Helmut Marko: Sainzov odlazak u Ferrari je samo san njegova oca

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Helmut Marko bio je pomalo neugodan u svojoj zadnjoj izjavi, u kojoj je rekao da je Sainzov odlazak u Ferrari samo san njegova oca. Podsjetimo, Carlos Sainz je još prošle godine dobio nekoliko ponuda od drugih momčadi, no Red Bull je blokirao njegov odlazak te ga ugovorom vezao za Toro Rosso. Mladi Španjolac je rekao da će ove godine pregledati sve opcije koje ima te onda donijeti odluku. Činjenica je da od postojanja Toro Rossa niti jedan vozač nije bio član te momčadi više od tri sezone. Carlosu je ovo treća sezona, kao i Kvyatu.

“Ferrari nije pitao za Carlosa, to je bio san Carlosa starijeg”, rekao je Helmut. “Već nas dugo nije nitko zvao. On se sada mora koncentrirati na to da obavi najbolji mogući posao. S druge strane trebamo rezervnog vozača, a nama je Carlos prva opcija. Toro Rosso se mora boriti za četvrtu, petu ili šestu poziciju, to je realna mogućnost. Ali kao momčad ne smiju raditi greške, a to se odnosi i na vozače. Mislim da bi Carlos bolje napredovao kada bi napustio tu “sigurnu Madrid zonu”, daleko od svog oca.”

“On je imao dosta uspona i padova u svojoj karijeri. Primjerice, u GP3 seriji ga je Kvyat pobijedio. Ali kada je Kvyat došao u Formulu 1, bio je veliko razočarenje. Tada je Carlos probao drugačiji pristup te je osvojio Formulu Renault 3.5. Carlos je jako brz, ali mora biti konstantan. Petkom je ponekad tako brz da se mi u Red Bullu zapitamo kako je to uspio. Ali, najbitnije su kvalifikacije i utrka, biti brz u petak ne znači ništa.”


Odgovor

2 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    “S druge strane trebamo rezervnog vozača, a nama je Carlos prva opcija”

    Dakle želiš mu uništit F1 karijeru ?



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.