Horner: Nadogradnje su nam donijele 0,4s

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Red Bullov šef Christian Horner je zadovoljan s nadogradnjama koje je momčad spremila za utrku u Španjolskoj prošlog vikenda, a kaže da su bile vrijedne oko 4 desetinke sekunde po krugu.

Na početku europskog dijela sezone sve ekipe se prime posla i isprobaju više nadogradnji nego bi to inače na dalekim utrkama, ali se Red Bull bez obzira na to nije uspio približiti Mercedesu ni Ferrariju.

Max Verstappen se kvalificirao 6 desetinki daleko od pole positiona, ali je u utrci to izgledalo poražavajuće. Daniel Ricciardo je završio 75 sekundi iza pobjednika.

“Ako pogledate vikend kao cjelinu definitivno smo se pozabavili nekim problemima, definitivno smo napredovali s bolidom,” kaže Horner.

“Daniel je bio usamljen u utrci, a koristilo mu je odustajanje Bottasa. Na pola utrke smo počeli čuvati motor jer mora izdržati kroz nekoliko utrka.”

“Ritam bolida na vrhu je bio značajno brži i imamo još puno posla. Osjećamo da smo napredovali ovog vikenda, što nam da je jasan smjer razvoja. Nadam se da ćemo profitirati na tome idućih par utrka.”

Horner kaže da su nadogradnje bile ciljane za spore i srednje brze zavoje, a po njihovoj procjeni dobili su 0,4s.

“Nadogradnje su bile uglavnom fokusirane na spore i srednje brze zavoje, a u tom segmentu smo sigurno napredovali, to i vozači kažu. Mislimo da se radi oko 4 desetinke sekunde ovdje ovog vikenda, ali imamo još puno prostora za napredak i radimo na više stvari jer su pravila još zelena i može se puno toga pronaći.”

“Mercedes je tu donio masivne nadogradnje, a status na stazi je ostao više-manje isti pa osjećamo da smo se malo približili i shvatili u kojem smjeru razvoja trebamo ići.”


Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Neznam šta su nadogradnje donijele, ali zaostatak je glomazan



    6
    6

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Zaostatak je svakako prevelik. Volio bi da se pridruze vodecem dvojcu kroz sezonu…. Mozda i hoce, ali nekako sumnjam. Cini mi se da bi mogli, ali na nekim stazama, ali generalni “egal” s Merc i Ferrarijem cisto sumnjam…



    5
    5

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Da se vozilo jošš 15-tak krugova mislim da bi zaostatak bio i +1 krug.



    1
    1

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      I prije, pogotovo u kontekstu činjenice da su ova dvijica naprijed ganjala i nabijala tempo, o čemu govori Lewisov FL pred kraj trke, i da je krug prd kraj trke bio oko 83-84 sekunde.
      Vidimo da su nadogradnje donijele i manje nego što su se nadali (simulator je pokazao 1,3sec, dobro to nije bilo ni za očekivati).
      Kada dodamo nadogradnje Benza i Ferrarija, ispalo je da su na istom, ako ne i gori.



      2
      2

      0
  4. Formula1
    f1zd Prikaži

    Znači, da nije bilo nadogradnji završili bi cijeli krug iza..?


    0
    0

    0
  5. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Hm, mogao bi Alonso dobro doći ovoj momčadi?


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.