Sebastian Vettel pobjednik VN Bahreina!

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 5 min 89 komentara

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel pobjednik je treće utrke sezone – VN Bahreina! Nijemac je tako ponovno zasjeo na vodeće mjesto u poretku vozača sa 68 bodova. Drugi je ciljem prošao Lewis Hamilton, a treći njegov timski kolega i najbrži u kvalifikacijama – Valtteri Bottas.

Valtteri Bottas i Sebastian Vettel su iskoristili prednosti starta s čišće strane startno-ciljnog pravca pa je Lewis Hamilton tako pao na treće mjesto. Dobro su startali i Red Bullovi vozači i Felipe Massa u Williamsu, dok je dvije pozicije tako izgubio Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju. Najveći dobitnik bio je Sainz koji je zaradio 5 mjesta, dok je najviše izgubio njegov timski kolega Kvjat, i to 7. Ipak, najveće razočaranje je pretrpio McLarenov vozač Stoffel Vandoorne koji uopće nije startao zbog problema s pogonskom jedinicom koji momčad muče cijelog trkaćeg vikenda, pa i sezone.

Valtteri Bottas nije uspio pobjeći Vettelu, dapače, Nijemac je ostao u DRS zoni te je odlučeno da Ferrarijev vozač u 11. krugu uđe u boks po set supermekanih guma. Vettel se nakon toga vratio na 12. mjesto. Nakon toga počinje serija ulazaka u boks po supersoft Pirellijevu komponentu. Prvi koji je uslijedio bio je Max Verstappen, ali sreća nije dugo trajala jer je Nizozemac samo nekoliko zavoja kasnije morao odustati zbog otkazivanja kočnica.

Novi krug, nova uzbuđenja, novi smjer za nastavak utrke. Carlos Sainz je u 13. krugu nakon izlaska iz boksa na kočenju za prvi zavoj pogodio Lance Strolla koji je u tom trenutku skretao u zavoj, te su tako oba vozača zbog veće štete na bolidima morali odustati. Sainz tvrdi da ga Stroll nije vidio i da je on njega udario, a ista optužba stigla je i u suprotnom smjeru. S obzirom na to da je FW40 ostao parkiran na samoj stazi, akciju prekida sigurnosni automobil, a većina vozača odlazi u boks na promjenu guma. Bottas se vratio na supersoftu, dok su se momčadi odlučile za soft mješavinu na bolidima Lewisa Hamiltona i Daniela Ricciarda. Trostruki svjetski prvak je u tom trenutku izgubio poziciju od Australca jer je u boks otišao u istom krugu kad i Bottas, pa je morao pričekati da mehaničari najprije odrade posao na drugom W08. Da stvar bude još gora, Lewis je u pit laneu usporio jer je znao da će morati čekati svog timskog kolegu, zbog čega je usporio i Ricciarda, a suci su taj potez kaznili s pet sekundi za Britanca. Vettel je tako izbio na vodeću poziciju te je izdržao početne napade Valtterija Bottasa nakon što je sigurnosni automobil u 16. krugu otišao sa staze. Ricciardo je u nastavak utrke krenuo s trećeg mjesta, ali je vrlo brzo izgubio pozicije od Hamiltona, Masse i Raikkonena.

Budući da su bili na različitim gumama, Bottas u 27. krugu propušta Hamiltona, no Mercedes nije imao rješenje za umanjenje štete koja je uslijedila izlaskom sigurnosnog automobila, ali i zbog odličnog tempa Vettelovog Ferrarija. Pole sitter Bottas je u 31. krugu otišao u boks po soft, ali Ferrari je odgovorio samo dva kruga poslije, i to sa supermekanim gumama na Nijemčevom bolidu. Vettel je tako ostao na vodećoj poziciji.

U 42. krugu Hamilton odrađuje kaznu i ulazi u boks, ali po mekane gume te se vraća na treće mjesto, iza svog timskog kolege. Ricciardo je također promijenio gume, ali su se njegovi inženjeri odlučili za supersoft. Australac se na stazu vratio iza Raikkonena na peto mjesto, ispred Felipea Masse.

