Alonso spreman pregovarati sa svim momčadima za 2018.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Fernando Alonso je izjavio kako će razmotriti budućnost izvan McLarena ukoliko neće biti u poziciji da se s njima bori za pobjede. U tom slučaju bit će spreman na pregovore s bilo kojom momčadi .

Alonsov ugovor s McLarenom ističe na kraju ove sezone te se već dugo priča o mogućnosti njegovog odlaska nakon isteka ugovora. Pitanje je samo hoće li ostati u F1 ili će sreću morati potražiti u nekim drugim kategorijama.

McLaren-Honda je u 2017. ušla s velikim očekivanjima, ali ništa od toga se nije ispunilo, već su stvari krenule u potpuno drugom smjeru – izgledaju gore nego 2015. i njihovom mukama ne nazire se tako skori kraj.

Alonso inzistira da mu je ostanak u F1 prioritet, ali da to ne mora biti u McLarenu.

“Sviđa mi se ovakva F1. Moja namjera, odnosno prioritet je utrkivati se ovdje. Sretan sam s momčadi, ali mi ne pobjeđujemo.”

“Ukoliko ćemo do rujna ili listopada moći jasno vidjeti mogućnost pobjeđivanja u 2018., bio bih više nego sretan s ostankom u momčadi.”

“Ukoliko to ne bude slučaj, onda ću biti više nego sretan s razgovorom s bilo kime.”

Alonso je trenutno fokusiran na nastup na Indy500, a odluku o budućnosti donijet će nakon ljeta.

“Morat ću malo razmisliti nakon ljeta s obzirom da trenutno nisam u lakom periodu i da će uz Indy500 biti teško razmišljati o bilo čemu drugom.”

“Oko ljeta moram razmisliti što ću učiniti sljedeće godine i razmisliti je li vrijeme za pronalaženje drugih izazova izvan F1 ili će u F1 biti prilike za osvajanje naslova, što mi je glavni cilj.”

“Vrlo sam otvoren za sve.”


Odgovor

8 komentara

  1. avalon Prikaži

    “Sretan sam s momčadi, ali mi ne pobjeđujemo.” …. ne samo šta ne pobjeđujete nego teško da i trku završite . ipak je najvažnije da se fernando uprkos svim “rezultatima” drži mantre kako je sritan u McLH . sritan je bija i kad je napustija ferrari jer bi sa njim ne bi osvaja titule , borija bi se za drugo misto , a sad izražava spremnost , sriću da razgovara sa bilo kime ako ne bude vidija mogučnost pobjeđivanja 2018. sa McLH . a “sa bilo kime” će pobjeđivat ? dolazi li opet u obzir i ferrari je sa njim nema pobjeđivanja tj titule … zato je navodno i otiša u McLH i tu je sritan …. ccccccc



    8
    8

    0
  2. zigorec Prikaži

    Alonso i Button su živi dokaz da je za naslov prvaka potrebna velika doza sreće. Možeš biti jedan od najboljih na gridu (odnosno najbolji u povijesti, kako neki misle – uključujući i samog Alonsa) pa biti bez naslova 10 godina, a s druge strane jedan vrlo dobar vozač (ništa više od toga) koji je stjecajem okolnosti (drugi naziv za sreću) osvojio naslov. I to nije problematično. Veći problem je stav “ili mi dajte bolid kojim ću osvojiti prvenstvo, ili ja odlazim”. Po toj logici Hamilton se prošle godine trebao povući, a ne Rosberg, a Vettel je već nekoliko puta trebao otići, da spomenem samo dvojicu vozača za koje se smatra da spadaju u krug izvanserijskih vozača, zajedno s Alonsom. Ta predodređenost “prvak ili odlazak” mi nikako ne leži, nije sportski. Vrlo je egoističan (čak i u odnosu na ekstremno egoističnu populaciju vozača Formule 1) takav stav, u psihologiji znan pod nazivom otpisivanje (diskaunt, discount), jer negira sve ostale. Naravno, kako godine idu Alonso to sve više pokazuje jer zna kako ima vrlo malo vremena pa njegova frustracija time raste. Žalosno je da ću ga najviše pamtiti po tome, a ne kao jednog od najboljih vozača i dvostrukog svjetskog prvaka.



    11
    11

    0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Dobar/ zanimljiv komentar.
      Ja sam misljenja da sreca ne dolazi sama…
      A 10god bez naslova ne moze bit slucajnost… Vjerujem da srecu treba zasluzit ili znat isprovocirat (poniznim i krvavim radom uz postovanje prema sebi i drugima, predanoscu i vjerom…). Tada te sreca jednostavno ne moze zaobic, ako si i objektivno “najbolji”… Nek se ne uvrijede Alonsovi navijaci, meni je on zanimljiv, cak i simpatican, ali i taj njegov stav ide u prilog ovoj “mojoj teoriji”. Jednostavno, vjerujem da se Schumiju ili Senni ne bi dogodilo tih “10 god”…
      Ne dovodim u pitanje puno Alonsovih vrlina, ali u pitanju je i “Whole package”…



      12
      12

      0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Eto nam Alonsa dogodine u Sauberu hehe da vidimo jos jedan uspjesan projekt…



    9
    9

    0
  4. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Bilo bi lijepo da Palmera zamjene sa Alonsom već za kvalifikacije. Renault u rukama Palmera djeluje i izgleda kao Mclaren-Honda.



    4
    4

    0
  5. Williams
    nigel7 Prikaži

    u ferari i mercedes ne vjerujem da ce u red bull,,mclaren ce se stvarat godinama 3 godinese muči,,možda williams


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.