Lewis Hamilton pobjednik VN Španjolske!

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 144 komentara

Mercedesov vozač Lewis Hamilton pobjednik je pete utrke ove sezone – VN Španjolske na stazi pored Barcelone. Britancu je ovo druga pobjeda u sezoni kojom je smanjio zaostatak za Sebastianom Vettelom u poretku vozača. Drugi je ciljem prošao upravo Ferrarijev vozač, a posljednja stepenica pobjedničkog postolja pripala je Red Bullovom Danielu Ricciardu.

Borba za pobjedu na Circuit de Barcelona-Catalunya od samog se starta svela na dva imena – Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela. Nijemac je s prljavije strane staze bolje startao te je preuzeo vodstvo, dok su kontakt u prvom zavoju imali Max Verstappen, Kimi Raikkonen i Valtteri Bottas. Red Bullov vozač je odmah nakon toga odustao zbog oštećenog ovjesa, poput Kimija Raikkonena. Pobjednik VN Rusije, Valtteri Bottas, nije zaradio oštećenja na svom bolidu, ali nije mogao pratiti tempo svog momčadskog kolege koji ga je ubrzo ostavio desetak sekundi iza sebe. Finac je sredinom utrke morao odustati zbog kvara pogonske jedinice.

Sebastian Vettel je prvi od vodećih otišao u boks te su se u tom trenutku razdvojile strategije vodećeg dvojca. Nijemac se na stazu vratio na mekanim gumama, dok je Lewis ostao duže na stazi te se odlučio za srednje tvrdu mješavinu. Bottas je timskom kolegi pomogao u sustizanju Vettela kada je Ferrarijevog vozača kratko vrijeme kočio na stazi, no Vettel je atraktivnim manevrom nakon par krugova preuzeo vodeće mjesto.

Nakon neopreznog poteza Stoffela Vandoornea nad Felipeom Massom i odustajanja belgijskog vozača, kontrola utrke je označila period virtualnog sigurnosnog automobila, no ni Vettel ni Hamilton nisu otišli u boks. Hamilton se sredinom utrke ovoga puta prvi uputio prema boksu te je za posljednji stint imao bržu mekanu mješavinu, dok je kod Vettela bilo obrnuto. Nijemac je prilikom izlaska iz boksa imao okršaj s Hamiltonom, pa čak i mali kontakt u prvom zavoju, ali je zadržao vodeće mjesto. No, Hamilton je nakon nekoliko krugova uz pomoć DRS-a prestigao Vettela te je prvo mjesto čuvao do kraja.

Daniel Ricciardo je ciljem prošao treći, ali s ogromnim zaostatkom za vodećim dvojcem. Vettel i Ricciardo su jedini koji su ostali u istom krugu utrke s pobjednikom. Odličan rezultat su za Force Indiju ostvarili Sergio Perez i Esteban Ocon s četvrtim i petim mjestom, te su tako učvrstili četvrto mjesto u poretku konstruktora. Još jedan solidan nastup imao je i Nico Hulkenberg u Renaultu, koji je još jednom pokazao uvjerljivo bolji nastup od timskog kolege Palmera koji je završio na posljednjem mjestu. Pascal Wehrlein je ciljem prošao sedmi te je odličnom vožnjom, uz strategiju jednog ulaska u boks, osvojio svoje i Sauberove prve bodove sezone. No, zaradio je i kaznu od pet sekundi zbog pogreške prilikom ulaska u pit lane (nije prošao desno od čunja na ulazu) pa je klasificiran kao osmi. Krug osvajača bodova zatvaraju Carlos Sainz, Daniil Kvjat i Romain Grosjean.

Raikkonen i mladi navijač

Rezultati

1 Hamilton Mercedes 66 1h 35:56.497
2 Vettel Ferrari 66 + 0:03.490
3 Ricciardo Red Bull 66 + 1:15.820
4 Perez Force India 65 + 1 krug
5 Ocon Force India 65 + 1 krug
6 Hulkenberg Renault 65 + 1 krug
7 Sainz Toro Rosso 65 + 1 krug
8 Wehrlein Sauber 65 + 1 krug
9 Kvjat Toro Rosso 65 + 1 krug
10 Grosjean Haas 65 + 1 krug
11 Ericsson Sauber 64 + 2 kruga
12 Alonso McLaren 64 + 2 kruga
13 Massa Williams 64 + 2 kruga
14 Magnussen Haas 64 + 2 kruga
15 Palmer Renault 64 + 2 kruga
16 Stroll Williams 64 + 2 kruga
Bottas Mercedes 38 Odustao
Vandoorne McLaren 32 Incident
Verstappen Red Bull 1 Incident
Raikkonen Ferrari 0 Incident

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Monaku.


Odgovor

144 komentara

  1. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Ne sjećam se kad je zdanji put bio SC a da nije išao na ruku Luisu.



    11
    11

    0
    • Mika Hakkinen
      stoka Prikaži

      Zasto je isa luisu ovaj put? Jel moga vettel uc u boks po medium prije lewisa? Ostati ispre neg su kopirali merc i zato su izgubili



      13
      13

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Možda zato što je prije njega Vettel povečavao prednost i izašao bi na daleko novijem miduimu do kraja ganjati Hamiltona. Ovako su pod VSC izgubili kompletnu prednost a Merc je to iskoristio i stavio Lewisu SS a Ferrari je morao na midium. Kužiš sada zašto? da nije bilo VSC Lewis bi bio na strategiji jednosg zaustavljanja. ovako ga je izmjena guma koštala samo 12-13 sec umjesto 21-22 i kad je Vettel promjenio gume bio je odmah iza njega tj poravnati na prvom zavoju. A prije VSC 9 sec koji su rasli na više. Nadam se da ti je sada jasnije.