Valtteri Bottas nikako nije mogao pratiti tempo vodećeg čovjeka utrke, ali je zato Hamilton radio izuzetno brza vremena te ga je u 48. krugu propustio timski kolega. Britanac je bio sekundu do sekundu i pol brži od Vettela u tim trenucima, ali je imao i zaostatak od oko 12 sekundi za Ferrarijevim vozačem, tako da se do kraja utrke poredak nije mijenjao.

Kimi Raikkonen, koji je u dva navrata prestigao Massu na stazi, ciljem je prošao četvrti, a njega i Brazilca je podijelio Daniel Ricciardo u Red Bullu. Sergio Perez je odradio vrlo dobru utrku u ne tako konkurentnoj Force Indiji te je nakon loših kvalifikacija završio na odličnom sedmom mjestu. Osmi je bio Romain Grosjean u Haasu, deveti Nico Hulkenberg koji je osvojio prve bodove ove sezone za Renault, a posljednji bod pripada Estebanu Oconu u drugoj Force Indiji.

Pascal Wehrlein je samo jednom otišao u boks te je na mekanim gumama odradio 45 krugova, a ciljem je prošao kao 11. Utrku su još završili Daniil Kvjat i Jolyon Palmer.

U devetom krugu je zbog problema s bolidom morao odustati Kevin Magnussen, a u tome su mu se pred kraj utrke pridružili Marcus Ericsson (52. krug – mjenjač), a u 55. Alonso zbog problema s, pogađate, Hondinom pogonskom jedinicom.

 

1 Vettel Ferrari 57 1h 33:53.373
2 Hamilton Mercedes 57 + 0:06.660
3 Bottas Mercedes 57 + 0:20.397
4 Raikkonen Ferrari 57 + 0:22.475
5 Ricciardo Red Bull 57 + 0:39.346
6 Massa Williams 57 + 0:54.326
7 Perez Force India 57 + 1:02.606
8 Grosjean Haas 57 + 1:14.865
9 Hulkenberg Renault 57 + 1:20.188
10 Ocon Force India 57 + 1:35.711
11 Wehrlein Sauber 56 + 1 krug
12 Kvyat Toro Rosso 56 + 1 krug
13 Palmer Renault 56 + 1 krug
14 Alonso McLaren 54 + 3 kruga
Ericsson Sauber 50 Odustao
Sainz Toro Rosso 12 Incident
Stroll Williams 12 Incident
Verstappen Red Bull 11 Kočnice
Magnussen Haas 8 Odustao
Vandoorne McLaren Nije startao

 

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Rusiji.


Odgovor

89 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Bravo Vettel i Ferrari



    8
    8

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Fenomenalna strategija, kao i u Kini, ovaj put s malo sreće!
    Bravo Ferrari, bravo Seb!
    Kimi zadovoljavajuće, iako bi trebalo bolje.



    2
    2

    0
  3. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    A vec sam mislio da ce ih opet SC sjebat.. Bravo bravo…



    1
    1

    0
  4. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Zašto nije bio ponovni start nakon SC?Kaj nije to pravilo usvojeno


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ferrari i Vettel odradili sve savrseno. Nije ni cudo da Hamilton zeli Bottasa za kolegu kad ovaj skida gace bez protesta. Verstappen polagano postaje number 1 unutar RBR. McLaren solidan bio dok je isao. Sasija na mjestu. I Brundle ju je pohvalio. No Honda… ????



    4
    4

    0
    • Dan Gurney
      CrashOverride Donator Prikaži

      Mozda ne bi skido da ima ugovor na 2-3 godine :) Ovako se treba dodvorit za novi..



      1
      1

      0
    • Maurizio Arrivabene
      Kuštelaar Prikaži

      Ali doslovno je skinuo gace! Wolf je pun govana do neba! Nasi vozaci se utrkuju! Jea rajt, i ja penale pucam glavom! #ForzaFerrari



      5
      5

      0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        Mislim, meni je jasno zasto je napravljeno sto je napravljeno.. Ipak je momcad sef i njima je konstruktorski naslov no.1 .. Manje razumijem momcad koja tolerira neposluh.. Al da Toto sere, to svakako.. Zanima me kako ce kriticari Ferrarijeve hijerarhije pravdat ovo dns..



