Red Bull drugu utrku za redom u problemima s kočnicama

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Christian Horner tvrdi da je Ricciardov problem sa zadnjom desnom kočnicom bio jako čudan. Daniel je bio na sedmoj poziciji nakon povratka sigurnosnog automobila u boks, a onda je primijetio da nešto nije u redu s kočnicama. Rečeno mu je da uđe u boks i nakon što su mehaničari pogledali o čemu se radi – morao je odustati.

Podsjećamo, i nesreća Maxa Verstappena na VN Bahreina je bila uzrokovana problemom na kočnicama. Horner je rekao da će istražiti Ricciardov slučaj, ali na prvi pogled se čini da nije povezan s Maxovim.

“Ishod je bio sličan, ali nije bio isti problem, pa moramo shvatiti koji je uzrok problema. Imamo više sumnji, pa moramo provesti detaljnu istragu. Je li to bio kontakt u drugom zavoju, ili nešto drugo, ne znamo, čudno je što se dogodilo odmah iza sigurnosnog automobila. Sve je funkcioniralo kako treba do tog trenutka,” rekao je Horner.

Red Bull je dao naputak Maxu poslije tog incidenta da prebaci balans kočenja naprijed i da drži kočnice hladnima koliko god je moguće.

“Bio je tek početak utrke, tako da ne znam koliko su sigurnosni automobil i dva starta utjecala na nas, ali ekipa će to sigurno istražiti. Frustrirajuće je kad ste spremni za utrku, adrenalin se skuplja, a onda sve završi prerano,” rekao je Ricciardo.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.