Ricciardo otkrio slabost Red Bulla: Nedostaje nam downforcea

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Daniel Ricciardo kaže da je gledanje onboard snimaka Ferrarija i Mercedesa otkrilo što nedostaje njima u Red Bullu. Nakon razočaravajuće VN Australije prije dva tjedna gdje su Ricciardo i Max Verstappen bili daleko iza vodećih – Red Bull je marljivo radio na svom bolidu i na područjima gdje još zaostaju. Ricciardo kaže da je to područje upravo downforce.

“Trenutno izgleda kao da nemamo dovoljno gripa na stražnjem kraju bolida, prema tome, fali nam downforcea,” izjavio je Ricciardo.

“Iskreno, ne znam je li to problem našeg bolida ili smo jednostavno pogriješili u setupu. Osjećam da nismo izvukli maksimalan downforce.”

“Gledao sam neke onboard snimke Ferrarija i Mercedesa iz Australije i izgleda kao da imaju više gripa od nas, pa možda ga mi jednostavno nemamo toliko.”

“Mislim da nismo dovoljno dobro razumjeli naš bolid da izvučemo maksimum iz njega.”

Ricciardu je domaća utrka bila prava noćna mora, a Verstappen se kvalificirao na peto mjesto, doduše s 1,297 sekundi zaostatka za Lewisom Hamiltonom na pole positionu.

Verstappen je završio na istoj poziciji, skoro 29 sekundi iza pobjednika Sebastiana Vettela, a najbrži krug u utrci mu je bio 0,426 sporiji od Kimija Raikkonena.

“Meni se čini, a vjerojatno i Maxu, prema onome što smo vidjeli u Ferrariju i u Mercedesu – jednostavno ne možemo napadati zavoje poput njih. Stražnji dio njihovih bolida je stabilniji.”

“U brzim zavojima mislim da čak na neki način možemo voziti poput njih, ali jedva.”

“Gledao sam onboard iz Barcelone s jednog od najboljih Kimijevih krugova i on je 3. zavoj odradio s punim gasom. Mislim da to sve top ekipe rade, ali on čak nije iskoristio cijelu širinu staze. Nije pustio bolid da ide do ruba, wow, to znači da ima downforcea…”


Odgovor

4 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ma to ti je do kimija, ne do bolida.


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Otkud to da bikovima fali df-a??


    0
    0

    0
  3. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Wtf? Jel to Newey zakazao? Joj kad bi presao u mercedes…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.