Toto Wolff: Kupit ću Massi pivo

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 23 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff našalio se kako će kupiti Massi pivo, nakon što je Brazilac odigrao ulogu Bottasovog  „wingmana“ i pomogao mu da sačuva prvo mjesto do cilja. Bottas je u svojoj četvrtoj utrci za Mercedes maestralno došao do najviše stepenice na postolju. Iskoristio je odličan start, u drugom zavoju preuzeo vodstvo i zadržao ga do kraja.

Nije sve prošlo glatko za njega, u zadnjim krugovima Vettel je bio na mjenjaču Srebrene strijele. Na Valtterijevu sreću, njegov bivši momčadski kolega Massa je zadao probleme Nijemcu. Naime, Bottas je Massu prešao pod plavim zastavama u drugom zavoju staze u Sočiju, dok je Vettel to tek učinio dva zavoja poslije. Sebastiana je to koštalo posljednje šanse za napad.

Promet je predstavljao veliki problem za vodeće, i Wolffu je drago da se to odigralo Mercedesu u korist, šaleći se da će Massu počastiti pivom. Također je rekao da se Bottas mučio s flat spotom na obje prednje gume, dok je Vettel vozio nemilosrdno na svježijim gumama.

„Blokirao je oba prednja kotača, i naša metrika je to prikazala, znači to je bila ozbiljnija šteta za gume, koja je ugrozila njegove performanse, to je bio baš stresan trenutak. Ali, držao je sve pod kontrolom i tempo mu je ostao dobar. U prvom sektoru je bio vrlo dobar, čak i u drugom sektoru se opirao, i kasnije je gubio, ali u idućem krugu je opet bio brz.“

Wolff je uzbuđen što vidi Bottasa kako napreduje iz utrke u utrku.

„Prihvatio je rizičnu poziciju, da bude Hamiltonov timski kolega i preuzme bolid  svjetskog prvaka, no mislim da radi jako dobar posao. Bio je na poleu jednom i osvojio je utrku u Sočiju s ogromnim pritiskom Sebastiana iza njega. Fantastičan start, fantastičan tempo na ultrasoft gumama i mislim da je zasluženi pobjednik.“

Iako je Vettel rekao da ga je vrijeme koje je izgubio iza Masse koštalo napada na Bottasa, čestitao je Fincu kazavši da je imao dobru kontrolu tempa kroz utrku.


Odgovor

23 komentara

  1. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Kad sam to ja rekao onda su se “stručnjaci” odmah digli na zadnje noge….Vettel je imao 10 krugova mlađe gume,brzine je imao i sa DRS bi ga prešao garant,no Masa je odigrao odlično za Mercedes,Bottasa je odmah propustio dok je Vettela malo namučio…



    6
    6

    0
    • Formula 1
      data Prikaži

      ma vraga bi ga presao. 10 krugova se vozikao iza i nije dosao u priliku za napad. nijedno pretjecanje u utrci a ovaj bi presao bottasa u mercu. malo morgen



      13
      13

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      Zadnjih 10 krugova je bio na 1s, malo iznad sekunde, taman da nema DRS. Tek je u zadnjih par krugova uhvatio DRS, ali je opet bio podaleko da bi ga mogao preteci. Massa tu nije nista presudio, tako je to sa plavim zastavama, prije toga je Stroll zadrzao Bottasa, a Vettelu se odmah sklonio, tas je Vettel i spustio ispod sekunde. Mislim glupo je tuzakat Massu, sklonio je se kad je mogao, nece ici vam staze sad da bi ugodio Vettelu. Da je kojim slucajem odmogao Bottasu a njega odmah pustio bio bi mu dobar :chill:



      6
      6

      0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        U zadnjim krugovima su padali rekordi staze,od Vettela i Kimija,a Wolf nije jedini koji je priznao(pivom)da bi ga Vettel prošao,drugo,Massa se odmah maknuo Botassu ali nije Vettelu….no osim nas velikih “stručnjaka” ipak imam povjerenje u ljude bliski formuli 1 koji su bili sigurni da bi ga Vettel prošao…a šta bi bilo kad bi bilo,to je drugi par rukava!



        1
        1

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Može neki link za te ljude bliske F1 koji su bili sigurni da bi ga Vettel pretekao jerbo ja nisam ništa takvoga vidio?
        I kako si ti iz ovog članka izvukao da je Wolff priznao da bi Bottas izgubio poziciju?



