Hamilton: Međusobno poštovanje s Vettelom je veće nego s bilo kojim drugim vozačem!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 15 komentara

Nakon što je pobijedio na drugoj ovosezonskoj utrci, Lewis Hamilton je presretan situacijom u ukupnom poretku gdje čelnu poziciju dijeli sa Sebastianom Vettelom.

“Iskreno mislim da naš odnos neće patiti zbog događaja na stazi. Tko zna, možda će biti trenutaka kad ćemo se žestoko utrkivati i naravno moguće je da netko od nas pomisli da neki potez nije fer ili da je preagresivan… Ali, mi smo odrasli ljudi s puno iskustva.”

“Poštovanje koje imamo jedan prema drugom je najviše što sam osjetio od bilo kojeg drugog vozača, posebno kad pričamo o takvom kalibru.”

“To je nevjerojatno sportsko ponašanje – kad pobijedite uživate u tome, ali također ste svjesni osobe koja je završila do vas. Čak i kad izgubite – isto je. Oboje to osjećamo i to je odlično.”

Naravno, na stazi nema popusta:

“Želi me pobijediti i uništiti na stazi, i ja njega, ali izvan bolida je međusobno poštovanje i divljenje prema postignućima, kao i prema načinu vožnje.”

“Kao što sam rekao, Vettel je na svom vrhuncu, brz je na stazi pa mi je kompliment kad ga uspijem pobijediti. Obrnuto također vrijedi.”

Nakon tri godine isključive bitke s timskim kolegom, Hamilton je sretan što ima konkurenciju iz druge momčadi:

“Trenutno sam u scenariju da se borim s četverostrukim svjetskim prvakom. On je na vrhuncu i fenomenalno je brz. Ferrari je također u najboljoj godini, ako gledamo, u posljednjih deset godina, mislim! I moja ekipa je na vrhuncu, a osjećam da sam i ja.”

“Pravi borac uvijek želi najbolje moguće protivnike jer ako u toj situaciji pobijedite onda je to puno veće zadovoljstvo. Prema tome, da, sviđa mi se ova naša borba.”


Odgovor

15 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Au, što će reći Alonso na to?


    0
    0

    0
  2. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    …jer nema emocija vezanih kroz zajednicko odrastanje i prijateljstvo van bolida. Prilicno mi zao sto su on i nico onako zavrsili. Takodje, i dalje ne priznaje bivseg kolegu kao neki ozbiljan kalibar ili botasa kao konkurenciju. Izgledno da je botas broj 2 iako nisam to zelio priznati prije ove izjave.


    0
    0

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Auh…

    Uspio si se posvadjat i bukvalno dovesti odnos na mrznju, sa kolegom koji ti je drug iz djetinstva, pozanstva 20 i kusur godina a odje velis o nekom postovanju itd, itd…

    Ne vjeruj u ovu pricu.
    Varnica jos nema, ali, ali ih ocekuje.
    Naravno u zavisnisti od Ferarija.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nece patiti kao sto nije ni s Rosbergom? :)


    0
    0

    0
  5. HonestlyGuys Prikaži

    Ne vidim poantu ove izjave, to bi trebala bit neka samopromocija il šta? Uostalom, priča ko da se s Vettelom utrkuje kotač uz kotač zadnje 3 sezone, nisu još imali ni pošten dvoboj na stazi.


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Previše su slatkunjave izjave Hamiltona o Vettelu u zadnje vrijeme za moj ukus. Nema baš ovdje nekog širog pogleda na mogućnosti gdje ih sve rivalitet može dovesti. Rosberg je u mnogim situacijama bio inferioran Hamiltonu i on je to iskorištavao maksimalno, a eto ispade sad da je Rosberg bio toliko prgav i pokvaren. Po svemu sudeći izgleda da mu je Rosberg nabacio veliki kompleks, a ne mogu dokučiti zbog čega, jer je Hamilton po meni vidno brži i jači vozač bio, a nerijetko mu je radio baš on što je i naumio.
    Izgurivanja po stazi koje mu je Rosberg dopuštao Seb siguran sam da neće i nije nemoguće da ako tako šta pokuša obojica završe kao što su on i Rosberg u Španjolskoj prošle godine.

    Da se razumijemo, Hamiltona kao vozača baš respektiram iako ga kao pojavu ne volim i ovaj titanski okršaj njega i Seba već duže vrijeme nestrpljivo iščekujem, drago mi je vidjeti da imaju veliko poštovanje jedan prema drugom, ali hvalospjeve o nekom super odnosu treba izostaviti prije bilo kakvog ozbiljnijeg okršaja na stazi (poput Vettelovog i Ricciardovog jučer), koji ove sezone nadam se neće nedostajati


    0
    0

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Moja teorija je da kroz odrastanje njih dvojice lewis imao kompleks zbog klasne razlike i intelekta. Kao da to nije bilo dovoljno nico ga je pobjedio tamo gdje je najjaci. Ustvari, ova izjava se vise odnosi na rosberga nego na vettela. Ono, mi smo odrasli ljudi, ne kao nico itd. Btw. to da ce sve biti ok medju njima i ako bude zestokih okrsaja je jednostavno laz, tj. jos mi vise potvrdjuje da podjebava bivseg.


      0
      0

      0
  7. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Kako sad to? Što se dogodilo s izjavama da Seb pobjeđuje samo zbog bolida?

    Haha, ovaj Hamilton je smiješan.


    0
    0

    0
  8. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Awwww… koja dirljiva priča, rekao bih ljubavni roman. :kokice:

    Čini mi se da je Hamilton itekako svjestan ove sezone, i što ona znači za F1 i njegovu buduću povijest koja se tek piše.
    Mogla bi to biti prava renesansa tog sporta, i čini mi se da oba glavna igrača imaju izvrsnu motivaciju da to odrade i profesionalno na stazi, i ono teatralno za publiku van staze.

    Osobno mi ta njihova sada već pomalo "wacky" navlačenja, pogledi na podiju i grljenja nakon utrke čini iskrena (ne na onaj homo način). I čini mi se da je sve to počelo Vettelovom pobijedom… Vettel je prošlu utrku bio toliko razdragan kad je izašao iz bolida (kada je pobijedio) imao ogromnu želju za dijeljenjem svoje sreće…. pa je istinski grlio sve na koje je naišao, naravno jedan od prvih kome je to priuštio je bio upravo Hamilton, njegov glavni suparnih. Sad, što je Hamsta doživio u tom trenutnu, to nećemo sigurnu znati, no čini mi se da je nakon ovog zadnjeg slučaja kad je čekao Vettela da ga "hagne" (dok je ovaj odrađivao skakanje na svoju ekipu uz ogradu) očito da mu se taj način i respekt izuzetno svidio. Naravno to uzajamno poštivanje se itekako vidi po izjavama u medijima… no to bi bilo samo pusto slovo na papiru, da to nije potkrijepljeno ‘;body languagom’ u uzajamnim odnosima.

    Ja ne znam zašto bi to bilo čudno, ljudska toplina je potreba svih nas, pogotovo nakon dobro zaslužene borbe… i po meni su to odlike vrhunskih i zrelih sportaša. Nerijetko viđamo nakon žestoke borbe u ultimativnim borilačkim sportovima da se sportaši isto tako izgrle i iskreno zahvale protivniku, a prije toga su htjeli uništiti istog.

    Ovdje ipak prevaguje onaj ljudski dio mene.. i dajem prst gore ovoj Hamovoj izjavi. :cool: :thumbs:



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.