Renault smanjio gubitke u povratničkoj sezoni

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 1 komentara

Renaultova momčad je u svojoj povratničkoj sezoni (2016.) zabilježila puno bolje rezultate nego što je momčad iz Enstonea (pod Lotusovim imenom) imala godinu prije.

Naime, Lotus F1 Team je u svojoj zadnjoj sezoni, obilježenoj brojnim financijskim problemima i nekim dugovanjima koja je na sebe preuzeo Renault, izgubio 57 milijuna funti, dok je prošle sezone taj gubitak smanjen na samo 3.3 milijuna funti, i to u sezoni kada je Renault zauzeo tek deveto mjesto u poretku konstruktora.

Za nešto bolju sliku francuska momčad navodi brojnije i kvalitetnije sponzorske ugovore te povoljan tečaj nakon ‘Brexita’, unatoč povećanju broja osoblja s 475 na 511 prošle godine (što zahtijeva dodatnih 2 milijuna funti godišnje). Taj broj se za 2017. približio brojci od 600, a plan je daljnje širenje i dovođenje novih kadrova.

Renaultov cilj za ovu sezonu je peto mjesto u konstruktorskom poretku, ali za takav pothvat će im što prije trebati dobre vožnje drugog vozača…

Borba za peto mjesto

5. Toro Rosso     21 bod
6. Williams       18 bodova (sve bodove osvojio Massa)
7. Renault        14 bodova (sve bodove osvojio Hulkenberg)

Odgovor

1 komentar

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    2018 bi mogli biti na 4. mjestu. Naravno ako uz Hulka dovedu Alonsa. Ove godine 5. jako tesko. Pogotovo ako Stroll proradi. Palmer ce proraditi jako tesko.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.