        4
        4

        0
      • Mika Hakkinen
        stoka Prikaži

        Vettelje morao uci u boks za vrijeme vsc i nebi izgubia tih 9sekundi nego bi osta.al seboje jer neznaju sto ce napravit mercov pit i zato su popusili. Jednostavno



        6
        6

        0
    • Formula 1
      data Prikaži

      vettel je utrku izgubio u 2.stintu. kakav crni sc, i to ovo je bio vsc



      2
      2

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Kakav crni SC, ljudi jestel vi gledali trku hahaha



      4
      4

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ne znam ja sto ste vas dva sljepca gledali. No vama bi prije negdje drugdje nešto utero nego vam netko nešto objanio pa neću ni pokušavat. Pogledajte zasotatke prije i poslje VSC. I pri tom ukljucite mozak.



      5
      5

      0
      • Formula 1
        data Prikaži

        kad je zapeo iza bottasa, eto tu je izgubio dragocjeno vrijeme, koje je na kraju bilo presudno, jer bi ga ham morao loviti i trositi gume na kraju, a ovako je bio tik iza.
        vidim ja alonso da ti jedini dobro pratis, a mi svi ostali glupi i neznamo sto gledamo


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        baš naprotiv to raditi vi lewis fan boysi. Kad nije prvi onda je imao milion problema a kad pobijedi je gagnsta niga sa lancem zlatnim oko vrata koji je kralj brzine!!! Činjenica je da je do sada svaki SC izašao onda kada se za Merc situacija činila da gube utrku. Vettel je povećavao prednost i na kraju bi imao 20-25 krugova noviji midium od Lewisa. VSC svi sproije voze samim time manje gubiš vremena u boksu jer vozaču treba više vremena dok prođe odrešeni dio staze. Na to sam mislio kada sam napsiao da uključite mozak. No ako to ne možeš skužiti sam đabe ja pokušavam to objasniti.Vettel je bio ispred Lewisa 9 sec do Lewisovog boksa. Kada je izašao van je bilo 24. 15 sec je izgubio na boks koji traje cca 22 sec.Jel ti sada jasnije??? I naravno da je i Ferrari sjebao jer nije zvao Seba po gume u tom periodu jer ne bi izgubili toliko vrmena u boksu nego puno manje. Za primjer Sebu 22 sekunde prednosti su bile dovoljne da on i Lewis udu u prvi zavoj jedan pored drugog. S tom logikom i zaostkom prije SC Lewis bi u normalnim uvjetima imao zaostatak 9+22 sec. Ne kažem ja da je radi toga pobijedio ili da je srećković kao neki gore ali je činjenica da bi u zadnjem djelu utrke da nije bilo VSC Vettel imao brže gume i novije za cca 20 krugova ovako su odšli od lovca da postanu lovina. A ti meni sad reci da je bilo drugačije. Uz to mu je i Bottas lavovski pomogao. 3 kruga na novim gumama u odnosu na stare bi bile jos barem 4-5 sec razlike. Ferrari ima brzinu za pobjediti svaki vikend i sreća i splet okolnosti kao i loše strategije su im do sada igrali ulogu u utrkama koje su do sada izgubili. Naravno tako su i prvu dobili no činjenica je da Lewis ne bi tako lako pobijedio da nije bilo VSC i do zadnjeg kruga bi imao Vettela na šup…..



        2
        2

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        imao je problema sa pregrijavanjem u rusiji, i to se lako provjerilo.
        a sve ostalo je bilo ok.
        ” Činjenica je da je do sada svaki SC izašao onda kada se za Merc situacija činila da gube utrku”. ma kad to? u australiji je ham zapeo iza maxa, sto je omogucilo sigurnu pobjedu ferraija. u kini je hamilton dominirao od pocetka do kraja. u bahreinu je vet pobijedio, a tamo se se njemu bolje poslozile stvari. u sociju je odmah na pocetku izgubio poziciju i nije mogao nikako vratiti.
        gdje je ta ljubav sc i mercedesa onda?
        a sta bi tek govorio da je vettel prije vsc odradio boks, a ham za vrijeme vsc-a? sta bi onda govorio? bi li sumnjao u namjestanje ako ti je ovo sad pomoc?
        a zapitaj se zasto merc uspije iskoristiti situaciju? jeli to stvar srece, ili u mercovom boksu imaju petlje povuci pravi potez u pravo vrijeme? a?



        1
        1

        0
      • seva Prikaži

        stvar je u tome da se to nije dogodilo



        1
        1

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        pa hvala bogu da nije. kakvo bi kmecanje tek tada bilo


        0
        0

        0
      • seva Prikaži

        nebi bilo jer bi onda vetel pobjedio


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        kao prvo ja ne kmečim jer ne navijam ni za Lewisa kao ni za Vettela. No proljev me uhvati kad vidim kako se naslađujete kad Lewis dobije a prije dva tjedna ste svi kmečali kao mala djeca i krivili sreću,bolid i već pričali o urotama kao u slučaju prošle godine sa Rosbergom. Ja sam rekao da je Ferrari zaje… ali zajebao je jer se dogodio neplanski ulazak u boks i Mercedesa i Ferrarija kada nisu to planirali. Mercedes je to iskoristio za nove i brže gume (soft). Da li bi to napravio da nije bilo VSC? ne nebi. Isto toliko kako ti pričaš o hrabrom potezu tako je isto i VSC omogućio taj potez Mercu. Koji bi bio lovina do kraja utrke sa daleko lošijim gumama. Ogromna razlika u odnosu na situaciju koja se dogodila no neki jednostavno ne vide.



        1
        1

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        aj bogati nadji gdje sam ja kmecao


        0
        0

        0
      • seva Prikaži

        @data sjeti se prve bozje zapovijedi


        0
        0

        0
  2. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Sreckovic Hamliton.



    8
    8

    0
  3. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Taktika i strategija je dobila utrku…ipak cestitke pobjedniku ali i ferrariu koji je napravio ogroman skok u performansama i iako nije pobjeda moramo biti i vise nego zadovoljni sta imamo “konja” za utrku. Ako netko misli da ni ovo nije dovoljno neka samo pogleda zaostatke Red Bulla ili cak i Bottasa dok je bio u utrci. Hvala



    5
    5

    0
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Odlična utrka, baš sam uživao. Kimi vozač dana zbog onog s uplakanim klincem, šala naravno. Seb odličan, Hamiltonu čestitke, Ricci profitirao fino, Indije jako dobre, Wehrlein zaslužio mjesto u Renaultu, Palmer vanka. Williamsi očaj očaja.



