Marko: Formula 1 bi mogla izgubiti Red Bull

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 19 komentara

Red Bullov savjetnik za motorsport Helmut Marko tvrdi da šefovi Formule 1 moraju doći do rješenja nezavisnog dobavljača motora za 2021. godinu jer bi u protivnom mogli ostati bez Red Bulla.

Na sastanku proizvođača motora i FIA-e prošlog mjeseca dogovoreno da će trenutne V6 motore zamijeniti jeftiniji, jednostavniji i glasniji motori.

Ipak, u intervjuu za službenu F1 web stranicu, Marko kaže da Liberty Media mora osigurati motor neutralnog proizvođača ako misli zadržati Red Bull u natjecanju. Štoviše, kaže da se taj plan mora napraviti već ove godine.

Podsjećamo, i Red Bull i Toro Rosso su trenutno na Renaultovim motorima.

“2021. godina mora biti posljednji rok za dolazak nezavisnog proizvođača motora u Formulu 1. Ovo je više nego potrebno, a motor mora biti jednostavan, glasan i koštati manje od 10 milijuna.”

“Pričamo o puno manje sofisticiranom motoru od ovog kojeg imamo sad, jednostavnom trkaćem motoru. Postoji dovoljno kompanija koje su sposobne za to.”

“Očekujemo da će novi vlasnici zajedno s FIA-om pronaći rješenje do kraja ove sezone. Ako se to ne dogodi – naš ostanak u Formuli 1 nije siguran.”

2013. je posljednja godina kad smo imali takvo što, obzirom da je Marussia kupovala motor od Coswortha. Već godinu kasnije su prešli na Ferrarijev motor.


Odgovor

19 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    Daj ne seri, vec ste prijetili jednom da cete otic ako ne dobijete dobar motor, pa evo ga jos ste tu.



    14
    14

    0
  2. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Ko vas hebe.. Mozete komotno ic ca.. Ljiga



    11
    11

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Očekivane žalopojke od Red Bulla, ali nisam kontao da će krenuti u ovako ranoj fazi sezone. Bit će da im povratak Renaulta u F1 nije nikako sjeo. :mrgreen:



    15
    15

    0
  4. Formula1
    f1zd Prikaži

    :facepalm:
    Izgleda da ‘novi’ bolid predviđen za Barcelonu ipak ne funkcionira kako je zamišljeno.



    16
    16

    0
  5. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Kmecavac :)



    11
    11

    0
  6. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Treba u novi pravilnik uvest da se na prvim testiranjima posebno obrati pozornost na to koji je motor najjaci i da se taj ustupi Red Bullu, mukte.. Onda ce valjda bit zadovoljni..



    13
    13

    0
  7. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    red bull se po concorde ugovoru obvezo bit u formuli do 2020. sezone.
    znači, ‘pregovori’ o novom concordeu su u punom jeku.



    7
    7

    0
  8. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    E ovako….Ja cu jednog dana imat Hrvatski tim u f1, a prva stvar kad budemo na predsezonskom testiranju je ta da cu nasamarat gospon Marka jer mi skace po zivcima jos od najave Verstappena, pa nadalje sa svojim “velikim” izjavama…..



    14
    14

    0
  9. Dataxtd Prikaži

    Volio bi Marko da dobiš nezavisnog proizvođača motora, pa da ne kukaš stalno nad Renaultom, samo kad ti taj motor bude na razini ovogodišnje Honde, mislim da ćeš prijetiti samoubojstvom.



    15
    15

    0
  10. Felipe Massa 19
    felipe stipe Prikaži

    Dobro govori za nezavisni jeftiniji motor to je ok.al mi idu na zivce sa ovim prijetnjama da odlaze ako oce nek idu.



    7
    7

    0
  11. Fernando Alonso
    Alen13ASC Prikaži

    Neka idu ako im se ne sviđa, Red Bull je već uneo “Red Bullovo pravilo” gde FIA mora odrediti koji će dobavljač dobavljati PJ ako tim ostane bez dobavljača. Mislim na 2016 tj. sam početak, RB je pljuvao po Renaultu i odbacio ih te pretio odlaskom jer nemaju PJ. FIA je napravila “pravilo RBa” samo da zadrži RB. FIA im je “uterala” s Renaultom jer su tako odlučili u nekom dogovoru (mogo je RB imati Ferrarijeve, Mečkine ili Hondine PJ) ali po dogovoru s dobavljačima RBu je pripao Renault. RB je pojeo svu posutu prašinu i sad trpe sve do eto ove izjave. Istina je F1 stvarno treba jeftiniju PJ i da je lako dostupna ali isto tako i kompetetivna ali ježi ga (nove PJ s 2021 će možda biti upravo te). 2021 PJ će isto tako imati raspon između dobavljača kao i PJ trenutne konfiguracije i opet će biti circkusa ali za makar jeftine pare.
    OK to je što se tiče PJa, ako RB i TR odu lako će neko drugi upasti. Čujem da su mnoge automobilske kompanije prisustvovale onom sastanku oko 2021 verzije PJa tako da će neko od njih kupiti RB i TR te biti sopstveni konstruktori i kreatori PJa. Kompanije poput Porschea ili Maseratija, možda Alfa Romeo (Marchioneov “mokri san”) s Ferrarijevim PJ. A RB će biti upamćen u F1 kao egzotični tim s 4 titule u obe kategorije a TR kao osvajač pola i pobede (nije to malo i svaka čast). Takvo nešto što su RB i TR uradili u F1 nije za bacati i imam veliki respekt za njih samo mi je jako žao što se u poslednje vreme posipaju pepelom te ga jedu.



    6
    6

    0
  12. Shell
    Messa Prikaži

    Renault je tvornička momčad. Za očekivat je da će razvojem najviše profitirati oni, a kad budu dovoljno snažni da se bore za pobjede/postolja pitanje je kakvu će specifikaciju motora davati konkurenciji. Poštovanje veliko imam za Renault, naročito kad vidim kako se Honda muči. Marko je jednostavno svjestan toga i traži rješenje.



    5
    5

    0
  13. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Ovo je 150-a prijetnja RB od zadnje njihove titule . Nadam se da ce te otici mnogo ranije .



    6
    6

    0
  14. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Naporni su više s tim kmečanjem o odlasku. Pokupite prnje i otiđite ili začepite i pobrinite se za sebe. Pa čak niti backmarkeri koji su napustili F1 nisu toliko cvilili ko oni.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.