Lewis Hamilton pobjednik VN Kine!

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 3 min 76 komentara

Lewis Hamilton je pobjednik VN Kine, njegova 54. pobjeda u karijeri i peta na stazi pored Shanghaia. Drugi je bio Sebastian Vettel, dok se za poslednje mjesto na podijumu vodila borba između dva Red Bulla iz koje je kao pobjednik izašao Verstappen.

Vozače je prije starta dočekala blago natopljena staza na startno-ciljnoj ravnini i većinom suh ustatak staze, ali 19. vozača se ipak odlučilo za starn na gumama za promjenjive uvjete, dok se samo Carlos Sainz odlučio za super meke gume što se ispostavilo kao pogrešan potez.

Start je protekao u miru i bez velike borbe u vrhu, Hamilton je zadržao prvu poziciju dok se Vettel s Bottasom izborio za nepromjenjeni poredak. Suci su nakon analize starta zaključili da Vettel nije prekršio pravilnik i da je bio uredno parkiran u svoju stratnu poziciju. Najveći napredak na startu je ostvario Max Verstappen koji je sa 17. mjesta stigigao čak do 7. na kraju prvog kruga.

U prvom krugu Stroll i Perez su se sudarili u drugom sektoru što je prouzrokovalo virtuelni sigurnosni automobil i Stroll se povukao iz utrke. Ukratko nakon toga, Giovanazzi je još jednom slupao bolid na izlazu iz zadnjeg zavoja na stazi i uzrokovao sigurnosni automobil prilikom kojeg su svi vozači prešli na gume za suho. Bottas se izvrtio u poslednjem krugu pod sigurnosnim automobilom i pao na 12. poziciju.

Uslijedila je borba između dva Red Bulla i dva Ferrarija, Verstappen se probio ispred Ricciarda i približio Hamiltonu koji je kontrolirao utrku, dok su oba Ferrarija nekoliko krugova gubili vrijeme iza Ricciarda, sve dok Vettel nije pretekao i Raikkonena i Ricciarda.

U 35. krugu utrke odustao je i drugi McLaren, nakon što je Vandoorne parkirao svoj bolid u garažu tijeom prvih krugova utrke, Alonso je do tog trenutka vozio iznimnu utrku unutar bodova.

Do kraja utrke nije bilo većih uzbuđenja osim nekoliko borbi sredini poretka u kojima je Magnussen pobijedio obe Force Indije i osvojio osmo mjesto za Haas. Sainz je vozio relativno mirnu utrku na sedmo mjestu i osigurao dosta bodova za Toro Rosso. U poslednjim krugovima utrke vodila se borba između dva Red Bulla, ali Ricciardo nije uspio obići Verstappena za treće mjesto. Dvije Force Indije su osvojila poslednja dva mjesta unutar bodova.

Hamilton i Vettel su sada izjednačeni po bodovima na prvom mjestu poretka vozača sa po 43 boda i s po jednom pobjedom u sezoni. U poretku konstruktora Mercedes ima prednost od jednog boda ispred Ferrarija.

# Ime Krugovi Vrijeme
1 Lewis Hamilton 56 1:37:36.158
2 Sebastian Vettel 56 +6.250s
3 Max Verstappen 56 +45.192s
4 Daniel Ricciardo 56 +46.035s
5 Kimi Räikkönen 56 +48.076s
6 Valtteri Bottas 56 +48.808s
7 Carlos Sainz 56 +72.893s
8 Kevin Magnussen 55 +1 krug
9 Sergio Perez 55 +1 krug
10 Esteban Ocon 55 +1 krug
11 Romain Grosjean 55 +1 krug
12 Nico Hulkenberg 55 +1 krug
13 Jolyon Palmer 55 +1 krug
14 Felipe Massa 55 +1 krug
15 Marcus Ericsson 55 +1 krug
Fernando Alonso 33 Odustao
Daniil Kvyat 18 Odustao
Stoffel Vandoorne 17 Odustao
Antonio Giovinazzi 3 Odustao
Lance Stroll 0 Odustao

Odgovor

76 komentara

  1. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Sada imamo dokaz da je Ferrari tu i da če ovo biti jedno lijepo prvenstvo…Bravo Ferrari napravili ste dobar bolid i RBR je iskoristio kišu i došao na postolje isto svaka čast …A moj Alo a šta reč Honda uozbilji se napravite neke protuzakonite testove i posložite taj jebeni motor barem da je u rangu Renaulta a onda će Alonso dovuć taj auto u lijepe bodove.
    još jednom BRAVO FERRARI …!!!


