Hamilton se želi okušati u NASCAR-u

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 3 min 1 komentara

Objava Fernanda Alonsa da će propustiti VN Monaka ove sezone da bi se natjecao u IndyCar-u na utrci Indianapolis 500 prouzročila je dosta polemike među trenutnim vozačima u Formuli 1 i njegovim kolegama. U skrije vrijeme sve rijeđe viđamo vozače Formule 1 kako voze druge serije, najsvježiji primjer je bio Nico Hulkenberg prije dvije godine kada je vozio 6 sati Spa i 24 sata Le Mansa s Porscheom u WEC kategoriji, a tom prilikom je i osvojio Le Mans. Upravo je Hulkenberg jedan od vozača koji su skeptični povodom utrkivanja u Sjevernoj Americi, ali tvrdi da niti jedna druga utrka nije vrijedna propuštanja VN Monaka.

“Podržavam ga jer sam i ja uradio sličnu stvar i znam o čemu trenutno razmišlja, mada je on sada u posebnoj situaciji. Što se mene tiče, ja nikada niti po bilo kojim uvjetima ne bih propusio VN Monaka jer je to najbolje utrka na svijetu za mene. Indy 500 je nešto što me osobno ne zanima jer ne volim ovalne staze, postoji veliki rizik kada vozite na njima i kroz povijest smo vidjeli puno povreda na takvim stazama. To je Fernandova odluka i on može raditi što hoće, da sam ja na njegovom mjestu ne bih donio takvu odluku.”

S druge strane Lewis Hamilton podržava Alonsa i sam priznaje da je u prošlost pokušao voziti uporedno i NASCAR uz Formulu 1, ali da plan nije uspio.

“Mislim da je odlično što u ovo vrijeme vozač Formule 1 može otići negdje i voziti u drugoj seriji u sredini sezone, jer smo inače prebukirani i ‘zapeli’ smo u samo jednoj seriji. Ja sam pokušao voziti NASCAR tijekom F1 sezone i imao sam veliku želju, ali je ta ideja propala jer Mercedes ne dobavlja motore niti jednom od NASCAR momčadi i tamo nema podršku. Fernando je u takvoj poziciji da nema što za izgubiti ako propusti utrku, a tko zna možda započne novi trend za sve nas. Bio sam malo šokiran kada sam čuo vijest da će preskočiti utrku jer je već u poodmakloj fazi karijere, ja to definitivno ne bih radio. Ali taj čovjek ima više od 200 utrka iza sebe i mislim da će mu Indy predstavljati veliki izazov ali i da će iznenaditi dosta ljudi.”

Hamilton je oduvijek bio obožavatelj utrkivanja u raznim automobilima, a 2011. je zamijenio kokpite s Tonyem Stewartom na legendarnom Watkins Glenu i vozio nekoliko brzih krugova u NASCAR automobilu, dok je svoj McLaren iz 2008. prepustio višestrukom NASCAR prvaku.


Odgovor

1 komentar

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    podržavam bilo koji nastup vozača u drugoj disciplini.
    lewis i nascar imaju zajedničkog sponzora: monster.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.