Marko: Zahvalni smo Dennisu za veto na Hondine motore

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Red Bull Racing se sredinom 2015. našao u izrazito nepovoljnoj situaciji po pitanju osiguravanja dobavljača pogonskih jedinica za naredne sezone. Razlog je svima dobro poznat – gomila kritika na račun njihovog francuskog partnera. Stoga su se u Milton Keynesu raspitivali za Hondine usluge, ali Ron Dennis je iskoristio pravo veta na moguće customer dogovore s drugim momčadima. Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko je sada zahvalan za to.

“Moram reći prvi puta, jako sam zahvalan Ronu Dennisu što je uložio veto na naše ambicije s Hondom, inače bismo imali Hondine motore. Činjenica da Hondi toliko treba da se poboljša je iznenađujuća. Nikada u to ne bih povjerovao.”

Austrijska momčad je nakon toga nastavila suradnju s Renaultom, ali su te pogonske jedinice sada brendirane kao TAG Heuer. Francuzi su u međuvremenu dosta napredovali sa svojim motorom, ali on i dalje nije na razini Mercedesovog ili Ferrarijevog.

“Nažalost, treći smo na svim poljima, što otežava stvari. Mercedesov paket je jednostavno superioran, a Ferrari je blizu samo u modu za utrku. Mercedes je pola sekunde brži iako Lauda kaže da su to samo tri desetinke.”

“Mercedes može prijeći u mod maksimalnih performansi u utrci. To možete vidjeti kada odjednom nije moguće pretjecati jer se Mercedes još jednom udaljava, ali to mogu učiniti samo tijekom pet ili šest krugova u utrci.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Dobra


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    hhahah, ovo je za sprdbox :)


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Mogu mu staviti sliku na zid i slaviti ga kao slavu :)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.