    0
    0

    0
    • Alain Prost
      D10S Donator Prikaži

      jos da nema Kimia u Ferrariu i bilo bi super


      0
      0

      0
    • Alain Prost
      D10S Donator Prikaži

      Pretjerujem ? Pa nek ide vozit za ovakav Mclaren. Njegovo je vrijeme proslo.ii to vec par godina


      0
      0

      0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Da nema Kimija imao bi nekoga poput Masse, koji bi bio možda i gori…A kad bi imao Verstappena, bilo bi sranja sa Sebom. Meni nije jasno kako je on pobjeđivao Vettela prošle godine (pri kraju). Počne voziti dobro tek kad mu produže ugovor. Mislim da je njegov problem motivacija, a ne manjak brzine…


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Tesko da bi Massa bio gori od ovakvog Kimija.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        teško da bi itko bio gori od ovakvog Kimija. nakon što ga je Vettel prošao je kasnio prosječno više od sekunde po krugu u odnosu na Vettela. Da li je i jedan vozač u ijednom drugom timu toliko kasnio za svojim kolegom? Bottas je imao izljetanje i probijanje prema naprijed no opet je uspio Kimiju doći na 0,6sec. A Kimi je izgubio mjesta od oba Rb,a pa od Vettela i nije napao nikoga osim TR koji je smješan bolid naspram Ferrarija. To je sve što je on napravio u dvije utrke. Sa ukupnim zaostatkom za kolegom od samo 66 sekundi. Ma biti će on dobar, tamo negdje na Spa ili Suzuki pa ćemo ga opet čekati do 2018.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        I koliko ima bodova Max nakon dvije utrke a koliko Kimi? I kakav bolid ima tko od njih dvojice? tako je bilo i sa Bottas-Kimi 2015 a Ferrari je bio puno bolji. Pomirite se više s tim da je on svoje odvozio . Nema tu ni brzine ,žara a očito ni motivacije. Kakav bolid njemu treba da on pokaže nešto? Pa on ni sa Mercedesom iz proteklih sezona ne bi napravio ama baš ništa.


        0
        0

        0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Pretjecanje je preteško, vidite kako Daniel nije mogao preći Maxa…Užas utrka..Vraćajte V10 i daske na prednje krilo.


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Hamilton odlican danas. Vettel isto uz malo nesrece. Max je fenomen. Kakvu je utrku odvozio. Buduci visestruki svjetski prvak. A Bottas neka nastavi grijesiti prije ce otici. Honda je komedija i tragedija u jednom. Testirati ce kao novi motor u Bahreinu. Sa ovakvim smecem od motora je Alonso bio u bodovima do DNFa. A Kimi ko Kimi. Trebaju se zvijezde poredati da bi odvozio znacajnu utrku.


    0
    0

    0
  4. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Lewis danas dominirao, iako to nije kao sto je prije bilo, ali Grand Slam je ipak znak dominantne voznje :)
    Šteta za Seba sto su ga zadrzali onih 10ak krugova, bilo bi vjerovatno borbe titana, steta i sto je Ricci imao probleme na početku trke pa je izgubio duel sa Verstappenom na kraju. Verstappen odlican, ali ono pomjeranje na kocenju u zadnjem krugu je za Haaga, oprao je vise sa tim prljavim potezima…
    Finci su danas podbacili skroz… Sainz odlican, steta sto je Kvyat odustao, bilo bi dobrih bodova za junice :zubo:
    Grosjean i KMag odlicni danas. Pogotovo Grosjean i njegova preticanja :klanjam:
    Za Mc’Laren i Hondu sam vec reko sta da rade…

    Trka je bila superiska, utrkivanje ove sezone je tesko ali ko ima muda, moze pretec bez problema, a DRS ne pravi veliku razliku. Ona prica o produzenju DRS zona za 100-200m je glupost, jer time bi se previse olaksao posao, ovako imas sansu pretec sa DRS, ali moras se dobro oznojit da iskoristis tu sansu.

