Button: Ne zanima me povratak ove sezone, ali 2018. je sve moguće

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Umirovljeni svjetski prvak iz 2009., 37-godišnji Jenson Button, sljedećeg tjedna će se naći u ne tako vrućem sjedalu McLaren Honde na ulicama Monaka, kada će zamijeniti Fernanda Alonsa koji će uzbuđenje tog vikenda potražiti na utrci 500 milja Indianapolisa. Britanac je Press Association Sport rekao da ga ne zanima povratak ove sezone u punom radnom vremenu, ali da je 2018. sve moguće.

Budućnost njegovog timskog kolege u McLarenu je pod ogromnim znakom upitnika, a silly season bi i ove godine trebao biti zanimljiv ako u obzir uzmemo činjenicu da će Kimi Raikkonen koncem ove godine ostati bez ugovora s Ferrarijem i s 38 godina na leđima. Ako se uz sve to otvori prazno mjesto u McLarenu, Button bi lako mogao biti pozvan da se vrati u sport, premda će i on tada imati 38 godina.

“Ne mogu odbaciti tu mogućnost. Imam ugovor s momčadi za utrkivanje sljedeće sezone pa definitivno ne bih ništa odbacivao”, rekao je Button.

Osim toga, priznao je da su ga rano ove godine dvije momčadi kontaktirale oko usluga za tekuću sezonu, a dovoljno je se podsjetiti da u siječnju 2017. potvrđene vozačke postave nisu imale tri momčadi (po jedno mjesto u Mercedesu, Williamsu i Sauberu).

“Imao sam toliko puno opcija za utrkivanje ove godine da je to smiješno. S tim se zakoračilo i u ovu godinu kada su me dvije različite momčadi pitale da se utrkujem za njih. Ne zanima me to. Razmišljam o Monaku kao jedinoj utrci ove godine. Naravno, ako me opet budu tražili u nekom drugom dijelu godine, tu sam da popunim to mjesto, ali neću silaziti sa svog puta i pitati da vozim jer to nije bila moja zamisao.”

Što se tiče motivacije za utrku u Kneževini u najnepouzdanijem i vjerojatno najsporijem bolidu, Button kaže:

“Izuzetno sam uzbuđen oko toga jer u suprotnom to ne bih činio. Imao sam opciju reći ‘ne’ jer nitko u bolidu ne želi nekoga tko u njemu ne želi biti.”


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Kako će Alonso letit a Button uletit….prvi transfer za 2018 potvrđen.



    14
    14

    0
  2. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Ma ima Kimi da dobije ugovor 100%. BWOAH :)



    4
    4

    0
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Button prvak 2018., ima nos za to, ponavlja 2009. godinu.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.