Sainz: Tri motora unutar 3 desetinke? To je smiješno…

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Ovog vikenda FIA je objavila da je završen proces usklađivanja performansi između tri vodeća motora u Formuli 1: Mercedesa, Ferrarija i Renaulta. Iako FIA sada tvrdi da su ova tri prizvođača motora po pitanju brzine i performansi (čisto motori, bez šasije) unutar 3 desetinke po krugu, rekacije vozača su bile različite i jako zanimljive, a najglasniji su bili oni koji papučicom gasa pokreću Renaultov motor. Većino je došlo do nesuglasice jer vozači, kao što je Carlos Sainz Jr, tvrde da Mercedes posjeduje i više od pola sekunde prednosti nad Renaultom zbog različitih modova rada motora, posebno u kvalifikacijama.

“Vidio sam vijest i pročitao neku večer da je FIA objavila da su top tri motora sada unutar 3 desetinke po pitanju performansi, i zamalo sam na Twitter stavio komentar smijući se tome. Zatim sam čuo da je Sergio [Perez] izjavio da je to istina i malo mi je nedostajalo da se počnem naglas smijati. Mislim i da se Max [Verstappen] jedva suzdržao od smijeha.

“Napredovali smo, to se osjeti. Da Renault nije napredovao, Hulkenberg sada ne bi mogao biti gdje jeste, ali definitivno nismo bliže od pola sekunde Mercedesu, pogotovo u kvalifikacijama. U utrci nije toliko loše, ali u kvalifikacijama zaostajemo barem pola sekunde, ako ne i više.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.