    7
    7

    0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Lewis majstorski odvezao. Opet McLaren pomogao Mercedesu.Wehrlein vozac utrke. Ricciardo odvezao najusamljeniju utrku u karijeri. Doslovno usred nicega. Williams ocajan. Massa kostao Alonsa i Vettela. I na kraju izvisio. Alonso zavrsio utrku. Nagovjestaj ogromnog Hondinog napretka. Za Vandoorne je ovo bio vikend za zaborav. Steta za Maxa i Kimija. Kao sto je rekao Brundle od danas su Kimi i Bottas sluzbeno n2 vozaci. I jos za kraj cestitike Perezu i Oconu. Mali vozi fenomenalno. Nigdje ga ne vidis a ono stalno u bodovima zavrsi.



    3
    3

    0
  6. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Steta…Vettel zasluzio pobjedu.
    Ipak je bilo 2 vs 1…steta sto nije Kimi bio u utrci…puno bi pomoglo.
    Isto tako stari motor kod Vettela…

    Svejedno lijepo 2. Mjesto i drzimo i dalje prvo mjesto u poretku!

    Dajte taj Monako!



    5
    5

    0
    • seva Prikaži

      2 mjeso uopce nije lijepo. samo se nastavite zadovoljavati time na svakoj utrci ui daleko cete dogurati


      0
      0

      0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Znaci bolje bi bilo da je zavrsio 3.?
        Ili odustao?
        Ok…



        1
        1

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Trebao je startati zadnji, a završio je drugi i zadržao vodstvo u poretku. Po meni jako solidan rezultat.



        1
        1

        0
      • seva Prikaži

        propustas poantu ferrari. ne smjemo se zadovoljiti ovakvim 2 mjestom vec 2 utrke za redom. da je startao izvan top 10 recimo onda bi ovo bilo super. ali ako cemo se sa ovakvim voznjama zadovoljavat samo podijima tj drugim mjestima, naslov mozete zaboravit. da je ham danas recimo zavrsio drugi, bez obzira dali ga neko udari ili posteno izgubi prvu poziciju, on bi totalno poludio jer zna da to nije prihvatljivo. isto tako ovo danas za seba nije prihvatljivo, i za ferari nije prihvatljivo. evo nek se i u mkonaku dogodi isto sto i danas, i sta onda? bye bye prvo mjesto u poretku



        1
        1

        0
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        Opet vi koji očekujete samo pobjede skoro svaku trku. Sebovo 2. mjesto je oke rezultat s obzirom da je vozio na starom motoru i pritom izvadio mast Lewisu koji je morao stiskati životinjski. Nije išlo danas, to se može dogoditi 2 puta za redom kao i sada, a može i sljedeća 3 puta Ferrari uzeti pobjedu, samo onda neće biti “Merc se zadovoljava drugim mjestima.” Hjoj.



        1
        1

        0
      • seva Prikaži

        merc nece sebi dozvoliti da ostanu 3 utrke zaredom bez pobjede. kontas?



        1
        1

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        seva pa nije baš na svakoj utrci,a?



        1
        1

        0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      To je utrkivanje…ne mozes svaki puta biti prvi.
      Ti ne kuzia poantu ocito…



      3
      3

      0
      • seva Prikaži

        mer4cedes ocito moze


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        neki ljudi kao da prate F1 od danas….pa nije lako ni Ferrariju i Mercu, bit će svašta do kraja, al aj ti njima objasni….e to je nemoguće.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Da li Mercedes ima 5 pobjeda ove sezone Dragi?!



        1
        1

        0
      • seva Prikaži

        nema dragi, ali oni ce uspjet izvuc daleko vise od ferarija


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Onda navijaj za Mercedes.



        1
        1

        0
      • seva Prikaži

        necu, vjerovatno najgadniji tim u f1


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        šta volim ove (pr)ocjene … mercedes očito može svaki put bit prvi , nema 5 pobjeda ali će oni uspit izvuč daleko više od ferraria pa onda ovo … merc neće sebi dozvolit da ostanu 3 utrke zaredom bez pobjede :) :) :) ima još …. da je LH danas završija drugi on bi poludija jer zna da to nije prihvatljivo .. vjerovatno je danima ludova posli rusije jer ne da nije završija 2. nego tek 4. sa 36 s zaostatka za pobjednikom . slažem se sa lucidnom i točnom pretpostavkom da ako se ovo ponovi u MC bye , bye prvo misto u poredku jer … s obzirom da će posli MC preostat samo još 14 trka taj zaostatak ferrari neče moč nadoknadit . ne znam je li samo meni smišno ovako (pr)ocjenjivat naročito kad se uzme u obzir dvi sezone naročite dominacije merca u Q koje su sad poprilično “isparile” . to im je bija forte di su “ubijali” . lani su npr u australiji imali prednost od 0,82 s pred ferrariem ( seb ) , a ove sezone 0,26 s . u bahreinu lani 0,51 s , ove sezone 0,47 s ( tu su bili skoro na lanjskom nivou u Q u odnosu na najbliže pratioce ) . u kini lani 0,57 s , ove sezone 0,18 s . u rusiji lani 0,7 s dok su ove godine izgubili tih lanjskih 0,7 s te oba vozača merca startali iz 2. reda . kad se to zadnji put dogodilo ? u singapuru 2015. … prije 19 miseci ;) u španjolskoj lani zaostatak ferraria ( kimi ) za 1. LH je bija 1,1 s , a ove sezone je sebov zaostatak za LH bija 0.05 s ! e da , s obzirom da oni sebi ne mogu dozvolit da ne pobjeđuju stalno ( btw ove sezone , za sada je rezultat pobjeda LH + VB Vs seb 3 : 2 :) ) bi li mi stručnjaci ( mogu i oni za govor tijela ) objasnili zašto je toto onako bjesomučnu udara šakom o stol kad je lewis preteka seba ? da nije možda od veselja jer posli 4 trke je omjer pobjeda bija 2 Vs 2 . ma kako je to merc moga dozvolit da ga 2 X pobjedi neki ferrari koji lani nije okusija ni pobjede ? 15 trka prije kraja “proricat” kako je prvo misto u poretku buy , buy ako ferrari ne pobjedi u MC je malko za :) :) :) :)



