Marko: Imamo najbolju vozačku postavu

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Iz Red Bullovog tabora još jednom stižu hvalospjevi na račun njihove vozačke postave koju čini, mora se priznati, odličan duo – Daniel Ricciardo i Max Verstappen. Ovoga puta ih je pohvalio motorsportski savjetnik Helmut Marko, koji se usput osvrnuo i na daljnji tijek prvenstva.

“Imamo najbolji i najuravnoteženiji vozački par. I Max i Daniel rade odličan posao. Vozači su naša prednost ovog trenutka.”

“Iako se ne možemo boriti protiv Vettela i Hamiltona, možemo ostaviti Raikkonena i Bottasa iza sebe, a to je najbolje što možemo učiniti po pitanju ograničenja štete. Trebamo osvojiti što je više bodova moguće prije početka europskog dijela sezone u Barceloni, tako da zaostatak ne bude prevelik.”

U Red Bull Racingu nade polažu upravo na početak europskog dijela sezone, gdje momčad priprema ‘novi’ bolid, a Renault novu pogonsku jedinicu.

“U Barcelonu dolazimo s novim bolidom. Utrku nakon toga Renault će u Montrealu dostaviti novu, snažniju pogonsku jedinicu. U tom trenutku bismo trebali imati alat za ponovno pobjeđivanje, te dodati još dva vozača u borbu za vrh.”

Šesto čulo za Maxa Verstappena

Pohvale je na račun svojih vožnji po mokrom još jednom dobio Max Verstappen, ovoga puta od šefa momčadi Christiana Hornera. Nizozemac je na intermedijima prestigao nekoliko bolida u prvom krugu VN Kine, a njegov šef kaže:

“Čini se da ima šesto čulo za mokro. Njega to ne zastrašuje, spreman je istražiti sve granice staze koje su na raspolaganju kako bi saznao na kojem dijelu ima gripa. Jedan je potez napravio s vanjske strane šestog zavoja kada je izvana otišao pokraj dva ili tri bolida, te se vratio nazad. To je bilo jako impresivno.”

Horner smatra da je Verstappen po kiši uz bok najboljim vozačima Formule 1.

“To više nije slučajnost. Možete vidjeti da Brazil 2016. nije bio iznimka, i da bi možda Ecclestoneov sustav s prskanjem staze bio dobar za nas.”

“Sjećam se da je Sebastian bio fantastičan po mokrome. Prva utrka koju je pobijedio za Red Bull je bila izvanredna, ali veliki vozači se uvijek ističu na mokroj stazi. Vidjeli smo Hamiltona u Silverstoneu 2008., veliki vozači se uvijek istaknu.”

Red Bull u konstruktorskom poretku nakon dvije utrke zaostaje 28 bodova za Ferrarijem, odnosno 29 za Mercedesom.


Odgovor

2 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Jednaka, daa ali najjacu bas i ne znam…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.