    Bahrein za 7 dana, bice bruku pustinjskih duela :kokice:


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ejjjjssss, dominacija kažeš, jel’?
      Čitavih 5-6 sekundi.
      Jesil’ to čuo na SKYu, tamo vjerovatno imaju kolektivni orgazam…..


      0
      0

      0
      • Clay Regazzoni
        HeatBlast44 Prikaži

        Nije kao prije, ali Grand Slam je znak dominacije na nekoj utrci, pol, pobjeda,.najbrzi krug i sve krugove je bio P1 :)
        Btw zadnji stint je Lewis vise kontrolisao, nego pritiskao, treba motor sacuvat, pa je zato i popolovljeno onih 12 sekundi.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        jel je i kontrolirao u Australiji i čuvao motor kada je završio deset sec iza Vettela? Pitam jer očito znaš neke stvari koje drugi ne znaju.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Dominacija na nekoj trci je kad uzmeš PP ispred timskog kolege za 0,5sec (ili više), ostaviš njega (ili nekog drugog drugoplasiranog) za 40sec, i naravno, vodiš sve krugove, uz FL za istih tih 0,5 sec brže od drugog najbržeg FL.
        To je dominacija. Ovo danas je odlično i kontrolisano odvezena trka, nakon odličnog kruga jučer u Q3. Dalekocje to od dominacije.
        Možemo li reći da je Vettel izdominiro Australiju?
        Pitanje (sa foruma) za sve one koji su tvrdili da je Seb u Australiji pobijedio zbog Maxa.
        Da li (valjda po nekoj sličnoj/istoj logici), možemo reći da je Lewis pobijedio zbog Giovinazzija i SCa, pa posljedično i Kimija, nakon toga?


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa da nije bilo SC vrlo vjerovatno bi ih Seb redom krenuo sve skidati osim ako Merc ne bi i Rb odgovorili u kratkom vremenu sa promjenom guma. Tako da bi postojala velika šansa da Vettel izbije na prvo mjesto bez SC. No ne volim takve priče što bi bilo kad bi bilo. Ferrari brzinu ima a ovo nije bila čista utrka. Vettel je zapeo 20 i kusur krugova iza Kimija i Rb-a i završio 6 sekundi iza Lewisa. Nema tu nikakve dominacije.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Heat postavi si pitanje gdje bi bio Vettel i Lewis da su bili u zamjenjenim ulogama, tj da je Vettel poveo utrku a Lewis bio iza ovog troja na Vettelovom mjestu. Misliš li da bi Lewis pobijedio? Da bi razlika bila manja-veća? Zapeo je u Australiji puno manje nego Vettel danas pa je razlika bila 10 sekundi. Ne znam ne želiš li to priznati ili namjerno trolaš no Ferrari ima bolid trenutno egal Mercedesu. Mercedesova prednost je ta da su u kvalifikacijama brži no u utrci te razlike iz kvalifikacija nema.


        0
        0

        0
  5. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Jbg ne mozemo imati jare i pare

    – Vettel odlican, kao i strategija s njim.
    – Kimi malo inferioran, kao i strategija s njim

    Cestitke Hamsti, danas je bilo rutinski, nema sta, a Ferrari je sad trenutacno 1/1 sa Mercedesom i to je odlicno.


    0
    0

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Malo??? Pa čovjek nije danas ni jednom napao vozače RB-a koji su završili 40 sec iza Vettela nakon što ih se oslobodio ,točnije od tamo 2,6,27 kruga. Nisam siguran. A Kimi je napravio danas što? Taktika Ferrarija je mogla biti i bolja jer je RB odradio utrku sa dva SS a Ferrari sa dva Softa. Moglo je to ići i agresivnije. Da napomenem Kimi je imao i brže dume jedan stint i opet iza Vettela 40 sec. Lik ima utrka gdje je dobar, no to je za jednu momčad kao Ferrari ispod svakog nivoa. Kimi da vozi za McLaren njega bi vjerovatno prošli i ovi novi klinci. Stvarno je loš.


      0
      0

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        I za kraj ću samo reći ovo, Vettel je imao već nekoliko krugova starije i sporije gume od Kimija kada je Kimi otišao po SS. Vettel je sa Softom pomalo sustizao Lewisa, dok je Kimijev zaostatak na SS (koje su brže) samo rastao za Lewisom. Jel treba išta drugo reći? U prevodu Seb je vozio brže na SOftu nego Kimi na Super Softu. Toliko od mene na temu KImija. Ferrari ako želi konstruktorsku titulu neka moli Boga da Mercedes ima hrpu peha jer će Bottas sa njim obrisati pod.


