Sauber: Wehrlein nije kriv, kazna je bila neizbježna

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Ako je Fernando Alonso iznenadio u subotu kvalificiravši se na sedmo mjesto, onda je iznenađenje sljedećeg dana priredio Pascal Wehrlein koji na istoj poziciji završio utrku. Nijemac je odradio odličan posao uz odrađivanje strategije jednog ulaska u boks. No, jedan detalj, za kojeg je nemoguće pronaći krivca, koštao ga je zadržavanja tog mjesta s obzirom na to da je od kontrole utrke nagrađen s pet sekundi dodatka na ostvareno vrijeme.

22-godišnjak se približavao šikani u posljednjem sektoru kada je označen period virtualnog sigurnosnoog automobila, a momčad je tada odlučila svog vozača (jedini puta u utrci) poslati u boks. Poziv je stigao prekasno, Wehrlein nakon dobivanja instrukcije nije imao drugog izbora nego se u boks uputiti prolazeći s lijeve strane čunja koji označava pit entry.

Sauberov vozač je tako izgubio sedmo mjesto, ali je pao samo jedno mjesto niže te si je osigurao najbolji rezultat karijere, a svojoj ekipi priskrbio prve bodove sezone.

“To je bila izvrsna vožnja”, rekla je šefica momčadi Monisha Kaltenborn. “Tužno je što je poziv odrađen tako kasno pa je dobio tu kaznu, ali nema veze. Imao je dijelić sekunde na raspolaganju, poziv je jednostavno došao prekasno, ali i dalje je mogao reagirati. Međutim, ne bismo trebali plakati zbog onoga što je moglo biti, sretni smo s ovim.”

Važnost ulaska pod cijenu kazne naglašava i sam Wehrlein.

“Dobio sam poziv kad sam već bio u posljednjem zavoju, ali znao sam da je bilo važno ući čim su me zvali tako kasno. Promašio sam čunj, ali da nisam ušao u boks u tom krugu, svi iza mene bi me prestigli pa mi je ovo bila posljednja prilika za osvajanje bodova. Znao sam da će uslijediti kazna.”


Odgovor

5 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Super voznja, bolid funkcionirao, strategija super iako uz malo srece sto je izasao VSC pa se 22 ipo sekunde u boksu nije osjetilo previse tako da svaka cast Sauberu i Wehrleinu i nadam se jos takvim rezultatima…..Naravno ovo je bio super pokazatelj kako je tesko obici ove sezone jer je Sauber ipak na zacelju, a ovo im je super doslo pogotovo zbog cinjenice da nisu zadn tim nego MCLAREN HONDA…..da mi je upoznat osobu koja je ovo prognozirala (ako postoji)



    9
    9

    0
  2. mika Prikaži

    Bravo za Sauber i Pascala sa najgorim bolidom osvojit osmo mjesto ravno je senzaciji.



    21
    21

    0
  3. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Fantasticno!!! Svaka cast, decko!!!



    11
    11

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.