Hamilton: Kazna je bila moja greška

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 13 komentara

Hamilton se ispričao momčadi Mercedesa nakon što je zaradio kaznu od pet sekundi dodanih na njegovo vrijeme utrke zbog zadržavanja Ricciarda u boksu dok je sigurnosno auto bilo na stazi. Bottas je prvi ušao u boks i zauzeo mjesto ispred Mercedesove garaže, pa je Lewis pokušao usporiti i sačekati da Bottasu promjene gume, a u isto vrijeme zadržati Ricciarda iza sebe i ne dozvoliti mu da stekne prednost kroz bokseve.

“Incident koji je doveo do kazne je bio potpuno moja greška stoga se ispričavam momčadi što smo izgubili vrijeme zbog moje pogreške. Nisam znao moglu li sustiće Vettela i prije kazne, ali ona je sigurno situaciju napravila duplo težom. Isprike timu ali opet smo osvojili dobre bodove za konstruktorsko prvenstvo. Hvala i Valtteriju što je bio gospodin na stazi.

“Ferrari je bio jako dobar danas, mislim da se dosta stvari moglo završiti drugačije danas ali nije, i to je ono najvažnije. Sada se moramo sabrati i nastaviti dalje. Cilj je bio skupiti što više bodova za momčad i to smo i uradili.

“Ovo nije prvi put da gubim vrijeme kada moramo mijenjati gube na oba bolida u istom krugu, već sam gubio vrijeme tako, mislim da je jednom bilo u Monaku. Ali ovo je bila moja greška, znao sam da i Valtteri i ja ulazimo u boks i pratio sam zaostatak koji je krenuo od 5 sekundi na zadnjem zavoju i počeo sam puštati gas kada je Bottas stao u boksu. Padao je na 4,7 i tada sam počeo ponovo ubrzavati, na liniji ulaza u boks zaostatak je bio 4 sekunde i mislim da je u to vrijeme Bottas ostao predugo u boks zbog nekog problema, što je značilo da sam mu još bliže. Nažalost nije se odigralo kako sam planirao.”


Odgovor

13 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Za razliku od njegovih fanova, on barem prizna svoju pogrešku.



    2
    2

    0
  2. Ferrari
    Korisnik Prikaži

    Nekuzim zasto je usporavao kad bi isto vremena potrosio da je normalno brzinom dosao u boks, zaustavio se i sacekao… jedino ako bi izgubio nesto pri ponovnom kretanju da se parkira kod mehanicara al ne bi 5sec kazne imao



    1
    1

    0
  3. Blackhawk Prikaži

    Pitanje je bi li Hamilton bio gospodin na stazi da je bila obrnuta situacija?



    2
    2

    0
  4. Formula 1
    data Prikaži

    sam si ukakio po ko zna koji put. da nisi dobio tu kaznu, lijepo bi se ti i vettel potukli za 1. mjesto. ovako, stavi ovu kaznu u vitrinu gdje drzis ostalih, a onako odokativno, 2000 kazni……….


    0
    0

    0
  5. F1puls
    Ice Prikaži

    Zašto je autor nepismen? Što je to “sigurnosno auto”?

    A Hamilton je već puno puta dokazao da je pičkica.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.