Vettel: Niže temperature u Sočiju neće naškoditi Ferrariju

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 3 komentara

Uvaženo je mišljenje da su više temperature pomogle Ferrariju u utrkama na kojima je Sebastian Vettel ove sezone došao do pobjeda. No, četverostruki svjetski prvak smatra da one nisu imali utjecaja na rezultat, te dodaje da nešto drugačiji uvjeti sljedećeg tjedna u Sočiju ne bi trebali naškoditi njegovoj momčadi.

“Ne vjerujem da ćemo imati problem u Sočiju zbog nižih temperatura nego u Bahreinu”, rekao je Vettel za talijansku La Gazzettu dello Sport. “U Kini je bilo svježije i bili smo konkurentni. Naš zadatak je da svoje protivnike nastavimo izlagati pritisku, prvenstveno Lewisa Hamiltona. Ferrari je do sada imao savršene taktike, ali trebamo se nastaviti potpuno koncentrirati na svoj posao.”

Sebastian Vettel nakon tri utrke ima sedam bodova više od drugoplasiranog Lewisa Hamiltona, dok vodeći Ferrari ima tri boda više od Mercedesa.


Odgovor

3 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Samo jako Seb! :D

    Ipak, mislim da bi Soči trebao pogodovati Mercedesu, ne zbog klimatskih uvjeta već zbog male degradacije guma gdje je možda najmanja u cijelom kalendaru, što znači da će jedna od dvije Ferrarijevih prednosti u utrci u Sočiju skoro biti neznatna (bolje čuvanje guma).



    1
    1

    0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Pa to što bi se trajnost gume produžila kod Mercedesa ne znači da bi Ferrari izgubija prednost. Za pretpostaviti je da bi Ferrariju ista guma u istim uvjetima trajala još duže, znači u slučaju nekog ranog SC-a imali bi šasnu otići do kraja utrke ili u normalnim okolnostima imali bi još više prostora za pritiskanje.



      3
      3

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        A u tom slučaju bi vjerojatno svatko mogao izdržati do kraja utrke na istim gumama, to nam je Rosberg demonstrirao 2014., a ove godine gume su još izdržljivije. I zbog toga postoji mogućnost da Merc ode u boks koji krug prije Ferrarija, što prošlu utrku onako rano u prvom stintu jednostavno nisu mogli i zato su se pugubili, pa im je onda SC odlično došao, ali su sami sebe zeznuli kako zbog onog Hamiltonovog blokiranja, tako i zbog traljavo odrađenog pit stopa za oba vozača.



        3
        3

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.