        5
        5

        0
      • Alfa Romeo
        ferrari Prikaži

        Link?!!! Daj nisam ja neki balavac,valjda znam što sam pročitao.Drugo,pa kako ne shvaćaš Wolfovu pivu?? Pa ako je rekao da će mu platiti pivu onda je možda imao razloga za to…ili ne?? A ako ti misliš da si veliki znalac a svi ostali neki amateri onda neka bude po tvom!



        3
        3

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Skužaj majstore, nisam znao da je uvredljivo pitati nekoga da potkrijepi nekakvim dokazima svoje tvrdnje. Pretpostavljam da to samo mi balavci trebamo raditi, a vama, staroj gardi, se treba vjerovati na riječ.

        Što se tiče Wolffove izjave. Iz meni potpuno nejasnih razloga se digla prašina oko tobože poklonjene pobjede Bottasu od strane Masse. I sad Wolff iz zafrkancije izjavljuje da će mu zahvaliti pivom i ti si to odma protumačio kao potvrdu da bi Vettel u zadnjem krugu uspio napraviti ono što nikome nije uspijevalo prethodnih 51 krugova.

        I za kraj jedna Vettelova izjava nakon netom završene utrke. Budući da očito ne voliš linkove priložiti ću samo citat : ”What happened with Massa was just a bit of a misunderstanding, I wasn’t sure where he was going, but I did not lose the race at that point.”



        6
        6

        0
      • Bernie Ecclestone
        Ferrari1345 Prikaži

        Nema teoretske da bi ga S.Vettel prošao. Gotovo sam siguran. Druga DRS je toliko mala ravnica da u povjesti nismo gledali pretjecanja tamo. Izuzev 2015 kada je Perez bio na toliko istrošenim gumama da je imao tempo po par sekundi sporije. Uostalom ne treba spomenuti koliko je teže pretjecati sada. Kako je rekao kolega gore stvorio bi se samo napetiji finiš utrke.
        Da je Ferrari izgubio sigurnu pobjedu kako kažeš malo bi se veće galame stvorilo ali gle nitko ne diže tu galamu osim onih facebook komentatora kojima ionako ništa ne valja u F1.

        S.Vettel – “but I think Valtteri was so much in control that he had it anyways, even if I could have used the DRS on the back straight”

        Ali eto nek su ovdje sa foruma veći “stručnjaci” :facepalm:



        4
        4

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Evo i od mene (4. ili 5. puta).
        Čisto sumnjam da bi ga pretekao čistom brzinom.
        Možda uz neku Bottasovu grešku, ali je ovaj presigurno i predobro vozio tako da ne vjerujem da bi napravio grešku. A vremena je ostalo premalo.
        U jednom momentu je Vettel imao DRS (prije Masse) i koliko sam upratio brzine bile su tu negdje (Bottas bez, Vettel sa DRSom, čak je možda Biottasova bila i koji km/h veća, nisam sad 100% siguran).
        Ali, činjenica je da se Massa mogao kulturno skloniti obojici i mi sad ne bi smo laprdali oko toga ŠBBKBB, ne bi bilo srednjaka, ovih izjava Vuka za pivu, itd,….
        Uostalom, Vettel je sam izjavio da ne vjeruje da bi ga pretekao, ali Massa mu je uskratio, barem priliku za napad.



        7
        7

        0
  2. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Kupi mu žuju :)



    7
    7

    0
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Massa želi barem litru viskija :D



    6
    6

    0
  4. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ma da se kojim slučajem i nije našao ispred Vettela siguran sam da bi se Botas s lakoćom obranio! Jer u 10 krugova, Vettel nije uspio napraviti niti jedan pravi napad, a vidjeli smo već koliko je ove godine teško proč bolid ispred, jedino ako ovaj ispred ne napravi baš nekakvu grešku ili eventualno ako je sporiji po krugu dvije sekunde.



    4
    4

    0
  5. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Mislim da nije ni bitno više da li bi Seb prošao Bottasa ili ne… Radi se korektnosti među vozačima, ljudi te obilaze za puni krug koji se bore za 1.mjesto i to odlučiš jednog pustiti lako,a drugog ne.
    Ali obzirom na to tko mu je bio momčadski kolega, očito je pokupio neke svari od njega.



    5
    5

    0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Slazem se, no vecina vozaca postaje malo drska kad su u pitanju plave zastave! Kad ih vide, trebaju ODMAH da se sklone , bez vozikanja par krivina, jer staza pruza dovoljno prostora da se propusti vozac koji je u prednosti, ali u posljednje vrijeme svi to nekako ignorisu i to mi je malo neshvatljivo.

