Alonso: Ako ne mogu dostići Schumachera, moram pokušati osvojiti “trostruku krunu”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 16 komentara

Fernando Alonso je objasnio kako je njegova želja za utrkivanjem na Indianapolis 500 došla iz želje da se dokaže kao najbolji vozač na svijetu.

Dvostruki svjetski prvak je objavio da će preskočiti ovogodišnju VN Monaka koju je već osvojio, a koja je ujedno jedna od tri komponente potrebne za osvajanje “trostruke krune”. Uz nju su tu upravo Indy500 i 24 sata Le Mansa.

Alonso kaže da su temelji ove odluke postavljeni na prvoj ovosezonskoj utrci u Australiji:

“Zak [Brown] i ja smo razgovarali i pitao me koje su moje ambicije za budućnost. Spomenuo sam trostruku krunu.”

“Da bih bio najbolji vozač na svijetu moram osvojiti ili 8 naslova da bih imao jednog više od Schumachera, što trenutno nije vjerojatno, ili pobijediti u drugim serijama.”

“Sjećam se dok sam bio dijete da su najbolji vozači bili u najboljim bolidima u najboljim prvenstvima na svijetu. To je bila moja ambicija.”

Brown je bio otvoren prema mogućnosti nastupanja izvan Formule 1:

“Zak mi je rekao da je to McLarenova ambicija također, te da su otvoreni širenju na druge serije, za razliku od prošlog McLarena. Već su pobjeđivali i imali uspjehe na Indy500 i na 24 sata Le Mansa.”

Očigledno je zašto mu je privlačna utrka u Indianapolisu:

“To je jedna od najboljih utrka na svijetu, među najprestižnijima. Kao vozač, ako želite biti najbolji, morate voziti različite vrste automobila u različitim serijama i biti kompetitivan u svim, uz mogućnost pobjede.”

“Nakon uspješnih F1 prvenstava mislim da je vrlo privlačno nastupiti na Indy500 ili jednog dana na Le Mansu. To je taj san o trostrukoj kruni.”

Posljednji vozač koji je nakon Formule 1 nastupio na Indy500 je Alexander Rossi koji je pobijedio u svom prvom pokušaju.


Odgovor

16 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    “Idem u McLaren jer samo nešto radikalno i drugačije može srušit Mercedes sa trona”
    “Vozim najbolje utrke života u McLarenu koji ne pokazuje napredak od mog dolaska”
    “Idem vozit Indy500 jer želim osvojit trostruku krunu”

    Od toliko svijetskih prvaka u Formuli 1 njih deset je osvojilo Indy500; zar je to sada odjednom bitno?

    Sada su te tri krune dokaz najboljeg vozača na svijetu?

    Alonso nam se malo pogubio….



    8
    8

    0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Molim te nabroji ih


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        nije baš 10 prvaka F 1 osvajalo indy … samo 4 . clark , g. hill , fittipaldi ( 2 X ) j. villeneuve ali pobjednika indy 500 koji su vozili F 1 je bilo ka u priči jer neki ameri su vozili samo tamo dok se F 1 na početcima vozila na toj stazi . npr vukovich , parsons , wallard , ruttman , sweikert , ward itd … svi nama nepoznati ali zabilježeni su ka F 1 vozači . koliko je indy referenca za jednu od 3 krune pokaza je rossi koji je 2015. odvozija 6 trka za marusiu i pobjedija na indy – u . eto on ima jednu i fale mu još 2 … titula u F 1 i pobjeda u le mansu . alonso ima jedu ( svjetski prvak F 1 2 X ) pa još samo treba osvojit indy i le mans . znači rossi Vs fernando 1 : 1 u osvajanju “kruna” … oba su za sada ostvarili 1/3 sna :) :) a le mans ? pa gomila vozača koji i nisu napravili neke karijere u F 1 su bili pobjednici npr brundle , warwick , dalmas , jj lehto , wurz , alboreto , martini itd , itd znači svi oni imaju po jednu od 3 krune koje treba pod mus imat da bi se bilo u društvu najboljih kako razmišlja ( i sanja ) alonso . bogme više šanse ima rossi sa 25 nego alonso sa 35 … za 3 miseca 36 ;)



        6
        6

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        ovaj komentar je puno više za pera nego za avalona:

        trostruka kruna ne uključuje f1 prvenstvo nego f1 pobjedu u monacu!



