljednjoj rundi kvalifikacija. Trostruki svjetski prvak je u dva navrata ‘zaplesao’ ulicama Monte Carla, a u posljednjim trenucima je njegov pokušaj propao zbog Stoffela Vandoornea koji je završio u ogradi. Bez obzira na to, pitanje je bi li Hamilton uspio proći u Q3 jer vremena po sektorima nisu bila sjajna.

Utrku će startati s 13. mjesta, dok će njegov timski kolega Valtteri Bottas startati s trećeg mjesta zahvaljujući vremenu koje je bilo samo 0.045 s udaljeno od pole positiona.

“Nismo mogli dobro podesiti Lewisov bolid, zato je imao katastrofalne kvalifikacije”, rekao je Niki Lauda nakon kvalifikacija. “Bottasov bolid je bio bolji, vrlo blizu drugog mjesta. Zadovoljni smo s njim, s Lewisom nikako.”

“Moramo to analizirati, pažljivo provjeriti kakva je razlika između dva bolida i zašto je cijeli setup funkcionirao na jednom bolidu, a ne na drugom.”

Na pitanje kako bi se situacija odvila da se Vandoorne nije zabio u ogradu, Hamilton kaže:

“Mislim da bih se mučio. Taj krug me je mogao ubaciti u top 10, a onda bih se vjerojatno mučio ostati među prvih pet s tempom kojeg sam imao, bez obzira na to koji problem sam imao s bolidom.”

“Ali odlično je vidjeti da je Valtteri uspio izvući performanse iz bolida, to pokazuje da nismo užasni ovdje. Jednostavno ćemo morati shvatiti zašto nisam mogao biti gore s njim.”


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Možda opet neka urota protiv LH..



    11
    11

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ja mislio opet sunce…..
    :rofl:



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.