Lauda: Ključni čovjek Ferrarija je Mattia Binotto

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 20 komentara

Nakon odlaska Jamesa Allisona iz Ferrarija mnogi su smatrali da će Ferrari upasti u još veće probleme te da će potpuno otpasti iz borbe za bilo kakve ozbiljnije plasmane. Kao glavni protivnik Mercedesa najavljivao se Red Bull, no ekipa iz Milton Keynesa nije napravila dobar posao za 2017., a na mjesto izazivača došao je Ferrari. Mercedesov neizvršni direktor, Niki Lauda, kaže da velika zasluga ide Binottou.

“Mislite ste da je Binotto Talijan? On je ustvari Švicarac, i to pokazuje. Ferrari sada funkcionira jer Švicarac organizira Talijane, dopušta im da izraze svoje želje i vizije. Nema sumnje da je Mattia Binotto ključni čovjek momčadi. Barem tako izgleda izvana.”

Mattia je na mjesto tehničkog direktora došao nakon Allisonovog odlaska iz Ferrarija. U medijima je bilo mnogo priče zašto je Britanac zaista otišao iz tima, no nikad se do kraja nije razjasnilo.

“Ne znam što se dogodilo između Allisona i Marchionea. Samo znam da smo mi sretni što ga imamo u momčadi.”

Osvrnuo se i na odnos snaga među momčadima:

“Istina je to da smo očekivali snažan Red Bull, a umjesto toga smo dobili Ferrari. Red Bull je trenutno nigdje. Koliko sam do sada vidio, mislim da je Ferrari brži u toplijim vremenskim uvjetima, dok mi imamo prednost u hladnijim.”


Odgovor

20 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Prošla utrka nije bila “toplija”, a po race-paceu je Ferrkan bio brži od Mercedesa, jedino što je bio taj nesretni SC, pa čak i sa njim da je VEttel bio propušten od Kimija (pošto su bili na različitim taktikama, tada) bio bi fajt sa Hamiltonom za prvo mjesto. U jednom krugu su tu negdje, no i to bi se moglo promjeniti kroz godinu. Samo neka nastave, svijetli im se budućnost.


    0
    0

    0
  2. morenoF1 Prikaži

    Lauda..ne blebeći bezveze jer često daješ neke glupe izjave! Ferrari je Ferrari,a ko bi na čelu manje bitno……jedino je bitna strategija,ostalo odrađuju u Ferrariju i nije Binotto taj koji sklapa Ferrraija u Maranellu!


    0
    0

    0
  3. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Ferrari, jaki talijanski brend kojeg cine 98% stranaca… Da se cista talijanska momcad, bili bi jos gori..


    0
    0

    0
  4. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Misli li itko stvarno da su ove predrasude utemeljene u stvarnosti? Kretenski je od Laude podcjenjivati bilo koga na temelju porijekla jer se ne radi o 1000 ljudi koje su nasumično skupili na nekom trgu u Italiji već se radi o profesionalcima, kremi inženjera i mehaničara. Ovo je ništa drugo nego jeftina provokacija konkurencije, što ne bi čovjek očekivao od gospodina poput Laude…


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Lauda je mučki provokator, a laprdanje mu je glavni opis posla u Mercedesu.Nadam se samo da ga u Ferrariju neće shvatiti ozbiljno.


    0
    0

    0
  6. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Lauda u zadnje vrijeme govori malo ali to nadoknađuje fascinantnom količinom neizvršnih gluposti,koje je u stanju izgovoriti u tako kratkom vremenu. :facepalm:


    0
    0

    0
  7. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Staro čangrizavo prdekalo.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.