        3
        3

        0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Vetel je njega uništio dok je vozio za RBR,nije očekivao da će neki dečkić postati 4-struki prvak a on sve te godine viceprvak skoro .
      Mislim da on u sebi mrzi Vetela premda navijam za njega jebiga uvukao mi se pod kožu ,nekako mi se čini da iz njega izvire frustracija i on se nikako ne može pomiriti s činjenicom da vozi ragu i da nema gdje.
      Čak mi je drago da ide voziti Indy možda opet osjeti čar postolja a kad se vrati onda čemo čuti priče …



      5
      5

      0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Hebes to. Bolje naslov svjetskog prvaka ne ta “trostruka kruna”.


    0
    0

    0
  3. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Alonso zivi u svom staklenom zvonu. Kreira realnost koja mu odgovara. Volio bih ga pitati da li bi mjenjao sve titule van f1 za trecu u f1. I da, kao vozac ako zelite biti najbolji morate osvajati titule a ne biti kompetitivni. Mozda je do mene ali ovo iznad je hrpa gluposti.



    3
    3

    0
  4. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    To je valjda neka zafrkancija ali ako nije onda u problemu.Ako je ovo drugo,nek proba konjske i trke pasjih zaprega,zapravo izbor je velik,na kraju osvojiti trku svih trka i time ostvariti san,kako svoj,tako i svakog normalnog F1 vozača.



    3
    3

    0
  5. Monisha Kaltenborn
    Faststone Prikaži

    Tvrtko I Kotromanić uspio je barem na kratko dobiti sve tri krune (bosansku, srpsku, hrvatsku), ali je pao u zaborav, kao i sva njegova nastojanja. Tako će i alonso ako nekim čudom osvoji sve tri krune, pasti u zaborav već za 200 – 300 godina. Postavlja se pitanje. Da li je bitno forsirati karijeru i trčati cijeli život za vodećim rezultatima i novcima, ili pametnije pristupiti životu i svemu što nas okružuje.



    3
    3

    0
  6. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Covjeku se neda vozit taj jad od auta s jadom od motora! To je poprilicno jasno!



    3
    3

    0
  7. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Izgleda da FA po običaju smatra MS najboljim, mnogi uvaženi komentatori će mu to zamjeriti s obzirom da oni smatraju da je MS samo po statistici najuspješniji. Biće da Alonso ne zna što govori?



    3
    3

    0
  8. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Ja u tome ne vidim problem,auto u F1 mu je živa kara i čovjek je toga svjestan i šef mu je omogućio da proba nešto drugo gdje će biti možda u borbi za pobjede što u F1 ne može.
    Međutim problem je što Alonso ne može držat jezik u ustima i stalno nam uvaljuje neke nepotrebne priče jer je frustriran .
    Ja kao njegov fan bi ga volio vidjeti sretnog i zadovoljnog ali bez pobjedničkog bolida možda mu Indy to omoguči ali onda kad se vrati opet će nam prodavat priče a tek ako tamo pobijedi onda će F1 bit kara a Indy najteže i najbolje natjecanje.
    :)



    2
    2

    0
  9. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Potreba za rusenjem rekorda, trazenje svog “mjesta u povijesti”, priznavanje drugih i tiha potreba za velicanjem svog ega je sasvim normalna stvar. Rijetko je, cak i cudno kad izostaje kod nekog…
    Međutim, “javno” isticanje razmisljanja o tome (uspoređivanje) u 35-oj godini, dok imas tek 2 naslova a treba ti 8, a onda jos trazenje tog priznavanja “drugim putevima” kao sto je Trostruka kruna, mi je malo “too much”, cak i smijesno… Za moj ukus, to je ipak malo prevelika potreba za velicanjem svog ega i cista samopromocija. Ok, mediji napuhuju cijelu pricu, ali dojam mi je da i on to jako gura…
    U redu mi je potreba “pravog racera” da se isproba u drugim serijama, ali postaje mi antipaticno nacin na koji se to predstavlja i na koji Alonso to predstavlja… Previse mi je tu “ja sam najbolji” i “zelim biti najbolji” stava…



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.