Palmer priznaje da je razbio bolid zbog pritiska

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Jolyon Palmer kaže da je on krivac za incident na kraju prve kvalifikacijske runde kad je frontalno zabio svoj Renault u barijere i uzrokovao nove glavobolje svojoj ekipi.

Cijeli vikend prolazi kroz probleme s bolidom, a nakon problema s ispuhom u petak dobio je novu šasiju za danas, ali je onda izgubio snagu iz motora i mehaničari su ga tek za kvalifikacije doveli u vozno stanje.

Nico Hulkenberg je letio stazom i Palmer je osjetio pritisak kad se počeo bližiti kraj prve runde, a on je još uvijek bio u zoni ispadanja.

“Očigledno, nije idealno kad izgubite vrijeme na treninzima. Kvalifikacije su zapravo išle solidno, bio sam sretan s bolidom i onda mi je u prvom krugu pobjegao bolid i nisam se poboljšao.”

“Nakon toga mi je ostao samo jedan pokušaj i tada sam zbog pritiska pokušao pritisnuti što više i jednu pasicu sam previše zajahao, što nije idealno.”

Palmer je priznao da nije pošteno previše pokazivati prstom na Renault zbog problema tijekom vikenda, pogotovo ako pogledamo da je i on sam sad spremio bolid u barijere i tako im zadao još posla.

“Ovo je šteta jer mislim da se slično dogodilo i u Melbourneu gdje sam izgubio puno vremena na stazi pa sam to htio nadoknaditi, a onda je lako pretjerati.”

Nico Hulkenberg kvalifikacije je završio na 8. mjestu s vremenom koje je 1,2s bolje od Palmerovog.


Odgovor

3 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Tako znači kažeš, zadnja sezona u Renolu…



    5
    5

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Žao mi ga je, talenta za utrkivanje ima, no ne i za rang poput F1. Da je možda smireniji, i da ne puca pod pritiskom mislim da bi bio barem 50% bolji. Očajno želi napraviti neki rezultat i desi se nešto kao danas. Zaostajati preko sekundu za kolegom je previše i to ne jednu utrku, a tu i tamo pritom slupa bolid da mehaničare već boli glava od toga. Možda bude više sreće u nekoj drugoj seriji, mislim da je za njega F1 previše. Ako nas misli demantirati ovo mu je zadnja šansa.



    3
    3

    0
    • renato2107 Donator Prikaži

      Tako je, ma da mislim da ima krivi pristup. Hvatati Hulkenberga pod obavezno je ludo na njegovom mjestu, jednostavno sam sebi mora (a i ekipa će mu sigurno) dati pola sezone. Ovako neće ni da moze sam sebe popravljati, jer se razbije. Njegov put je da prvo zavrsava pa onda smanjuje zaostatak, koliko moze. Tako recimo po meni Stroll radi, unatoč tome što ima kritika, on vozi svoje



      3
      3

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.