Honda se muči s hibridnom jedinicom

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 3 min 9 komentara

Kvalifikacije za Fernanda Alonsa nisu izgledale loše budući da je prošao u Q2 i činilo se kao da ima brzinu da zaprijeti vremenom dovoljnim za Q3. No onda je na početku druge runde motor potpuno otkazao te je Španjolac bio primoran napustiti svoj bolid i završiti kvalifikacije. McLaren je još u petak imao dva kvara na Hondinom motoru u bolidu Stoffela Vandoornea, točnije dva ista kvara hibridne jedinice (MGU-H) na dva različita motora koja je Stoffel koristio. Mehaničari su navodno radili preko noći do 3 ujutro u subotu kako bi osigurali da oba McLarena voze treći trening i kvalifikacije, budući da je prvi motor otkazao na prvom treningu, a drugi motor koji su koristili je bio onaj iz Australije, koji se također pokvario tijekom drugog treninga..

Razlog za jučerašnji kvar na Alonsovom bolid je također hibridna jedinica koja je otkazala i navodno izazvala oštećenja i otpale komadiće u motor i cilindre, što je dovelo do kolapsa sustava. Čini se da Honda još uvijek ne zna razlog zbog kojega dolazi do kvarova na hibridnom dijelu pogonske jedinice jer je šef Hondinog odjela u McLarenu Yusuke Hasegawa bio prevrtljiv dok je davao odgovor medijima:

“Nismo sigurni što je uzrok kvara [na Alonsovom bolidu], ali je problem definitivno s hibridnom jedinicom. Mislimo da je problem s ležajevima, ali nismo sigurni. Taj isti problem nam se ovaj vikend dogodio na tri različita motora što je jako loše. Sve te hibridne jedinice su sada mrtve i vozači moraju koristiti nove. Nismo sigurni niti zašto se to dogodilo čak tri puta ovdje i u ovim uvjetima, vjerojatno ima neke veze s visokim temperaturama zraka.”

Alonso i Vandoorne neće mijenjati cijelu pogonsku jedinicu, već samo MGU-H, tj. hibridne jedinice koje cijelo vrijeme otkazuju. I pored toga, Hasegawa je siguran da će oba vozača završiti utrku.

Ali ne dijele svi u McLarenu isto mišljenje, pošto Alonso sve otvorenije pred novinarima postaje isfrustriran situacijom s dosta manje sarkazma u izjavama:

“Nema smisla da pričam o vozljivosti bolida. Ne mogu sastaviti cijeli krug, ne mogu završiti cijele kvalifikacije. Ne zanim me vozljivost bolida ako ne mogu završiti niti jednu utrku ove sezone, ili ako ne mogu do kraja voziti kvalifikacije sada.”

Alonso će večeras utrku startati s 15. pozicije dok će Vandoorne startati dva mjesta niže.

Reporteri iz Bahreina javljaju da je Alonso kasno navečer nakon kvalifikacija održao žustri razgovor s Hasegawom u McLarenovim prostorijama pokraj staze i da je motivacija i raspoloženje u momčadi na rubu. Čak su se pojavili tračevi da je Alonso stupio u određene pregovore s Renaultom, momčadi s kojom je osvojio dvije titule prije 11 godina. Internetom je jutros procurio tweet jednog od Fernandovih mehaničara u kojem kaže da ne može dočekati da ovaj tjedan prođe i da se osjeća “slomljeno”.

https://twitter.com/MarcCox/status/853335173013929986


Odgovor

9 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Azavi Donator Prikaži

    muka i bruka u redovima mcLarena :(



    4
    4

    0
  2. Charles Leclerc
    Adro Prikaži

    Vec od 2015. sam imo los osjecaj za njih,a nakon 2016. za koju se moze rec da nije bila toliko losa jer je Alonso ipak uspio zavrsit u top 10 na kraju godine i redovno osvajat bodove i mislio sam da su naucili lekciju i da su napravili sposoban bolid… i 3. godinu za redom opet ista prica.



    2
    2

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    užas. mgu-h sjebe cijeli ice. ovim tempom od monaca kupimo kazne.
    on the bright side: koef 3,4 da oba mclarena ne završavaju.



    1
    1

    0
  4. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    ma nije valjda


    0
    0

    0
  5. Alain Prost
    D10S Donator Prikaži

    Pakuj kofere Nando i bjezi u Renault.



    4
    4

    0
  6. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    MGU-H hybridna jedinica koja po službenoj verziji za pogon koristi toplinu,najebe zbog
    topline!? :facepalm: Nadam se da će Ameri tu glupost iz pravilnika izbaciti debelo prije roka.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.