        1
        1

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pa Ferrari je bar ponekad pustio borbu kao prošlu utrku i nardbe su koristili rijetko dok eto Mercedes koji kao dopušta borbu u jednoj utrci si poseru u usta sami sebi dva puta. Mi nikada nismo ni govorili da Ferrari ima drugačiji pristup baš suprotno. No smješno je čitati izjave šefova Merca i onda gledati ovo. Ferrari da je ovako postupio u Kini sa Kimijem mislim da bi i tamo Vettel imao što za reći.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A još smješniji je ispao Bottas kojem Hamilton ovakvu uslugu neće vratiti NIKADA. A Bottas je jučer rekao kako nije sve oko Lewisa i Seba….i onda se naguzi dva puta. Ja znam da to Ham ne bi pristao i odgovor bi bio u stilu ako priđe dovoljno da že pustiti, a u sebi zna da neće. To je radio i prije i opet će. Bottas ako ovako krene u startu , kasnije će biti samo marioneta koja skuplja bodove i pokušava suparnicima pomrsiti račune. Po mom je trebao bar u startu sezone probati parirati a ne se već sada postaviti kao baba. Da nije poslušao savjet ne bi siguro ni dobio otkaz ugovora. A sa ovakvom slikom kad i ako mu Merc nađe zamjenu će proći kao i sve vodonoše dosada. On ako ikada misli u borbu za naslov onda je jučer napravio jedan veliki korak unazad.


        0
        0

        0
  6. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Odlicna utrka, Ferkan brzi! #ForzaFerrari



    2
    2

    0
  7. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    BRAVO Ferrari
    Hamilton se više baš ne smiješi i ne zafrkava sa Vetelom kao u Kini i u Australiji al sam se sjebo sa kaznom a to je ono što ja kažem Vetel je jači u utrci dok Ham je pod priitiskom više griješi kao što je i danas.



    7
    7

    0
  8. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Forza Ferrariiiii! Da i ovo vidim, strategija u korist Ferrarija :)

    p.s. Bottas je vodonoša



    2
    2

    0
  9. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Super trka! Bravo Vettel! Zasluzuje DotD!
    A bilo je i zanimljivo pri kraju poretka, Alonso, Kvyat i ostali.



    1
    1

    0
  10. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mclaren je propao s Hondom….mislim da Alonsov team radio “radite sta hocete” govori sve ?
    Svaka cast Ferrariju, a Bottas se mora trgnut u utrkama kao i Raikkonen.Renault jos nije pogodio strategiju,steta.



    3
    3

    0
  11. morenoF1 Prikaži

    Ferrariiiiiiiii…a ova dva kiseliša iz mercedesa su se skoro rasplakala dok se Vettel veselio..hahahah ..


    0
    0

    0
  12. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Forza Ferrari!

    Vettel svaka čast. Kimi ipak bolji danas malo. Toto Wolf prije same utrke rekao DC-u da nema timskih odredbi već da puštaju dečke da se utrkuju. hahaha. HOW YES NO



    5
    5

    0
  13. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Zaboravih pohvaliti Massu. Svaka cast Felipe.?


    0
    0

    0
  14. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Prvo svima želim sretan Uskrs.
    Čestitke Vettelu na pobjedi.
    No po meni je danas imao i dosta sreće pogotovo u onom izlasku Sc-a, ali dobro i to je dio sporta prošli put nije pa ovaj je. No ono što ja ne mogu shvatiti koji su to ljudi na pitwallu Mercedesa, jer po meni su skroz krivu strategiju napravili za Hama, dakle mislim na drugi ulazak u boks, po meni su ga odmah trebali pozvati iza Seba jer bi onda se vratio isto negdje kao što je i bio nego što je Vettel otišao u boks, a oni su čekali dok mu Seb nije skinuo sedam ili osam sekundi i tek onda je otišao, a onda mu još stave soft gume. Rekao bi da je ovu utrku više Mercedes napravio lošu strategiju, nego što je Ferrari napravio dobru.