        9
        9

        0
      • seva Prikaži

        kako ste naivni, to je sve totova predstava za fanove koji nasjednu


        0
        0

        0
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Čestitke Hamiltonu na pobijedi. Opet je odlučila bolja strategija i potezi u pravo vrijeme. Nije mi jasno kako su uopće te gume toliko trajale (ss) da na kraju može odvesti i najbrži krug utrke a kao midium bi trebao biti trajniji. Pitam se onda pa da li u Ferrariju itko yna procjeniti koliko te gume mogu trajati i zašto 2 zaustavljanja . Druga stvar mi nije nikako kod Ferrarija jasna a to je da su pod VSC imali 9 sec ispred Lewisa , Lewis odlazi po nove SS a oni nakon VSC odlaze po Midium i te prednosti više nema. Izgubili su 9 sec u 3 kruga svojom glupošću i mogli su u tom periodu promjeniti gume na Vettelovom bolidu i onda da Hamilton krene u lov. Ovako je bio odmah iza sa bržim gumama i samo je bilo pitanje vremena. A za Massu više nemam komentara. Taj je očito čorav pa ne raspoznaju boje na zastavama sa strane. Vettel je ono pred kraj morao doslovno radi panja stati. I za kraj bi dodao da je u prvom za voju ono na startu 100% krivica Bottasa. McLaren takoder je bio solidan kakvi su bili prije, no na startu Alonso izguran van i jbg. Dosta češkanja bolida jedan o drugi bez ikakvih sankcija pa i guranja van. Moje mišljenje je makar navijam za Ferrari da je Vettel morao nakon boksa ostaviti Lewisu ipak malo mjesta. Ono je bilo zrelo za kaznu jer ga je izgurao van staze na silu . U suprotnom bi Lewis imao unutranju stranu i ćao.



    7
    7

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      S gume, a ne SS gume.
      I u postu ispod si napisao SS gume.
      Ferrari je uyebao stvar što nisu Sebu mijenjali gume pod VSCom.
      Možda bi ga opet Lewis stigao, ali možda 10 krugova kasnije i sa gumama u lošijem stanju, nego što su bile kada ga je pretekao.
      Plus ranije mala pomoć Bottasa, a kod preticanja DRS i brže gume, i to je to, jbga.



      2
      2

      0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        Objasni onda kako je Vettel stalno stvarao sve veći razmak između njega i Hama..došlo je do skoro deset sekundi a onda se dogodio VSC i sve je palo u vodu,a zašto je Ham poslije lovio i prešao Vettela je najviše zasluga guma…



        1
        1

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Vettel je drugi stint vozio soft, a Hamilton Medium, odatle tih 7,5-8s prednosti prije VSC. I taj razmak je zasluga guma, bas kao i Lewisovo preticanje i kontrolisanje razmaka u zadnjem stintu kad su imali druge gume.



        1
        1

        0
  8. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Zabraniti ulazak u box za vrijeme bilo kog SC !!!!!! Cestitke Vettelu na borbi protiv Mercedesa upceno . Bottas , bravo dobices novi ugovor na godinu dana .



    5
    5

    0
  9. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vec je toliko toga poslo po krivu da me uopce ne cudi sto je Alonso svakim izlaskom iz boksa bio 1-2 mjesta nize u poretku….Najvise frustrira cinjenica da je Alonso ostao ispred obje Force Indie nakon starta….Svaka cast FI zbog super voznje, Hamiltonu i Vettelu jer su bili klasa za sebe i Wehrleinu koji je sutnio Mclaren na status najgoreg tima u f1…Citam dolje da je VSC kriv sto Vettel nije pobjedio, ali mislim da to nije tako…Hamilton i tim su odradili danas super posao .Pomislio sam da nec izdrzat do kraja na softu ili da ce Vettel bit puno brzi na kraju utrke posto je na ediumu, ali odradio je super zadnji stint i, po mojem misljenju, odnio zasluzenu pobjedu…U svakom slucaju tko god da je pobjedio zasluzeno bi to odnio



    9
    9

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Pa već se javlja uzorak gdje je za svaku pobjedu Hamiltona kriv sc. Dok je sa druge strane ferrari slabiji bolid , ali sa vanzemaljcima za volanom. Dobar primjer je i usporedba pretjecanja vet-bot i ham-vet. Jedno je majstorstvo iako sa bolidom bržim preko 2 sekunde , a drugo samo drs. Hamiltonov je problem kaj nije nasjeo na zatvaranje. Zanimljivo. Ali već sam naućen na to ovdje.



      1
      1

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @Dani
        Te dvije sekunde koje pominješ, na onom pravcu, na onom mjestu, sa onim bolidima, nemaju veze s vezom, niti sa Vettelovim gumama koje su bile bolje (komponentu tvrđe) nego Bottasove. Benz je imao odličnu trakciju iz zadnjeg zavoja (vidjeli smo jučer da su zadnji sektor brže prolazili, bez obzira na greške Seba i Kimija). Ferrari je sa DRSom jedva hvatao Benza, dok su ovi to relativno lakše radili Ferrariju.
        I to je priča samo do dijela kad Vettel došao u priliku da napadne Bottasa.
        A treba li napominjati Vettelov luđački “idem u desno da te preteknem – ti me blokiraš – ja i dalje udesno – i ti takođe – ja naglo ulijevo, samo na kratko – i ti za mnom – ja opet naglo udesno, skoro do linije i konačno prolazim” potez.
        Dok je Hamdo “protutnjao” pored Vettela, o čemu i govori “not a chance” team radio Vettela.
        Da li je Vettelovo preticanje majstorstvo ili ne, nije toliko ni bitno (po meni je više ludo, nego majstorski, mada mu je u “pola” preticanja prodao “malog” dummya), ali je definitivno bolje od Hamiltonovog koje je čisti primjer bolje trakcije na izlazu iz zadnjeg zavoja, moćnog motora, velike krajnje brzine (bez DRS), zatim uključenog DRSa i na kraju, bržih/mekših guma.



