Horner: Red Bullov nedostatak brzine je misterija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 5 komentara

Daniil Kvyat, Red Bull

Daniil Kvyat, Red Bull

Red Bull je nakon loše predstave u Australiji još jednom odradio utrku za zaborav. Daniel Ricciardo se jučer kvalificirao na četvrto mjesto, ispred Daniila Kvyata na petom, ali su tijekom utrke konstantno padali u poretku. Tako su ih pobijedili Ferrariji, Williamsi, pa čak i bolidi sestrinske momčadi Toro Rossa.

Vjerojatno najveće frustracije izazvalo je upravo to da su ih pobijedili Max Verstappen i Carlos Sainz, dva početnika u bolidima koji koriste istu pogonsku jedinicu kao Red Bull.

“Bilo je ovo vrlo teško poslijepodne,” izjavio je Christian Horner nakon utrke. “Nakon starta je izgledalo da stvari dobro stoje, Daniel je odmicao od Williamsa i upadao u prostor iza Rosberga.”

“Zatim je izašao sigurnosni automobil i povukli smo oba bolida u boks. Time smo čak i dobili jednu poziciju jer je Ricciardo prošao ispred Rosberga. Međutim, čim smo naišli na promet na stazi – temperature su se omakle kontroli, pogotovo kad su u pitanju kočnice.”

Horner je naglasio i da za dobre performanse u jučerašnjim kvalifikacijama djelomično mogu zahvaliti i vremenskim uvjetima.

“Mislim da su nam temperature danas nešto manje odgovarale nego jučer. Trebamo pokušati shvatiti neke od problema koji su se pojavili ovog vikenda i ispraviti ih do iduće utrke u Kini.”


Odgovor

5 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Kakav misterij, fale AN-SV i konkurentna PU


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    iznenađen sam da su izdržale kočnice na riccijevom bolidu, s obzirom koliko je crnog dima bilo na kočenju.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.