        0
        0

        0
  6. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Eto kako su neki govorili da je prošlu utrku Vettel dobio zbog Maxa, sada se slično može reći i za Lewisa jer nakon što je Vettel došao na 2 poziciju se prednost pomalo topila ali to je bilo nedovoljno. Ajde razumijem Ferrarijev rizik sa gumama ali ne kućim što nisu maknuli puno ranije Kimija sa puta Vettelu. Pa tip je prespor za RB a ima bolji bolid, bio je i lani uvijek iza RB-a, i prije dvije godine su bili daleko bolji od Williamsa pa je sezonu jedva završio ispred Bottasa. Pa do kada ga čekati? I toliko o tome kako je Kimi vozač broj 2. Pustili su otvoreno utrkivanje no mislim da su pogriješili jer u protivnom vjerujem da bi bilo zanimljivo i za prvo mjesto. Uglavnom trojica najboljih danas su na podiju i tu još spada Alosno, ostali su druga liga a Kimi možda i treća jer njega uvijek netko guzi sa slabijim bolidima. Ferrarijeva jedina slaba točka trenutno je KImi, SC nije nitko mogao predvijediti i da će ostali imati prolazak kroz boks pa ujedno za samo par sekundi gubitka zamjeniti gume. Dobra utrka, sa dosta pretjecanja koja su teža ali i slađa. I na kraju bravo za prvu trojici , pokazali su najviše. Max s obzirom na bolid i startno mjesto za mene je vozač dana.


    0
    0

    0
  7. Spr Prikaži

    Sto bi rekao Montoja – jebeni Rajkonen !!!!!


    0
    0

    0
  8. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Utrka bolja od one u Australiji . Gubitnik dana Botas . Mclaren i Williams katastrofalni . Lewis i Seb borba za titulu do kraja .


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Gubitnik dana je Alonso. Sa onakvom vožnjom u onoj karampani, mogao je doći do boda- dva. Bottas je nespretnjaković dana. Dobro sam rekao prije godinu i pol-dvije da ga ipak ne bih htio vidjeti u McLarenu


      0
      0

      0
  9. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Boze, da je Rosberg nije posao, kako bi sve ovo izgledalo.

    Ma Maks pokidao. Krenuo sa zadnje pozicije a zavrsio kao 3. Ljudi moji, ne umanjujte necije rezultate zato sto ga ne volite. Ne volim ga(Maksa) i ja ali brate mali je zvjer.

    A Kimi je zreo za neko drugo mjesto u nekom drugom timu.


    0
    0

    0
  10. HonestlyGuys Prikaži

    Ako Ferrari želi naslov (prvenstveno konstruktorski) u nekoj bližoj budućnosti, izmislit će Verstappena u ekipi kako god zna i umije. Ili vratit Alonsa nazad. Jer Kimi je osim svoje kompromitirao i Vettelov utrku. Nema smisla govorit ni šta bi bilo na nekoj drugoj strategiji; vozač mora napravit svoj dio da bi ikakva strategija imala smisla. Realno, trebali su ga maknut još tamo nakon 2014. god, vidjelo se da od njega nema ništa osim što ubode neku utrku svake prijestupne. Inače, Vettel danas vrhunski.


    0
    0

    0
  11. Rover
    zjurina Prikaži

    Sve je dobro prošlo. Ham P1, Vet P2

    Da je danas Vettel opet pobijedio , a Lewis opet ne, Skyevci bi svi završili sa PTSPom.


    0
    0

    0
  12. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    dobra utrka…taktika vettela je bila pobjednicka,ali sve je zeznul giovanazzi…forzaaaaaaa seb


    0
    0

    0
  13. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Vrlo dobra utrka, bolja nego ona u Australiji. Trojcu na podiju svaka čast, zasluženo su se tamo našli. Sainz i Alonso također jako dobri. Magnussen je isto otpeljao dobru utrku što mi je jako drago jer je bilo ”stručnjaka” koji su se nakon Australije zalagali za njegov otkaz na temelju jedne loše predstave. Neizmjerno mi je žao za Giovinazzia jer je ovim današnjim sudarom poništio sve dobro što je napravio u Australiji, stvarno velika šteta.