        3
        3

        0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Bottas je na tim gumama bio od.početka dok je Seb promjenio gume 3-4 kruga prije preticanja. Vettel ga je po mom misljenju mogao preteci i sa vanjske strane da.je htio, jer ocito je bio puno brzi, ali posto krug prije nije uspio, u zadnjem momentu je rizikovao i isao na umutrasnju stranu, koja je sigurno preticanje, vanjska je vec zafrkana, nema tu neke razlike među motorima, sektorima ovo ono. Hamilton je isto odradio dobro preticanje, ali Vettelovo je sigurno bolje, dummy je uvijek ljepsi od normalnog preticanja



        2
        2

        0
  10. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Jos nesto…prvi sam zagovornik da se ne pljuje po rookiima i da im damo sansu ali Vandoorne pogotovo i Stroll bi se trebali pod hitno probuditi…Wherlein je tu miljama daleko iako nije vise ni rookie ali mali Ocon je “next big thing”…malom po malo se penje i raste. Whey to go Kid!!!



    3
    3

    0
  11. Mclaren
    KERS Prikaži

    Bravo…cestitke na 55 pobjedi..hejteri se sad trude kao i uvijek naci razloge i nacine kako bi normalno umanjili Lewisovu pobjedu i pripisali ju pukoj sreci..



    7
    7

    0
    • seva Prikaži

      zasluzio je pobjedu hamilton. isto vrijedi i za vettela. i iako sam simpatizer hamiltona moram reci kako je vetel ipak kompletniji vozac od njega. ham se vozi pola utrke na drugom mjestu i cijelo vrijeme kmeci na radiju sta sad kako ovo kako ono. a vetel suti i vozi



      11
      11

      0
      • Formula 1
        data Prikaži

        bas vettel suti. nikad se on ne zali na nista………..



        9
        9

        0
      • seva Prikaži

        daj polij se vodon. kad je vetel cijelu utrku nabraja koliko sad kasnimo sta cemo sad zasto itd.
        a hamilton place cijelu utrku



        5
        5

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        a ono kad dodju malo u promet, pa se stalno jedan te isti vozac zali…………..mozes li pogoditi koji?
        a daj mi pokazi to hamovo kmecanje? koliko sam ja cuo, on je samo pitao za strategiju i hoce li vet jos koji put u boks



        3
        3

        0
      • seva Prikaži

        pa sto ce kmecat kad ga svi niormalno propuste jer znaju koja im je damica za petama pa im se neda slusati zalopojke(radije ce prepustiti poziciju ne cesti nego se njime zamarati). jel po tebi ono bilo posteno od masse sto je napravio?



        1
        1

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        uhitio ga je na nezgodnom mjestu. vidi se da ga je htio pustit, ali ispalo je cudno. zasto bi massa namjerno stopao? i to ferrari.
        a nisi primjetio kako se sauber skoro zaljepio o hamiltona, a isto ga je pustao



        1
        1

        0
      • seva Prikaži

        naravno da je ispalo nezgodno. a sauber se nije zalijepio za hama.


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        A ti si simpatizer Hamiltona? Ok. I ja sam na taj način simparizer Vettela iako stalno kmeči na radio.


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Imajte na umu da ne čujete sve radio poruke. Izbor onih koje čujete može biti manipulacija onih koji rade prijenos.



        7
        7

        0
      • seva Prikaži

        Dani, jeesam pristasa hamiltona, ali brate stvarno je sramota kakve navijace on ima, a ti sa svojim komentarom si pravi primjer toga


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Haha seva koji si ti troler. Onak pravi.



        5
        5

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        koliko si ti data nerealan to nisu istine. Nevjerovatno je što sve odobravaš do pokriješ svoju stranu priče. Baš me zanima da Lewis ganja u dvije utrke u nizu pobijedu i da mu isti vozač u zadnjim krugovima napravi istu stvar (izgubi cca 1-1,5 sec) samo na obilaženje njega volio bi onda vidjeti tvoju priču. Massa mu je danas lako mogao uništiti utrku i mislim da se za ovakve situacije trebaju uvesti veće sankicije. S kojim on pravom onako uštopa Vettela? je on vozi svoju utrku…..nebitnu za išta na planeti zemlji jer je kasnio ni manje ni više nego za krug. Niti je bio u borbi za bodove i radi njega je Vettel mogao prosuti sve. Ja bi mu zaljepio kaznu a Vettelove zalbe na takve su assolutno orpavdane htio ti to priznati ili ne. Nema netko ko je za krug iza što usporavat nekoga tko je u borbi za vrh i krug ispred. Što ti tu nije jasno?



        3
        3

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        znaci, da nije masse, vettel bi pobijedio i danas i u sociju? neznam ima li ti smisla vise odgovarat. ovo ne bih ocekivao ni od osnovnoskolca
        massa se nasao na krivom mjestu u krivo vrijeme, i to je sve
        kako nitko nije primjetio da su se ham i sauber imali zapucat



        1
        1

        0
  12. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Alonso kralj zabrijo da je pobjedio :)



    5
    5

    0
  13. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Fali mi onaj F1Puls sa manje ljudi, a vise konstruktivne rasprave, sad je pun nekih “novokomponovanih” forumasa (adoliscenata) gdje je rasprava na nivou obdanista…

    Svaka cast Mercu na strategiji, mislio sam da ce nakon onog update-a biti bolji, ali to nije bio slucaj. Ferrari-ju nemam sta zamjeriti, mozda bih i mogao, ali da nije bilo SC-a, ko zna kakav bi scenarij bio, kako god zadovoljan sam. I ostaje mi mali zal za Kimi-jem, ako nista danas je bio moralni pobjednik sa onim malcem clap clap!



