Carey se nada ostanku Singapura u kalendaru Formule 1

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Plan za 21 utrku u kalendaru Formule 1 od 2018. pa nadalje ne ide po planu. Malezija je nedavno objavila da će ovogodišnja velika nagrada biti posljednja koja će se održati na Sepangu, a VN Singapura je također pod velikim znakom upitnika. Ugovor s Formulom 1 ističe na kraju ove sezone, a Bernie je rekao kako čelnici staze nemaju namjeru nastaviti s poslovanjem. Brazil je također pod znakon upitnika, no za Interlagos su problemi financijske prirode, stoga bi za 2018. od trenutnih 20 staza mogli gledati samo 17.

VN Singapura održana je prvi puta 2008. godine, a karakteristično je bilo održavanje po noći, čime je postala prva noćna utrka u povijesti sporta. Ovogodišnje izdanje bit će jubilarno 10., a moguće i zadnje. Chase Carey, novi predsjednik Formule 1, nada se ostanku Singapura u kalendaru Formule 1.

“Aktivno se bavimo zadržavanjem Singapura u kalendaru Formule 1, stoga ne očekujemo njihov odlazak. Moramo postići dogovor kako bi se utrka u Singapuru nastavila održavati. Znate, moramo vidjeti što znače razne mogućnosti koje imamo pred sobom. Prioritet je osigurati 21 utrku za sljedeću sezonu. Azija je za nas veliko tržište, no postoji mnogo zemalja koje imaju interes za Formulom 1. U povijesti je VN Singapura bila veoma uspješna za nas te se stoga nadam nastavku suradnje.”


Odgovor

2 komentara

  1. Williams
    nigel7 Prikaži

    ova staza mi je u početku bila ono vow 1 noćna ali teška je vručine reflektori 23 zavoja,, puno krugova,, ne bi volio da brazil ispadne zao mi je sepanga


    0
    0

    0
  2. Formula 1
    data Prikaži

    ma micite ovo smece od staze. pretjecanja 0, milijun zavoja od 90°, mrtva dosada. nocni monaco.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.