Red Bull u Španjolsku donosi ogromne promjene za šasiju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 0 komentara

Red Bull nikako nije zadovoljan početkom sezone i već za VN Španjolske spremaju veliki paket nadogradnji za šasiju ne bi li se priključili dvoboju na vrhu između Mercedesa i Ferrarija.

Iako su predviđanja uoči sezone bila da će Adrian Newey smisliti nekakvo čudo i okoristiti se novim tehničkim pravilnikom – Red Bull nije ni blizu forme kakvu je imao od 2010. do 2014. godine. Trenutno su na jasnom trećem mjestu, iza Mercedesa i Ferrarija, a ispred Williamsa.

Helmut Marko kaže da je krivica djelomično na Renaultu i njihovim pogonskim jedinicama, ali priznaje i da šasija nije sjajna.

“Imamo dva problema – Renault je imao neke probleme s pouzdanošću što ih je usporilo u razvoju, i nismo isporučili šasiju kakvu smo trebali.”

“Radimo dan-noć kako bismo to riješili. Optimistični smo oko forme u Barceloni gdje dolaze velike nadogradnje.”

Na upit koliko će velika biti ta promjena na šasiji, Helmut Marko kaže:

“Da, radi se o poboljšanoj verziji šasije, a i Renault sprema nešto za Montreal.”

Red Bullov šef Christian Horner također je optimističan, a prošlog vikenda u Bahreinu je naglasio kako vjeruje da ova šasija ima potencijala s ovim dizajnom i samo trebaju otključati potencijal s pravim razvojem.

U Sakhiru nisu imali sjajnu utrku, iako su u prvom stintu izgledali obećavajuće. Verstappen je morao odustati zbog problema s kočnicama, a misli da visoke temperature nisu pomogle:

“Bolid je bio jako dobar. Pokušavao sam sustići Lewisa, a on je sustizao dečke ispred sebe i činilo se dosta dobro za nas.”

“Staza je bila teška prema gumama i to odgovara našem bolidu.”

Verstappen je na treningu u subotu bio izvrstan, što je samo potvrda da im odgovaraju visoke temperature, obzirom da se trening odvijao prije kvalifikacija. No, ostaje pitanje koliko su brzi na soft gumama.

Ricciardo vjeruje da je znakovito to što ga je Felipe Massa mogao prestići nakon odlaska sigurnosnog automobila. Štoviše, Massa je 10 krugova bio ispred njega.

“Kad pogledate Mercedes ili Ferrari – možemo jednostavno reći da mogu zagrijati gume puno brže i efikasnije jer imaju puno više downforcea pa generiraju više temperatura u gumama.”

“Ali, činjenica da me je Felipe prestigao i pobjegao u prvih nekoliko krugova [nakon sigurnosnog automobila], to nam nešto govori.”

Hoće li se Red Bull ove sezone boriti za pobjede?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.