      Sanse da Vettel prodje Bottasa su bile male, al opet to nema veze s Massom ili bilo kojim vozacom, koji MORA da prospusti vozaca cim ga vidi, a ne da stvara neki problem.



      3
      3

      0
    • Bernie Ecclestone
      Ferrari1345 Prikaži

      Sve stoji, ali nebi se složio da je jednog pustio korektno a drugog ne. Kada se pogleda puštanje Bottasa, učinio je to na istin način kako je pustio i Vettela. Van trkaće linije tj. sa unutarnje strane ulaska zavoja. Samo je zbog same pozicije bolida u trenutku kočenja i same prirode zavoja to bolje ispalo za Bottasa,
      Massa je inače korektan vozač bez mrlje u karijeri pa ne bi rekao da je neke stvari pokupio od bivših kolega…
      To da vozači trebaju poštovati više (koliko je god to moguće) plave zastave, stoji…



      2
      2

      0
    • renato2107 Donator Prikaži

      Massa je zasluzio kaznu po meni, bilo je tu još kandidata. Recimo dosta ih je propustalo na nacin da pusti gas, ali ostane na trkacoj krivini, gluposti zive, kad ga stigne ima da se u roku 2 zavoja mice van putanje



      1
      1

      0
  6. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Malo ste vec naporni koji tvrdite za da bi ga Seb sigurno prosao.. Mec je bio brzi na pravcu i u slucaju DRSa mislim da bi im top speed bio isti al dok dodjes do top speeda, Bottas u cistom zraku taj top speed dostigne dosta prije tako da sam uvjeren da bez neke greske Bottasa ili nekog dive poteza Seba, pretjecanja ne bi bilo..



    2
    2

    0
    • Pirelli Hard
      Monty Prikaži

      Glavno da si ti siguran u suprotno,da bi odmah potom spomenuo moguću grešku Bottasa ili neki extra potez Vettela!?Tu i je kvaka.Trka je gotova kad padne kockasta zastava a ne onda kad se uplete neko ko zaostaje za krug i onda uzrokuje hrpu pretpostavki tipa -Ja sam uvjeren………-



      1
      1

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        I vettel je rekao da ga ne bi presao. Naravno, uvjek postoji sansa, ali u ovom slučaju tako mizerna da je ni vettel nije ocekivao. Takodje, vettel je prosle godine bio u slicnoj situaciji sa nicom u dubaiu.


        0
        0

        0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        U svakom slucaju da postoji sansa ali ovo je bilo za one koji misle da bi ga Vettel odero samo tako a pleso je oko te sekunde nekoliko krugova i nije mogo u DRS zbog deficita Ferrarija u prvom sektoru..


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        pročita sam sve komentare i nigdi nisam uspija pronać komentar(e) di neki misle da bi seb odera bottasa . i koliko u ovih 22 komentara ima napornih koji tvrde da bi seb sigurno preteka finca ? ovo u rusiji me podsjeća na prošlogodišnju barcelonu … lani u barceloni je kimi ganja maxa , ferrari je bija brži ali lošije trakcije i taman bi kimi doša tik iza maxa , a onda bi “naišle” šikane 14 i 15 , max bi malko odmaka taman da dobro “uđe” i još bolje “izađe” iz new holland ( kako simbolično ime zar ne ? ) šikane i izađe iz dosega DRS – a pa tako do kraja . u rusiji je bilo obrnuto … ferrari je bija bolji u teh šikanama , mercedes brži ( u speed trapu kažu relevantni 13ak km ) pa bi bottas po izlasku iz šikane 18 ( di mu se seb nekoliko puta dobro primaka ) ima dugi pravac di bi “izlazija” iz DRS zone . vidilo se nekoliko puta da je merc na početku pravca bija osjetno brži od ferraria , pred šikanu 2 seb bi bija nešto brži ali predaleko da pokuša bilo šta . uostalom zbog toga je seb i izgubija P1 na samom startu iako je starta ništa lošije od bottasa no finac je izletija ka ispaljen iz praćke :) interesantno da je lanjsku barcelonu kimi izgubija za 0.616s , a seb ovu rusiju za 0.617s . tamo su imali veču brzinu , lošiju šasiju , a ovde nešto bolju šasiju i manju brzinu no rezultat je isti . čak se i zaostatci razlikuju u 0,001 s .



        2
        2

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.