Sainz nakon strateškog rizika: Isplatilo se!

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Carlos Sainz je bio jedini vozač koje se na startu odlučio za gume za suho i utrku počeo na super mekim gumama. Nakon očajnog starta priliko kojega nije imao prianjanja i nije mogao ostati uz ostale koji su bili na intermediate gumama, izvrtio se u prvom zavoju i stražnjim dijelom bolida udario u zaštitnu ogradu.

Sat i pol kasnije utrku je završio na sedmo mjestu, jako blizu Bottasa u Mercedesu. Sainz je bio iznimno zadovoljan svojim odlukama danas i svojom vožnjom.

“Trebali ste vidjeti izraze na licima mojih inženjera kada sam im prije starta rekao da želim utrku početi na super mekim gumama, mislili su da sam lud!”

“Zatim sam, na krugu zagrijavanja vidio da su i svi ostali na kišnim gumama i malo sam uspaničio, pomislio sam da je odluka bila previše riskantna. Znao sam da će me svi prestići u prva četiri zavoja i pomirio sam se s time, ali kada sam došao do šestog zavoja staza je bila potpuno suha i počeo sam ih sustizati.”

“Nadoknadio sam pozicije kada su svi ušli na promjenu guma, a kasnije kada smo bili na super mekim gumama nakon sigurnosnog automobila, tempo mi je bio kao i kod Ferrarija i Red Bulla, nekada sam ih čak i sustizao. Jako sam zadovoljan, imao sam i malu borbu s Fernandom, sretan sam ovom utrkom.”


Odgovor

8 komentara

  1. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Svaka tebi cast… Bolje tesko da moze ako neko od Mecki,Ferrarija i RBa ne odustane…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.