Jenson Button potvrđen kao zamjena za Alonsa na VN Monaka

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

McLaren je danas potvrdio da će Jenson Button u Monaku uskočiti kao zamjena za Fernanda Alonsa koji će za vrijeme slavne utrke u Kneževini svoju sreću okušati u utrci 500 milja Indianapolisa.

37-godišnji Britanac je krajem prošle godine objavio prekid svoje F1 karijere, a mjesto mu je uzeo mladi Belgijac i veliki talent Stoffel Vandoorne. Button je ipak ostao ugovorom vezan za momčad iz Wokinga, a sljedećeg će mjeseca još jednom nastupati na stazi na kojoj su mu najbolji rezultati pobjeda i dva postolja.

“Oduševljen sam što ću se na jednu utrku vratiti u Formulu 1, a nisam mogao zamisliti bolje mjesto od ‘domaće’ Velike nagrade: Monaka”, rekao je svjetski prvak iz 2009.

“Ovdje sam već pobijedio, 2009., i to je jedna od mojih omiljenih staza. Teška ulična staza na kojoj dobar vozač stvarno možemo napraviti razliku. Iako McLaren Honda MCL32 nije dobro započeo sezonu, mislim da mu Monaku može više odgovarati nego brže staze na kojima su se Fernando i Stoffel s njim utrkivali ove sezone.”

“OK, shvaćam da nećemo imati realnu šansu ponavljanja 2009., ali mislim da imamo priliku osvojiti bodove, što će biti dragocjeno za konstruktorsko prvenstvo.”

Button će ipak morati odraditi nešto intenzivnijih treninga kako bi se spreman našao u kokpitu bolida koji je fizički puno teži za vožnju od MP4-31, ali forma ga generalno ne zabrinjava.

“Izuzetno sam spreman, u zadnje vrijeme sam sudjelovao na puno treninga za triatlon pa nemam briga po tom pitanju.”

Jenson Button će se tako izjednačiti s Michaelom Schumacherom po broju startova, koji će nakon Monaka iznositi 306. Time će dijeliti drugo mjesto sa sedmerostrukim svjetskim prvakom. Više od njih ima jedino Rubens Barrichello – 322.


Odgovor

3 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Dobrodosao tu dje ti je mjesto!!



    3
    3

    0
  2. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    Valjda se alonsu zasiti formula jedan ako pobijedi na indiju pa ostane tamo,dobrodosao legendo!



    3
    3

    0
  3. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Tko zna možda sljedeće godine ako Alonso ode iz Mclarena zbog loših utrka možda Jenson bude opet vozač Mclarena.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.