Anketa: Što kažete na FOM-ove grafike za mjerenje vremena sektora?

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 9 komentara

Prvi ovosezonski grand prix vikend na VN Australije donio je zajedno s novim tehničkim pravilnikom i neke novosti po pitanju samog televizijskoj prijenosa. Osim ponekih problema koji se sudeći po ovome što smo vidjeli u Kini još nije riješio, vidjeli smo i inovativan način praćenja vremena tijekom brzog kruga pojedinog vozača.

Osim dosadašnjih grafika koje su s tri boje pratile tri sektora staze, sada smo vidjeli i dodatno označene pojedine djelove unutar sektora, pa se uživo moglo pratiti tko vozi kakva vremena svako nekoliko stotina metara.

Dok s jedne strane takvo što gledatelje drži u tijeku i omogućava da puno preciznije pratimo zbivanja na stazi, istovremeno sklanja pogled s bolida i fokus baca na tu grafiku. Nije zanemariv ni efekt po kojem se gubi napetost do posljednjeg trenutka kada vozač prođe ciljem jer sada uglavnom znamo kakvo će njegovo vrijeme biti.

Što vi kažete na nove eksperimentalne grafike?

Sviđaju li vam se nove grafike za mjerenje vremena sektora?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

9 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ne rade :rofl:
    Ja sam ih vidio samo u FP2 Australije, danas toga nije bilo, kao ni u kvalifikacijama Australije.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Bilo je u kvalifikacijama Australije, za danas su maknuli, samo što se ne zna je li zbog općenitih tehničkih problema koje imaju ili su zaključili da je bolje bez takvog načina praćenja. Stoga i anketa da vidim što većina misli :)
      Meni osobno su na prvi pogled bili odlično rješenje, a onda nakon par minuta shvatiš da zapravo samo u to buljiš i više nema one napetosti da do posljednjeg trenutka ne znaš kako će proći pojedini sektor…


      0
      0

      0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Da, sad sam se sjetio, u Q1 nije bilo a poslije je normalno radilo. Volio bih da ih vrate, pogotovo jer su Ferari i Mercedes blizu pa bez obzira na to ne znaš kako će se završiti.


        0
        0

        0
      • sennacher Prikaži

        Tehničkih problema grafike jednostavno je previše (osobito što prečesto prikazuju krivu komponentu guma od onih koje su na bolidu), ali ovo rješenje meni se osobno sviđa a na gledatelju je izbor hoće li buljiti u to ili u sliku.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        @sennacher: Da, problema je bilo jako puno. Neki kažu da je to “slučajno” ne bi li pogurali fanove da kupe F1 Access. Ja stvarno mislim da je slučajno, iako, događalo se i u Australiji, a u dva tjedna se nešto na toj razini mora moći popraviti…


        0
        0

        0
      • sennacher Prikaži

        Ne znam točno što je to, ali Live Timing je ionako još uvijek besplatan. U grafici sada nedostaje onaj dio s podacima o G-silama (ove godine bi to bilo zanimljivo vidjeti), brzini, stupnju prijenosa, kad tko dodaje gas ili koči (što je bilo zanimjivo vidjeti u direktnoj borbi).
        Nedostatak grafike ne mora bitii nužno negativan jer možda tada više gledamo samu vožnju, ali od nedostataka informacije mnogo je gore davanje krive informacije što je u perfekcionizmu F-1 i današnje računalno doba neoprostivo.


        0
        0

        0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Odlično!
    Samo što izgleda stvaraju određene glitcheve sa ostatkom grafike.
    Vjerojatno su je zato i izbacili danas dok ne srede.


    0
    0

    0
  3. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Ne gledam ih, sve je više tih gluposti po ekranu. Pretpostavljam da pretplatnici na skyu imaju neku opciju tipo adblocker s kojom mogu sve to pogasiti. Neke pute se osječam kao mešetar na burzi a ne f1 gledatelj.


    0
    0

    0
  4. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Prvo sam hvata sta je to uopce.. Onda sam buljio u to da sam bolid na ekranu jedva i vidio :) Na kraju sam to i zanemario jer je nebitno..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.