Bob Fernley: Esteban Ocon ima isti potencijal kao Max Verstappen

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 9 komentara

Šef momčadi Force India, Bob Fernley, vjeruje da Esteban Ocon ima isti potencijal kao nahvaljeni i popularni Max Verstappen. Nakon što je prošle godine u Manoru pokazao nekoliko dobrih predstava, mladi Francuz dobio je mjesto u Force Indiji, za koju je testirao nekoliko puta tijekom 2015. i 2016. S Verstappenom se borio 2014. u Formuli 3 gdje ga je pobijedio te uzeo naslov prvaka. No, tada nije uspio dobiti mjesto u F1, dok je Verstappen uskočio u Toro Rosso.

Nakon prve dvije utrke nove sezone Esteban Ocon nije puno pokazao pored Sergija Pereza, iako nije imao posebno puno sreće. Fernley je pun riječi hvale za mladog Francuza, kojega po mnogima čeka dobra karijera u Formuli 1.

“Apsolutno vjerujem u to da on ima isti potencijal kao  Max Verstappen. Zato smo ga i doveli u ekipu. On je s nama oko dvije godine i nadam se da će još biti. Bili smo sretni što smo ga mogli pratiti od samih početaka njegove karijere. U to vrijeme je vrlo dobro surađivao s inženjerima, pokazao je znanje na stazi i bili smo optimistični oko njegovog dolaska u momčad. Novom vozaču je uvijek teško prilagoditi se u novu momčad, posebno poslije Nice Hulkenberga, no Esteban se uklopio kao da je s nama uvijek bio.”


Odgovor

9 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Gubio je od Pascala… Tako da bi vjv. gubio i od Maxa redovito.


    0
    0

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Ovo je jednostavno glup komentar. Uzmi malo u obzir okolnosti.


      0
      0

      0
      • Pierre Gasly
        Perica9 Prikaži

        Možda i jest , ali stojim i dalje kod toga da je Max 100 puta bolji od ovog dečka i da još nije vrijeme da se uspoređuju. Od mladih su mi “dragi” samo Verstappen i Sainz , a ovaj dečko i Wehrlein jako puno antipatični (po mojem mišljenju)

        EDIT : Znam da je Esteban imao problema sa sjedenjem u bolidu , ali kako god okreneš pola sekunde je puno


        0
        0

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Kao prvo Ocon je prošle godine uletio u Manor tek nakon ljetne stanke, dakle u trenutku kada je Wehrlein već imao pola sezone iza sebe. U takvim okolnostima nije realno očekivati da će novopridošli vozač biti na razini ”starosjedioca”. Sjeti se samo Fisichelle 2009. Uz to Wehrlein nije neki bezveznjak pa da je blam biti pola sekunde sporiji s manje iskustva u bolidu. A i koliko se sjećam kako se sezona bližila kraju tako je i Oconov tempo postajao sve bolji te mu je na kraju sezone race pace bio sličan Wehrleinovom ako ne i mrvicu bolji.

        Kao drugo, kažeš da još nije vrijeme za realnu usporedbu Maxa i Ocona, u čemu se u potpunosti slažem. Ali u isto vrijeme izjavljuješ kako je tebi Max 100 puta bolji, zanimljiva izjava u najmanju ruku.


        0
        0

        0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Nije daleko od istine. U ovi par mjeseci Ocon se više već dobro pokazao :D


    0
    0

    0
  3. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Simpatican je Ocon decko i vjerujem da ima potencijal.
    Samo potencijal je jedno, a ostvarenje istog je drugo. To zahtjeva i sposobnost isticanja i nametanja…
    Dobar primjer mi je Sainz koji je pored velikog potencijala i dokazao da je izvrstan… ali trebat ce jos nesto vise pored performansi i srece za jos visi stupanj (mjesto u boljem bolidu, pobjede i naslov)… sto god to bilo ili znacilo, a bojim se i vjerujem da to ne moze zaobic rijec “kontroverzno”…


    0
    0

    0
  4. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    @Krstas jesi vidio? hehe


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.