    1
    1

    0
    • Dan Gurney
      CrashOverride Donator Prikaži

      Daj ti nama objasni kako je SC pomogao Sebu ? Otiso u box, izaso van i bio 3 sekunde brzi od svih po krugu i onda izade SC i jos Mecke na ok mjestu na staz.. I nagura ih sve odmah iza Seba.. I Soft gume su Mercu bile bolje za ovu utrku..



      4
      4

      0
    • morenoF1 Prikaži

      Sreća a?!! Daj molim te ne blamiraj se! U tom sportu nema sreće! Vettelov Ferrari i cijela momčad je odradila savršeno sve i pobijedili zasluženo a ne nekakvom srećom!


      0
      0

      0
    • Mercedes
      hrcfaca Prikaži

      Dobro, sad nakon što mi se malo glava ohladila stvarno sc i nije ništa u pravilu donio Vettelu, ali ovaj drugi pit stop u pitanju Lewisa i dalje mi ne ide u glavu. Da su g azvali odmah iza Seba došao bi oko 7 ili 8 sekundi iza, a ovako se vratio 13 sekundi.



      1
      1

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Isto moraš uzeti u obzir da je Lewis odmah pokrivao Vettela bio bi iza cca 7,8 sec ali bi i manje skidao po krugu jer ne bi imao toliko novije gume od Seba pa bi to vrlo vjerovatno bilo slično ovome kako je ispalo. Jer sa ovoliko novijim gumama je skidao od 0,6 do 1,5sec po krugu a da je otišao ranije Vettel bi imao malo starije gume i razlika po krugu ne bi bila ni približno tolika.


        0
        0

        0
  15. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Masa brat pokidao. Kao i Perez.

    Strol isto pokidao, ali bolid ?

    Sto se tice Botasa. U Vilijamsu mi je bio predrad kao vozac. Od kad je dosao u Mercedes, nekako okrenilo se sve i bas mi je postao mrzak.
    Ne znam ali bas mu i ne ide ova Mecka…

    Dobar povratak Paskala…


    0
    0

    0
  16. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    #Kimiodlazi #Strollodlazi
    vidin dosta komentara kako je SC pomogao Vettelu, a ja stvarno ne vidim kako… Pa ako bi neko moga pojasnit?
    Inace mislim da je vise pomogao mercedesima jer da nije izasao Vettel bi izasao s dobrom prednosti ispred bottasa i hamiltona


    0
    0

    0
  17. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ah sta reci, nek Merc klepa pole pozicije, eto im, samo nek je strategija i bolid za vrijeme utrke na vrhuncu :)! Hamilton na kraju bi u pravu, Ferrari zaista ima bolji tempo u utrci, Vettel je nakon izbijanja na prvu poziciju doslovno dirigovao tempo, mogao je pobjeci Mercedesu sasvim sigurno na 15 s prednosti, dok Bottas je to tesko radio.

    Kimi nam se isto trznuo, imao je nekoliko dobrih preticanja, zal ostaje za postoljem, al kako kazu imao je u pocetku malo problema sa eletronikom, no i ova P4 je odlican rezon!

    Kako god fantastican vikend, ForzaFerrari



    1
    1

    0
  18. Michael Schumacher
    bob_rock Prikaži

    Sretan vam Uskrs kao prvo!
    grande Seb, forza Ferrari!!!! svaka vam čast momci, trud se isplatio, samo tako nastavite. merc je još bolji u kvalama, al utrka je nešto drugo. još trznut i Kimija, i bit će dobro. kad sam vidio SF…. pomislio sam, o ne opet…. hah XD
    svaka čast i za Pereza i Hulka, Stroll… :-/ Alonso :-(


    0
    0

    0
  19. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Di su srceka nestala? :(


    0
    0

    0
  20. Bernie Ecclestone
    flavio Prikaži

    najjace mi je kako se ovi klinci pravdaju glupo.

    npr. stroldonado se zali da ga je sainz udario odozada, a zapravo mu je levat zatvorio put. jadna majko ko sve vozi f1



    2
    2

    0
  21. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    sretan uskrs….prvo cestitke Ferrariu i Vettelu. citam malo komentare i neki govore da je merc fualo taktiku…kad bi bilo da bi bilo kao prvo merc je imao srece jer da nije bilo prvog SF na utrci Vettel bi imao puno vise prednosti kada bi merc-ov dvojac izasao iz boksa. Vettel je u tim trenucima nizao 2+sec brze krugove i Merc moze biti sretan sta je SF stopirao Vettela. Samo moje skromno misljenje…pozz ljudi.