    Što se tiče borbi, danas ih nije falilo. DRS je puno bolje izbalansiran nego prethodnih sezona, iako su i dalje Alonso i Sainz bili sitting ducks. Nadam se da neće mijenjati DRS zone za preostale utrke.


    0
    0

    0
  14. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Odlicna utrka.. Papak Max odlican dns, nista manje odlican i Sainz .. Grosjean dns dobra utrka, odlicna pretjecanja, mogao je i bod ubost..
    Kevin dobar ..
    Kimi i Bottas palac dolje.. A i Ferrariju palac dolje..
    Jos jednom, odlicna utrka..


    0
    0

    0
  15. Rover
    zjurina Prikaži

    Čestitke Alonsu – bio na odličnom sedmom mjestu dok nije zakazao McLaren, NE Honda !!!


    0
    0

    0
  16. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Sve u svemu dobra trka s malo pretjecanja ali pravih a ove igre VSC-SC dio su trke,nekom pomognu,nekom odmognu,kako to obično u životu bude.Ferrari dokazuje da je tu,barem što se Vettela tiće i nadam se zanimljivom nastavku sezone.Zamalo zaboravih.Tri različita tima na podiju,ne sječam se kad je to zadnji put bilo.


    0
    0

    0
  17. Narain Karthikeyan
    Nando Alosno Prikaži

    ajde moj Kimi u penziju dok ne pocnes kasnit krug za vodecima. STvarno mi je tesko to rec, ali moran biit objektivan. Vettelu je unistio utrku(safety car isto…) Vettel je jos jednom pokazao da zna pretjecati i da ima muda, brz je isto, na kraju je usporio. Hamilton rutinski odradio, Bottas a sta rec za njega. Ricc je cini se u mokrim i polumokrim uvjetima dosta sporiji, ali u suhom su tu negdje. A Alonso, pa ja bi na njegovom mjestu javno preko radija opsovao i posla ih sve u tri pm. Parkira bi bolid negdi kraj smeca i pravac kuci. Maxu svaka cast, nisam njegovan fan ali se mora priznat da je vrhunski odradio utrku. Danas su 3 najbolja vozaca zavrsila na podiju. Sve u svemu solidna utrka ?


    0
    0

    0
  18. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Al bi bilo pljuvanja i prozivanja da je Seb onako kmeco pred kraj utrke :)


    0
    0

    0
  19. Damir76 Prikaži

    Sasvim solidna utrka, ono sto posebno veseli je da je sad ocito da su Vettel i Hamilton tu negdje, da imamo dva najbolja vozaca danasnjice u dva najbolja bolida, zeljna medjusobnih dvoboja, i, sto mi se jako svidja, ogromnog medjusobnog postovanja. Mislim da bi mogli gledati jednu od najuzbudljivijih sezona u posljednjih 20-ak godina, bez obzira na odredjeni manjak akcije, to jest pretjecanja, na stazi. Jos nesto je vrlo lijepo za vidjeti, a to je “smiling faces” vozaca dugo nakon utrke, naglasavanje kako uzivaju u voznji jer konacno mogu pritskati do kraja, adrenalin im se vidi u ocima. Pohvale i za, kako je netko napisao, “papka” Verstappena (papak jer je malo antipatican i ocito da ce biti malo nadobudan lik, a la Alonso u najboljim danima), jos jednom je pokazao da je ogroman talent i vrhunski vozac, i to i po mokrim uvjetima.
    Eto, morao sam to napisati, pod dojmom utrke, iako sam rekao da necu komentirati dok F1PULS ekipa ne vrati dobre, stare, “normalne”, velike avatare, i to po vlastitom izboru, po kojima se moze raspoznati komentator, a ne da 10 ljudi ima istu “bubuljicu” od slike, apel urednistvu…
    Pozdrav iz Afganistana…


    0
    0

    0
  20. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Uffff to ja zovem dobrom utrkom. Sad je stvarno jasno da nećemo imati puno pretjecanja, ali zato one koje ćemo imati će biti pravi. Očigledno da sad zaista ove godine se vide razlike među vozačima Hamilton i Vettel voze neke svoje utrke i u nekom svom su svijetu i po meni šteta što je Vettel izpočetka zapeo na 6. mjestu jer bi sigurno bio blizu Hamiltona. Inače moram prokomentirati borbu Maxa i Ricciarda koji su na kraju imali “kao” nekakvu borbu, a bilo je očigledno kako Ricciardo uopče nije imao namjeru proči Maxa jer ćak kad je ovaj i pogrješio Daniel ga nije prošao.


