Hamilton: Strategija nam neće pomoći

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Lewis Hamilton je danas prvi put od VN Europe prošle sezone ušao u treću kvalifikacijsku rundu a da nije završio na prve tri pozicije. Iznenađenje dana su priredili Ferrariji osiguravši crveni prvi startni red i prodrmali formu Mercedesa u kvalifikacijama. Prije kvalifikacija Toto Wolff je za britanski Channel 4 izjavio da Mercedes ima najbrži bolid ali da je Ferrari odmah uz njih što se tiče tema u utrci ove sezone te da je zato Mercedes izgleda nepripemljeno u prve tri utrke na svaki starteški potez Ferrarija.

Ta izjava možda da naslutiti da je Mercedes pripremio bolid za utrku, slično kao što je to Ferrari uradio u Bahreinu, a što bi također dijelom objasnilo Mercedesov izlazak na ultra mekim gumama u Q1. Kakvo god da je podešavanje Mercedesevovih bolida, Lewis Hamilton očito nije bio zadovoljan svojim nastupom u kvalifikacijama.

“Jednostavno nisam bio dovoljno brz danas. Moramo stupiti korak unazad i vidjeti što smo uradili pogrešno. Sutra je sve otovreno i nismo otpisani, danas se sve vrtilo oko zadnjeg sektora gdje sam gubio i po pola sekunde. S toga imamo posla večeras, trebamo otkriti kako da zagrijemo gume još brže i da ih koristimo na najbolji mogući način, uz to trebamo i dijagnozirati greške u trećem sektoru.”

“Jučer smo imali problema sa zagrijavanjem guma pa smo mijenjali nešto na bolidu za danas, možda je radilo previše dobro jer smo uvijek gubili vrijeme na kraju kruga,” izjavio je Hamilton referirajući na moguće pregrijavanje pneumatika.

“Ferrari je obično malo brži u utrci, pa će biti uzbudljivo sutra vidjeti gdje i kako stojimo. Sutra nas tek čeka utrka, i to mislim tvrda, jer danas nisam bio sav svoj u kvalifikacijama, obično sam brži i želim sutra pokazati da mogu bolje.”

“U petak je naša simulacija utrka bila prilično loša, a sutra se vozi na jedno zaustavljanje u boksu, jednostavna taktika zbog koje nisam previše siguran u rezultat.”


Odgovor

1 komentar

  1. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Zavladala je panika u Mećkama..hahahahah



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.