    3
    3

    0
  22. Felipe Massa 19
    felipe stipe Prikaži

    Odlicna utrka koj reka da nema pretjecanja,bravo ferrari i vetel,jako mi je bilo vidit tota namgodenog lica u ove dvi utrke sta je ferrari dobija



    2
    2

    0
  23. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Solidna utrka. Prvih 15 krugova fenomenalno, sljedećih 20 jako dobro i zadnjih dvadesetak malo dosadnjikavo. Pohvale Vettelu, Perezu i Wehrleinu. Šteta za Hamiltonovu kaznu (zasluženu) jer mislim da bi gledali sjajnu borbu za pobjedu pred kraj utrke da nije bilo te kazne.


    0
    0

    0
  24. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Da li mi moze neto rec zasto Alonso nije DNF?


    0
    0

    0
  25. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Forza! Forza!! Forza!!! Vrlo dobra utrka.. luda u prvih 15 krugova..
    Za ključan trenutak ću istaknuti sudar Strolla i Sainza i safety car.. tad sam već pošizio jer sam pomislio da ću se i Botas i Hamilton vratiti prije Seba, ali srećom nisu.. ne može stalno Ham imati sreću s incidentima.. čak bi počelo izgledati sumnjivo
    Dok je Seb sve odradio majstorski kao i pit wall Ferrarija, Kimi je ponovno zaspao.. ponovno ima loš start i zapne u promet iza sporijih (u ovom slučaju Massa).. ne znam jel’ u pitanju pritisak koji osjeća, ali Kimi – wake up!!!
    pohvale Perezu s obzirom s koje je pozicije startao (definitvno bi sljedeće sezone trebao preći u jednu od top 3 ekipe), Grosjeanu i Wehrleinu..
    nakon 3 utrke lijepo je vidjeti ukupni poredak, kao i facu Lewisa na podiju.. neka tako i ostane


    0
    0

    0
  26. Charles Leclerc
    Adro Prikaži

    Vettel odlican,finger is back,Hamilton jbg da nije bilo kazne bilo bi zanimljivije,Kimi konacno odvozio pristoju utrku,dobri su jos bili Massa,Wehrlein,Perez,Hulkenberg.


    0
    0

    0
  27. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Forza! Forza!! Forza!!! :D Vrlo dobra utrka.. luda u prvih 15 krugova..
    Za ključan trenutak ću istaknuti sudar Strolla i Sainza i safety car.. tad sam već pošizio jer sam pomislio da ću se i Botas i Hamilton vratiti prije Seba, ali srećom nisu.. :D ne može stalno Ham imati sreću s incidentima.. čak bi počelo izgledati sumnjivo
    Dok je Seb sve odradio majstorski kao i pit wall Ferrarija, Kimi je ponovno zaspao.. ponovno ima loš start i zapne u promet iza sporijih (u ovom slučaju Massa).. ne znam jel’ u pitanju pritisak koji osjeća, ali Kimi – wake up!!!
    pohvale Perezu s obzirom s koje je pozicije startao (definitvno bi sljedeće sezone trebao preći u jednu od top 3 ekipe), Grosjeanu i Wehrleinu..
    nakon 3 utrke lijepo je vidjeti ukupni poredak, kao i facu Lewisa na podiju.. neka tako i ostane :D



    1
    1

    0
  28. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Velike čestitke Vettelu i Ferrariju na pobjedi! :)
    Merc je imao idilu u momčadi 3 utrke. Nakon ove utrke “bez momčadskih odredbi”, Lewis i Bottas se nisu mogli pogledati u oči, a riječi su im se morale cijediti iz usta. Najveće je zadovoljstvo vidjeti kako se Lewis kiselo smije, na silu. Ovako mrskog vozača mi već dugo nije bilo na gridu. Lik je jednostavno ljigav.



