Lauda: Zbog Ferrarija nam se uključio alarm!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 7 komentara

Trostruki svjetski prvaci su u stanju visoke pripravnosti, sudeći po izjavama vlastitog neizvršnog direktora – Nikija Laude.

Nakon što je Sebastian Vettel prošlog vikenda pobijedio dvije od tri održane utrke, jasno je kako je Ferrari napravio vrlo dobar bolid koji bi se, uz pravi razvoj kroz sezonu, mogao redovito nositi s Mercedesom, unatoč očiglednom zaostatku u kvalifikacijama.

“Alarm nam zvoni,” izjavio je Lauda za austrijske novine.

“Oni koji pobijede u Bahreinu imaju određeni prostor za disanje na iduće tri utrke,” dodao je.

Obzirom da smo navikli na potpunu dominaciju protekle tri godine, sada su svi uzbuđeni zbog novonastale situacije. Tako je Gerhard Berger izjavio kako bi “Vettelov faktor” mogao odlučiti ovogodišnju borbu za naslov.

“Izgubio bih sve oklade da sam se kladio prije sezone,” smije se Berger. “Zaista sam sumnjao da Ferrari može pobijediti Mercedes. Može se dogoditi da Vettelov faktor ove godine odluči pobjednika.”

Helmut Marko se složio s tim, ali je dodao još nešto što smo svi primijetili – Mercedes je prošlih godina imao lagan posao po pitanju strategije i ostalih popratnih segmenata utrke jer su uvijek u džepu imali pokoju sekundu pred konkurencijom.

“Vettel je jedno s bolidom. Konstantno je na limitu, ne radi ni najmanje greške i uvijek zna što treba učiniti. Ovo je za njega čisti užitak u vožnji. Ovakvog ga je jako teško pobijediti, posebno kad Mercedes radi pogreške.”

I na kraju, austrijske novine prenose izjavu anonimnog aktivnog vozača koji također vjeruje da bi Vettel mogao pokvariti Mercedesovu zabavu ove godine:

“Hamilton ima problem. Osloniti se samo na talent je moguće kad imate sekundu brži bolid. Tri desetinke po krugu nije dovoljno da pobijedi Vettela,” citiraju Austrijanci neimenovanog vozača.


Odgovor

7 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Hmmmm, ko li je “neimenovani”?
    :chill:



    6
    6

    0
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    +0.3 viška po krugu nije dovoljno da se pobijedi Vetela??
    Kako sada to, ovi imenovani i anonimni pojma nemaju, očito ne prate komentare uvaženih forumaša koji ipak više znaju.



    12
    12

    0
  3. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    -Obzirom da smo navikli na potpunu dominaciju protekle tri godine………..-Vjerujem Laudi kad veli da su u novonastalim okolnostima svi redom zbunjeni,no još su uvjek brži i ako je suditi po proteklim sezonama,prokleto pouzdani.Jbg,sezona je duga,bude čupavo i ako treba prevagnuti ljudski faktor navijam da prevagne na Ferrarijevu stranu.



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.