    15
    15

    0
    • Marlboro
      McKruno Donator Prikaži

      Drugi F1 portali su sve losiji i sad se forum ekipa seli k nama i automatski se je razvodnila kvalitetna konverzacija a sve je vise vrijedjanja i omalovazavanja. Jos ce mi netko napisati da sam idiot jer navijam za McLaren Hondu a formulu pratim od 87-e.



      4
      4

      0
  14. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Woooow, kakva utrka! Dobro je što se nije dogodilo ono što sam ja jučer očekivao da će bit dosada ko prošla vn. Rusije. Napokon smo dobili pravu bitku Lewisa i Vettela i stvarno sam uživao u toj borbi, u stvari ne sječam se kad sam posljednji puta gledao s tolikim guštom borbu dvojice za prvo mjesto. Možda jedino još davne tamo 2005 kada su se borili Kimi i Alonso. Ricciardo uz dosta sreće došao do 3. mjesta jer da nisu ipali Botas, Raikkonen, a bome i Max mislim da nebi došao do postolja. A žao mi je opet Alonsa što je izgubio toliko mjesta na startu jer mislim da je imao dobre uvjete ovdje zaraditi koji bod.



    6
    6

    0
  15. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Barcelona je pružila i više nego što sam objektivno očekivao.. mnoštvo sjajnih okršaja (prvenstveno onaj Botasa i Vettela) kao i taktičko nadmudrivanje začinilo je ovu utrku..
    šteta što smo na startu ostali bez Kimija pa je vrh bio rezerviran samo za dvojicu protagonista – Seba i Lewisa.. Botas je zaslužan samo za ona 3 kruga zavlačenja Seba i to je sve od njega, osim što je odigrao pravog timskog čovjeka (na moju žalost).. što se tiče Botasa – dostigla ga je karma jer je on po meni krivac za Kimijevo odustajanje
    Lako je biti genral poslije bitke, ali mislim da je Vettel mogao otići u boks kad je bio VSC, ali šta je tu je.. drugo mjesto za vozača dana i nije tako loše :)
    sad se vidi kolika je dominacija srebrenih i crvenih jer je zaostatak prvih pratitelja (Red Bulla) bio veći od 1 minute.. prestrašno.. da nema Ferrarija, ova sezona bi postala noćna mora..
    pohvale objema FI te nevidljivom Hulku (ni sam ne znam kako je došao do 6.mjesta).. umalo zaboravih – bravo i za Wehrleina i prve bodove Saubera ove sezone..
    Svi već imamo ogroman pik na Strolla i Palmera, ali mislim da ni Vandoorne ne bi trebao proći bez ikakvih kritika – ono danas je bilo za ne povjerovat’ – tipični Maldonado potez..
    slika dana – Kimi i onaj dječak Ferrarista :D neprocjenjivo… bravo Kimi!!!
    Forza!!! :D



    14
    14

    0
  16. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Izbrisani komentari koji nemaju veze s temom i svi oni koji su im slučajno odgovorili. Upozorenje za nove članove i podsjetnik za stare, isključivo je zabranjeno komentirati druge članove portala. Komentiranje je za vozače, utrke, događaje na stazi i slično. Sve drugo se briše.



    8
    8

    0
  17. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ovaj komentar je bio replika za @datu.
    Ali dim da je Vetma u međuvremenu obrisao njegov komentar.
    I neka je.
    Ali evo neka stoji ono što sam mu napisao kao odgovor.

    Ne vrijeđaj sa tim da su Ferrarijevi navijači “šljam”.
    Ne bih ti ni replicirao, da nisi upotrijebio tu riječ, jer samim tim vrijeđaš i mene, inače ti komentar nije vrijedan pažnje.
    I ovo ti piše neko sa preko 4 banke u guzici i sa skoro 35 godina praćenja Formule 1, a ne neki “bubuljičavi teenager”.
    Pored toga, ako već pričaš o “šljamu”, ne mogu Ferraristi biti veći “šljam” (i veći licemjeri,) od Gospode Engleza (ne bitno ko im je favorit u datom momentu, da li Mclaren, Williams ili neki njihov vozač,….), al nikako, da ga yebeš.
    Sve ono što si napisao za Ferrari, vrijedi (u obrnutoj situaciji) i za Benza (odnosno Lewisa).
    BTW, čestitke Lewisu. Ferrari je uyebao box kod VSCa i to je možda i presudilo trku.
    Lewisovo obilaženje Vettela je bilo s lakoćom (gume + DRS), i to je to, sretno, prijatno.



    5
    5

    0
    • seva Prikaži

      o kome ti to pricas?


      0
      0

      0
    • Formula 1
      data Prikaži

      naravno. kad neki crveni govori meni da sam trol i nazivaju me slijepcem jer pisem istinu, onda je to ok. i onda sam ja neznalica koju se vrijeda. kad ja vratim istom mjerom, onda se brisu moji komentari i proziva me se pred svima. svaka cast.
      a nema mi nista gore na internetu od neobjektivnih novinara.
      i opet cu reci, tko misli da je vsc zasluzan za pobjedu hama, taj je teski analfabet.
      nisu imali petlje sami povuci potez, nego cekali merc. i to ih je kostalo. bottas je odradio svoj dio, vettel je izgubio dosta sekundi iza.
      ali glavno da vi “objektivni” okrivite vsc, i sve super.

      aj sad mi izbrisi komentar



      4
      4

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ja ne krivim VSC (ima vjerovatno i takvih), ja krivim Ferrarijevu reakciju kod VSCa.
        Kad dodamo na to Bottasa, DRS na pravcu i brže gume….
        To je to.
        Volio bi da je Seb pobijedio, ali nije.
        Nije ni ovako ispalo loše.
        Još uvijek je prvi u plasmanu, jedino što ekipa sada kasni za Benzom 8 bodova.

