Perez: Kontakt s Grosjeanom je bio trkaći incident

Vijesti

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Sergio Perez, Force India

Izostanak sa zimskih testiranja i vožnja starog bolida po španjolskim stazama zasigurno nije pomogla Force Indiji, čiji su vozači danas pokupili kazne zbog sudara koje su napravili. Nico Hulkenberg možda nije zaslužio kaznu jer je bila tijesna borba između tri bolida, gdje je bilo teško vidjeti gdje se koji nalazi. S druge strane, Perez je zakačio Grosjeana pri velikoj brzini, a cijelo vrijeme je imao Francuza do sebe i morao je računati na napad, kojeg je opasno zatvorio, a Romain se izvrtio. Meksikanac pak misli da je to bio trkaći incident:

“Kontakt s Romainom je bio neizbježan, jednostavno nisam imao gdje za skrenuti. Ova kazna nas je mnogo koštala, a mislim da je kontakt bio trkaći incident.”

Zatim se osvrnuo na samu utrku i probleme u njoj.

“Već smo prije početka utrke predvidjeli da će dobra za bodove biti teška. Mučio sam se s potrošnjom guma u prvom stintu i to me koštalo nakon izlaska sigurnosnog automobila. Tempo je bio dobar na tvrđim gumama, ali nedovoljno da se vratimo u borbu. Danas smo naučili dosta i nadam se da će nam to pomoći u sljedećim utrkama.”


Odgovor

1 komentar

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Ne bih se baš složio. Tu pravi vozači puštaju gas i priznaju poraz.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.