    0
    0

    0
  21. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Vrlo dobra utrka i nadrealna vožnja kako Maxa tako i Sebastiana.


    0
    0

    0
  22. Shell
    Messa Prikaži

    Vettel pokazao šta je šampionska vožnja, kad je imao muda i vještine za proći Ricija. Teže za pretjecat, ali se bar sada vide razlike između vozača.


    0
    0

    0
  23. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Zanimljiva utrka.
    Hamilton vrhunski, Vettel isto, isčupao maksimum (nije imao sreće sa SC, ali je imao sreće jer je Bottas izletio, pa ga nije morao prelaziti), Verstappen u uvjetima sa malo gripa stvarno leti.
    Bottas i Kimmi loši, Ricciardo ok. Bravo za Sainza.
    Izgleda mi da ovi bolidi pokazuju razliku među klasama vozača jače nego prošla generacija.
    Ako je tu teško bilo prestizati (a bilo je stvarno divnih poteza), šta će tek biti na stazama bez ovolike ravnice, ove sezone bi kvalifikacije moge biti važnije nego ikad.
    Lijepo je viditi interakciju Hama i Vettela, izgledaju ko da stvarno uživaju što se konačno mogu međusobno boriti.
    Kome će od vodećeg dvojca više pasati Bahrein? Kaže Totto da bi moglo biti ko ping-pong iz utrke u utrku da varira ko je brži.


    0
    0

    0
  24. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Hamilton i Vettel svijet za sebe.


    0
    0

    0
  25. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Meni je utrka bila vrlo dobra, pogotovo u prvih nekoliko krugova kad se nije znalo što učiniti i tko će profitirati..
    a profitirao je, ni manje ni više nego – Hamilton, po ne znam sam koji puta.. odmah krug nakon što je Seb otišao u box i baš kad sam pomislio da je Ferrari ponovno pogodio, Giovanazzi se skršio i sve je palo u vodu.. :(
    a onda je Kimi zapeo iza Riccia.. obožavam Kimija i jedan je od živućih legendi ovog sporta, no Kimi više nije Kimi.. nema onog žara, ne kažem da se ne trudi, ali nije to to.. zato je Seb pokazao kako se na mišiće prestiže pored tog istog Riccija koji je ponovno izgubio od Maxa.. čisto sumnjam da ću i sljedeće godine biti u istim bolidima…
    veliki plus za Sainza (čovjek se kockao, na startu sve izgubio, udario u ogradu i osvojio 7.mjesto.. Vauuu!!), takoođer i za Magnussena, Maxa i Alonsa..
    Opet je Nando radio čuda, neko vrijeme u krntiji bio 6. , a onda je ta ista krntija krepala.. (isprike svim navijačima McLarena, ali ovaj bolid je krš)
    čekamo sljedeći vikend… Forzaa!!! :) :)


    0
    0

    0
  26. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Koliko je odlično šta je Ferrari napokon izjednačen sa Mercedesom, strašno je koliko su Ferrari, Mercedes I Red Bull daleko od ostatka svijeta…


    0
    0

    0
  27. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    zanimljiva utrka. konstantno borbe za poziciju. drago mi je da preticanja nisu laka.
    pohvale maxu, sainzu (usprkos onom jednom duplom kiksu na početuku), kmagu i alonsu…ok, i hamdiji.
    moji odustali, a ovaj se put nisam kladio na to. tuga po više osnova.


    0
    0

    0
  28. Mclaren
    KERS Prikaži

    Fina utrka: Vettel starta krivo, Giovinazii je zaj..svoje tj. Vettela, Ham rutinski a Vet, Alo i Ver su sjajno zacinili utrku, Raikkonen je plus za Mercedes a Valteri ce se nadam se cim prije dici u formi. Mclaren ocito ima sasiju ozbiljniju negoli pogonsku jedinicu.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.