        Dalje, nevezano za trku, jedno je kada se neko tebi direktno obrati i nazove te “trollom”, a potpuno druga stvar je kada ti generalno sve navijače neke ekipe navozeš “šljamom”.
        Em je (barem za mene), “šljam” veća uvreda i puno teža riječ od “trolla” (što je u ovom slučaju bitnije), em se radi o generaliziranju.



        3
        3

        0
      • Bmw
        Marko Rakić Donator Prikaži

        @data – To je tvoje mišljenje, što ne znači da je istina. Ohladi s tim “ja sve znam” stavom.


        0
        0

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        razlika je sto oni meni direktno nazivaju neznalicom ,slijepcem, trolom, a ja nikome osobno nisam rekao sljam nego opcenito.


        0
        0

        0
      • Formula 1
        data Prikaži

        kako moje misljenje?
        pa smijem li pitat sta bi tek onda govorili da je pravi sc izasao? neznam, ocito su svi zaboravili da se pod vcs-om nemoze nadoknadit vrijeme, jer svi moraju voziti istom brzinom. vettel je prvo cekao hamov potez, sto je samo po sebi greska, jer je ham imao mladje gume, a kasnije ga je bottas zardzavao. i tu se prednost topi.
        sta bi tek govorili da je vettel otisao u boks prije vsc, a ham tijekom?



        3
        3

        0
      • seva Prikaži

        opet govori sta bi bilo kad bi bilo. to nije bilo. a i kako mislis kasnije je botas pripomogao, pa to je bilo vec prije


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        E pa @data, reci i ti NJEMU/NJOJ (direktno) da je slijepac ili troll (opt podvlačim, puno blaže riječi od šljam), a ne vrijeđaj MENE (i ostale) ni krivog ni dužnog, nazivajući me šljamom, jer eto, navijam(o) za Ferrari.



        3
        3

        0
      • seva Prikaži

        o jadna majko, tko je sad slijepac/trol, o cemu vi to pricate


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Opusti se @seva.
        Sve je OK.
        :mrgreen:


        0
        0

        0
  18. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Hamilton pa Vettel…pa strašno ostali počevši od Ricciarda koji zaostaci! Mislim da je završilo tako zahvaljujući Ferrariju,pa gdje su izgubili svu onu prednost koju je Vettel radio i povećavao??Pojavio se VSC i ode sve u PM…strategija i gume su dovele do pobijede Hamiltona!A ono sa Kimijem i bebačom je super!



    5
    5

    0
  19. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Prvi put sam gledao trku na TotalTv-u na SK1HD s srpskim komentatorima i bilo je OK, jer ja budala nisam znao da prenose pa sam se zaje..vao s stramovima i sd skyf1.
    Što se tiče trke jako zadovoljan jer se u formulu vratilo uzbuđenje. Da bi netko pobijedio i tim i auto i vozač moraju biti na visini, nema više fušanja. Danas su Vetel i Gina bili sami protiv cijele Mečke. Potez dana definitivno pretjecanje SV nad VB.
    Vandorne stvarno nema što tražiti u F1. Neznam kako sad nije vidio Massu u retrovizoru.



    4
    4

    0
  20. sennacher Prikaži

    Da li se samo meni čini kako očajna grafika tokom prijenosa uspijeva biti još gora?



    5
    5

    0
  21. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Definitivno je Ferrari uprsko sve.. Bez obzira na sve da je Ferrari povlacio prave poteze Seb bi to uzeo.. Prvo su im prodali dummie sa ulaskom u box, onda ostave Bottasa da malo ukoci Seba i onda udju u box malo prije prestanka VSCa, sve odlicne odluke dok Ferrarijev box nije napravio nista dobroga a jos su i u Q1 htjeli ugasit Sebov bolid.. Mecka dns sve za udzbenike.. Zasluzena pobjeda.



    2
    2

    0
    • Alfa Romeo
      ferrari Prikaži

      I ja mislim da su pogriješili..no meni se čini da je u par navrata VSC il SC preokrenuo vodu na mlin mercedesa….Vettel je povećavao razliku i došao do 10 sek da bi na kraju sve uprskali! No nisam ljubitelj naknadnog pametovanja..



      3
      3

      0
    • Dan Gurney
      CrashOverride Donator Prikaži

      Dns ih je Mecka potukla u boxevima.. Al da se znalo dogadjat da im SC ili VSC ide u korist, da.. Ali danas su imali sve u svojim rukama. Bojali su se, cekali potez Mecke i spusili.. Ovako se naslov nece osvojit..



      2
      2

      0
    • sennacher Prikaži

      Slažem se. Mercedes je još uvijek mrvicu brži bolid, ali ekipa navikla na prelagane pobjede u posljednje tri godine brzo je naučila funkcionirati i kad je to postalo mnogo teže. Rekao bih kako je ovo najveća pobjeda Mercedesa do sada, dok Ferrari već drugu utrku zaredom ne uspijeva određenu početnu prednost pretočiti u pobjedu. Prošli put je izlika bila dugi početni pravac i otpor zraka što je sasvim prihvatljivo, ali današnja nemoć Vettela da se obrani od Hamiltona meni se uopće ne sviđa. Ako Ferrari ove godine želi učiniti nešto veliko pod hitno treba nešto poduzeti u Monacu.



      1
      1

      0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        A dobro, kad Ham izaso iza Seba na S a Seb na M, vec je to bilo rjeseno.. Da nisu ispustili tih 9 sekundi onda bi se Ham malo i potrosio dok bi stigo Seba.



