Alonsovi kolege ne bi propustili VN Monaka

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 2 komentara

Neki od kolega Fernanda Alonsa s grida Formule 1 se ne bi upustili u zadatak koji će Španjolac ispuniti krajem sljedećeg mjeseca u Indianapolisu. Podsjetimo, dvostruki svjetski prvak će nastupiti na legendarnoj utrci Indy500 te će stoga propustiti VN Monaka. Budući da statistički ne može postati najbolji vozač Formule 1, pokušat će osvojiti trostruku krunu motorsporta, što podrazumijeva pobjede na VN Monaka (što je već učinio), Indyju500 i 24 sata Le Mansa.

Nico Hulkenberg je osvojio 24 sata Le Mansa, ali tvrdi da se njegova situacija razlikuje od Fernandove.

“Moj slučaj je bio potpuno drugačiji, nisam otišao iz Formule 1 onako kako on to radi. Nikada to ne bih učinio ako zbog toga moram propustiti utrku, pogotovo Monako. Malo sam iznenađen, kao i svi.”

“Ne znam puno o Indyju, ali on nikada te bolide nije vozio na ovalima. Mislite da možete samo doći i pobijediti bez puno muke? Ja sam barem imao pola godine vježbanja i pripreme. Ovo njegovo zvuči kao veliki izazov, ali Fernando voli izazove.”

Slično razmišlja i Romain Grosjean.

“Ne bih to učinio. Dajem 100%, jako se trudim, ovdje sam kako bih dao sve od sebe za svoju momčad. Volio bih odvoziti utrku u NASCAR-u, ali biti dio projekta, pogotovo Haasovog ili Hondinog u Formuli 1 uz razvijanje svega, osiguravajući da momčad dođe na top razinu, nešto je puno važnije. Iznenađen sam što može propustiti utrku i reći ‘idem odvoziti drugu’.

“Odlično je za motorsport što vozač Formule 1 dolazi u Indianapolis, ali to možete napraviti kada završite s F1 karijerom. Ne znam kako se to čini izvana, samo kažem da ne bih to učinio ako sam predan”, zaključio je Francuz.

Alonsov bivši momčadski kolega Felipe Massa kaže:

“Ako odlučite odraditi utrku kao što je Nico učinio, natjecajući se u Le Mansu jer se ta utrka ne održava isti vikend kad i Formula 1, nitko ne bi bio toliko iznenađen. Ali mijenjati utrku u Formuli 1 za drugu u drugoj kategoriji je definitivno veliko iznenađenje.”

Sergio Perez je novinarima rekao da ‘ne bi propustio Monako jer je to njegova najdraža utrka u godini’, ali je priznao da bi se volio okušati i negdje drugdje uz Formulu 1.

“Volio bih voziti neke druge utrke, zanima me IndyCar, a Indy500 je jedna od najvećih utrka godine.”


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Njemu samo treba bolid za pobjede u f1, a ovako to izgleda kao zamjena za f1….sve bih dao da se bori jos jednom za naslov, ali ako se ovako nastavi cini mi se da ce f1 grid sljedece ili 2019. biti bez velikog velikog vozaca ?



    4
    4

    0
  2. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Alonso je gotov sa formulom, samo se stidi priznati da je napravio krivi potez presavsi u mclaren…



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.