    4
    4

    0
  29. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    tek sad shvatio da je Perez završio ispred Hulka. What?


    0
    0

    0
  30. Rover
    zjurina Prikaži

    Čestitke Fettel, čestitke Ferrari !

    Bravo – dominacija Srebrnih Strijela je konačno prekinuta & kiseli Lewis na poklonjenom drugom mjestu.
    Neprocijenjivo :-)



    1
    1

    0
  31. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ferrari yebeno brz u trci. Vettel odličan. Čestitke. Hamilton si sam syebo priliku da se bori za pobjedu. Finci, šta reći. Jedan je poskušao naredbu, bori se za novi ugovor, i sve je to i bilo očekivanom, samo onda šta Toto sere u izjavama. Drugi s obzirom kako je krenuo, pa 2x Massa, onda Ricci, na kraju je još i bio dobar došavši do prvog na samo 2 sekunde. Bikovi srednja žalost, Max bi vjerovatno imao bolji tempo i bio bi tu negdje oko Finaca. Ricci srednja žalost. Massa koliko je mogao, Perez/FI opet dobar kroz trku, kao i kolega mu. Grosjean i Hulk solidno. Ipak se vidi da Renault nije imao baš takav pace u trci a Perez ga je trehnuo (sa Benzom) na ravnini. Alonso, Kvyat i Palmer su nam priuštili vrlo dobru borbu, a Wehrlein se izgleda definitvno oporavio i odvezao odličnu trku, da je bilo još jedno odustajanje, uzeo bi bod. Honda, Honda, ne znam,…. :facepalm:
    Stroll – Sainz sudar, Sainz kriv 1/1.



    3
    3

    0
  32. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Stetan uskrs! I cestitke ferarijevim navijacima.
    Odlicna utrka. Nazalost, moja dva vozaca nisu imala svoj dan. Toto ostavlja mogucnost da Bootas nije imao performanse, Bootas uvjeren da je nesto drugo u pitanju. Vettel zastrasujuc kada je u vodstvu, izgleda da ce kaziprst opet mnoge nervirati. Alonso vozio sa najmanje snage ikada u zivotu :-). Massa odlican. Jadan Kimi, sta se to desava? Zasto je on taj koji vec drugu utrku mora biti i strateg. Da, srecom gledao prenos na C4 jer vidim na yt da ekipa sa sky-a bukvalno pokusava uticati na odluku kako Toto treba Lewisa postaviti za No1. Njihov bezobrazluk vise nije smjesan.


    0
    0

    0
  33. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Čestitke Vettelu i Ferrariju na zasluženoj pobjedi.
    Bottas….kao što sam pisao prije nego je uoče potpisao za Merc. on će biti br2. Nije on vozač za top momčadi, lakše je bilo u slabijem Williamsu bljesnuti svako toliko a ostalo pravdati s brzinom bolida. Tu treba držati konstantu.
    Kimi, najbolja utrka ove sezone ali jako loše, kao tvoj okorjeli fan, ili se trgni ili odi.
    Palmer…ti samo odi.
    Honda…ti samo odi.
    Alonso…ti samo odi u Reno.
    Dosta zanimljiva utrka, neka budu takve i dalje i bolja su 3 ovakva preticanja nego 33 prošlogodišnja.



    4
    4

    0
  34. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Najjaci dio je bio Alonsov TR.. Nesto tipa pa bili su 300 metara iza nas na pocetku ravnine, kako su nas mogli pretec.. I onda na kraju, covjece radi sta hoces :)


    0
    0

    0
  35. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ovo je trebalo ić prije par sati:
    pohvale vettelu i cijelom timu. zanimljiva takička borba bila bi još zanimljivija da hamdija nije sam sebe sjebo.
    perez već pun k. utrka za redom u bodovima. prvi bodovi za hulka i renault. pascal je isto bio solidan.
    alonso se borio koliko je mogo.
    opet malo publike, totalna nezainteresiranost. liberty, miči ovu stazu što prije!