        3
        3

        0
      • sennacher Prikaži

        Unatoč tome uz presezonske najave o bržim bolidima i kasnim kočenjima nisam očekivao tako čisto pretjecanje između bolida u istoj ligi, a osobito dva najbrža. Uz malo gurkanja kroz zavoje još i nekako, ali Hamilton je prošao kao brzi vlak. Razumijem ja bolju trakciju kod izlaska iz zavoja na mekšim gumama i DRS, ali ipak…



        1
        1

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        Nije nemoć Vettela,jesi pratio utrku? Jeli znaš koliko je razlika u gumama,a kako sam pročitao negdje informaciju postoji sumnja da je Bottas malo blokirao i pomagao Hamiltonu.Drugo,pa Vettel je fino gradio i stvarao sve veći razmak pa je kod VSC sve propalo… imao je već skoro 10 sekundi zaostatka Ham..



        2
        2

        0
    • seva Prikaži

      konacno 2 razumna komentara koja kazu ono sto i ja. na ovakav nacin se naslov nece osvojiti, a komentari tipa “dobro je i ovo drugo mjesto” nece donijeti nista dobroga



      2
      2

      0
  22. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Hamilton i Vettel odlicno, Mercedes pit wall odlicno, Ferrari pit wall losije, ali lako Mercu kalkulirat kad imaju drugi auto u utrci koji nema straha jer Kimija nema. Po meni Wehrlein vozac dana, svaka cast decku!!!! Jucer sam napisao da je Stoffel prosjecan, neki su ga probali opravdat, a danas je samo potvrdio moje rijeci, da nije zasluzio nista manje kritike od Palmera i Strolla. #forzaferrari

    P.S. Tri vozaca u istom krugu…jako jako lose! :(



    5
    5

    0
  23. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Bravo za Lewisa i Vettela. Kimi i Max imali peh i svi krive Bottasa, ali 3 bolida u zavoju znače da će netko izvuči deblji kraj. A Bottas je na unutarnjoj strani zavoja. Ne znam koji je ovo put da se Kimi nalazi u sendviču.



    9
    9

    0
  24. Rover
    zjurina Prikaži

    Konačno još jedna dobra utrka u nizu (a takvih duuuugo dugo nije bilo), bez obzira što je moj ljubimac nije dobio.
    Čestittke pobjedniku Lewisu.
    Šteta za Bottasa i Raikkonena.
    & šteta što Fernando nije uspio iskoristiti dobru startnu poziciju.
    & velike čestitke mladom Oconu na još jednom odličnom plasmanu !!!



    9
    9

    0
  25. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Konačno uspijem pogledati trku i dolazim do zaključka kako su sve osim Vettlovog starta u Ferrariju napravili maksimalno u korist svoje štete,kaj naravno ne umanjuje Lujinu pobjedu,dapače s dobrim,brzim i pravovremenim Mercedesom nema zafrkancije.Valjda će to jednog dana shvatiti i Ferrarijevi taktičari a do onda :pivo:



    5
    5

    0
  26. avalon Prikaži

    32 od 128 = 25 % komentara samo od jednog ?!?!?!? bogme udarnički :) :) :)



    9
    9

    0
  27. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Nije ni data daleko…



    1
    1

    0
  28. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Odlicna utrka, odlicna drama, epski dvoboj koji je mogao otic na bilo ciju stranu…

    Mislim da nije Ferrari toliko zeznuo koliko ih je Mercedes nadmudrio- uspio poslozit stvari na svoj mlin i zasluzeno i posteno dobio utrku. Po meni, kljucno je bilo- medium gume za srednji stint (soft za kraj) i Bottasovo “zadrzavanje” Vettela…

    Hamilton odlican. A moram rec da mi je kao neutralnom proslo kroz glavu: “Vettel zbilja fantastican”. Isto tako mislim da Vettel nije ostavio dovoljno mjesta Lewisu u duelu u prvom, odnosno drugom zavoju, ali mi je drago da nisu kažnjavali, iako je mozda bilo za kaznu…

    “Slucaj Massa”- upada u oko, ali rekao bi nespretan splet okolnosti, bez namjere, i ne vjerujem da je utjecalo na ishod. Ham “fastest lap” je potvrda da je imao stvari pod kontrolom…



    7
    7

    0
  29. Formula1
    ArmandoŽ Donator Prikaži

    Muka mi je čitat komentare (bolje reć – ljubomoran) , nakon toliko godina…. nisam uspio gledat trku.
    Po komentarima , bilo je ludo…..
    GDJE DA GLEDAM REPRIZU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    plz… pomoć



    2
    2

    0
  30. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Evo zašto Vettel nije stigao reagirati:

    Mercedes waited until lap 36, calling Hamilton to the pitlane as the “VSC ending” message appeared on the screens – and as the green flags were waved, he was already approaching his pit box.

    “There was a bit of thought process in the [Mercedes race] strategy group – at a certain stage we planned to do the opposite to Sebastian,” Wolff said.

    “And then the magic call was the one to take the pitstop at a time when it looked like the VSC would end soon.

    “Because [otherwise] Sebastian could have reacted to that, pitted next lap.

    “So we timed it perfectly, I really take my hat off to James [Vowles, chief strategist] and his group of strategists.”



    4
    4

    0
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Glavna greška Ferrarija je ta što su čekali Mercedesov potez i na temelju toga su krojili svoju taktiku. Pod VSC-om su trebali jednostavno Vettela pozvati u boks neovisno o tome što Lewis radi i imali bi dobivenu utrku.



      5
      5

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Moje mišljenje je da zbog Hamiltona na medium gumama nisu htjeli u boks , jer bi tada bili iza njega uz još par backmarkera. Lako moguće da bi tada Lewis išao do kraja. Lako je namam sada pametovati nakon utrke.



        2
        2

        0
  31. Shell
    Messa Prikaži

    Sve oči su usmjerene na Vettela i Hamiltona, ali šta je sa Kimijem i Botasom? Oni će uveliko uticat na šampionat. Botas je vodonoša u to sam siguran, ali vodnoša koji je pobjedom uzeo Vettelu dragocjene bodove.. Vettel ove sezone još jednom dokazao da je vozačina, dok Kimi realno zaostaje za sada. Ako Kimi ne napravi dobar rezultat bojim se da bi Vettel mogao imat problem do kraja sezone, kao i Ferrari u poretku konstruktora.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.