Newey će pokušati dovesti Red Bull u top formu

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Adrian Newey u posljednih nekoliko tjedana sve više se uključuje u Red Bullovo nastojanje da preokrene sezonu u svoju korist. Prihvatio je ulogu doktora kako bi pronašao boljke ovogodišnjeg RB13.

Red Bull je očekivao da će biti glavna prijetnja Mercedesu ove godine, ali zbog problema sa zračnim tunelom i aerodinamičkim svojstvima bolida koji ne ostvaruje očekivan downforce, to ostaje neostvarena želja.

Red Bull je u Španjolsku došao s novim nadogradnjama, koje su im pomogle da se približe Mercedesu I Ferrariju, posebice u kvalifikacijama. No svjesni su da još trebaju napredovati kako bi se mogli boriti za prvenstvo.

Sada s Adrianom koji ima sve veću ulogu u razvoju, šef tima Christian Horner, kaže kako njegov utjecaj postepeno raste od predsezonskih testiranja, kada je situacija u kojoj se nalaze postala očita.

“Slušao je vrlo pažljivo što vozači imaju za reći i to je izgledalo kao posjet doktoru. Želi razumjeti povratne informacije vozača te po tome razvijati bolid. Preko zime bio je 50% umješan u razvoj, a poslije testiranja u Barceloni je stalno tu”, rekao je Horner.

Newey je prihvatio tu ulogu u timu jer je njegovo dizajniranje automobila za Aston Martin za sada u nižoj brzini.


Odgovor

2 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Helmut prijeti odlaskom, Adrian pokušava RB dovesti u top formu, da li je samo motor problem? Da ih nisu ubila velika očekivanja? Već viđeno.



    12
    12

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    A ja mislio da odlaze iz sporta.. :zubo:



    15
    15

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.