    0
    0

    0
  36. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Čestitke vettelu i ferrariju na pobjedi. botas i lewis skupili još bodova. baš mi je drago vidit veselo lice vettela nakon dugo vremena.bravo. toto wollf se totalno čini neispavan jer je postao otac,naime susie wolff je 11.4 rodila sina i nazvali su ga zamislite jack tako je malome ime jack wolff. a šta reć nego puno zdravlja ditetu a čaći mu puno glavobolje zbog vettela. hahaha. jeli neko zna šta se kimi žalio priko team radija.nisam baš skužija jer oni reporteri na rtl.de brate laju li ga laju.thanks. Forza Ferrari,Forza Vettel.



    4
    4

    0
  37. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Inače nisam prokemintirao Alonsa koji je opet pokazao kakav je zaista klasa od vozača. Čovjek se s onakvim smećem od motora borio cijelu utrku, ali ono kad dođe na pravac i kad ga samo prođu ko da stoji je nešto presmiješno. Čak sam skoro ja zaplako, kad sam vidio koliko se bori, a ovi ostali ga prolaze na pravcu ko od šale, samo vidi se polako da i on gubi strpljenje, jer se sada več polako i čuje na team radio da ga više nije briga kakve će odluke donjeti. Ali to je u potpunosti razumljivo kad se svaku utrku moraš boriti za mrvice i to još se boriš ko lav, a uopče nemaš adekvatni paket da dođeš do cilja.



    2
    2

    0
  38. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Izvrsna utrka, iako već po drugi put loše započet vikend, točnije FP-i. Nadam se da će se taj dio uskoro popraviti, inače bi takve stvari Ferrari moglo koštati glave. No sve u svemu jako sam zadovoljan potvrdom da ona prva Sebova pobjeda ove godine neće biti iznimka. Čini mi se da Mercedes i nije tako cool kad se nađe pred nečijim pritiskom, kao niti Hamilton.



    1
    1

    0
  39. Monisha Kaltenborn
    Faststone Prikaži

    Iako mi je taj Seb antipatičan kao i Max, mora se priznati da je pobjeda zaslužena… I mislim da je danas Alonso definitivno odlučio da iduće godine neće ostati u ovom kršu od McLarena. Honda je izgleda još veći krš, tako da bi bilo ok priznati da je budućnost Alonsa povratak u Renault. U svakom slučaju, šanse za titulu su mu znatno veće u Renaultu. McLaren je na žalost klinički mrtav, i bit će ogromno čudo ako se ikada probudi iz kome.


    0
    0

    0
  40. sennacher Prikaži

    Kako je Vettel pljunuo onaj gutljaj ružine vodice!
    I onda se netko čudi kad Kimi ne želi na takvo postolje, on bi vjerojatno povratio…



    2
    2

    0
  41. sebf Prikaži

    laknulo mi kad su Botasa pozvali u box……..mercov čovjek br.1 bio je Ham……ak bude ferreri zadržal kontinuitet u razvoju , Seb osvaja prvenstvo ….
    i ovu sezonu postojanost guma igra ulogu…. Ham ih zna trošit….
    ak se odma ne orjentiraju na Botasa , pod uslovom da ferrari ne padne u nadogradnjama kroz sezonu Seb osvaja naslov …
    s tim ak uzmu Botasa za br.1, Hamu pada moral, postaje u ključnim trenucima još destrukltivniji prema gumama , tak da bi mogli u ovom slučaju izgubit konstruktorski naslov…Toto mora igrat šah
    Kak bi se moglo motivirat Kimija? (možda da ipak plate čoveku da ne vozi za sitniš+da za njegov del boksa zaposle jos nekoliko matematičara/fizičara da odrade strategiju kak spada)



    1
    1

    0
    • sebf Prikaži

      kaj se tiće SCa……. ne volim ovo reč ,(zaljubljenici u istinsko nadmetanje mi budu zamerili) al u današnjem se sportu prek kladionica i općenito , mlate velke pare… tak da se i SC more organizirat ak zatreba i kad zatreba ( platit nekog iz donjeg dijela grida)
      ( ovo velim da je morti pravilo iza kulisa, bez obzira na ovu zadnju utrku)


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.