Eddie Irvine: Vettel je razmaženo derište

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 34 komentara

Bivši vozač Ferrarija i viceprvak sezone 1999., Eddie Irvine, počastio je Sebastiana Vettel rekavši da je razmaženo derište, narcisoidan i arogantan. Okrivio ga je da je cijele prošle godine jadikovao, krivio druge i slično.

“Vettel je razmaženo derište”, rekao je Irac za Motorsport-total.com. “Bio je narcisoidan već kad je došao u Formulu 1, ali divljenje koje ga trenutno okružuje daje cvatnju njegovoj aroganciji.”

Inače, Eddie je veći dio svoje karijere proveo u Ferrariju kao vodonoša Michaela Schumachera. Tvrdi da su svi najuspješniji arogantni i egoistični.

“Tako se ponašamo….ja sam bio takav, Hamilton i Alonso su također.”

Osvrnuo se i na usporedbu Vettela sa Schumacherom:

“Ne postoji niti jedan argument za to. Vettel je dobar vozač, ali Schumacher je bio na drugoj razini. Nakon loše utrke radio bi sa Jean Todtom kako bi shvatio neke stvari. Michael je radio neke stvari s autom koje nitko nije uspijevao ponoviti, čak ni vrhunski vozači poput Mike Hakkinena.”

“Danas Vettel, Alonso i Hamilton imaju slične sposobnosti. Uzeo bih Hamiltona zbog osobne preference.”


Odgovor

34 komentara

  1. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Sigurno da su najbolji vozači egocentrični, da ne misle da su najbolji ne bi radili to što rade. Ali, arogantan, narcisoidan? Čini mi se da Eddie polako postaje jedan od onih staraca koji lupetaju bilo što za malo medijske pažnje.

    A ovo mi ne izgleda baš kao gluma, kako Vettela tako ni mehaničara:


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Ahh…još jedan “veteran” koji nije ništa postigao u top momčadi.
    Dobar je vodonoša bio.


    0
    0

    0
  3. tutta Prikaži

    koji arogantan lik covjece,, gadi mi se


    0
    0

    0
  4. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Kaže lik koji se večer prije utrke za naslov opije u klubu s curama upitnog morala? Daj Eddie molim te donesi kanister vode i prolij se po glavi, baš onako kako si cijelo vrijeme radio dok te Schumi sramotio.


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Mozda , ali ima 4 naslova a ti ?


    0
    0

    0
  6. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Padanje u očaj,lupetanje bedastoća i kopčanje na aparate u slučaju Lujine pušione do sad je bila”odlika”Sky boysa,ali Irci?Najprije Jordan,sad Irvine koji se valjda vode mišlju da bolje lupetati bilo što,nego da ih šira javnost ne zaboravi.


    0
    0

    0
  7. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    @ferrari
    Tako je i schumi bio dobar vodonoša rosbergu.. Dok je imao super bolid bio je
    Jack, kad je dosao u Mercedes, bio je Jarno Trulli…


    0
    0

    0
  8. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Mislim da nas sve ovdje ne treba zanimati kakav je tko i da li je netko mamina maza, mačo tip ili razmaženo derište. Mene zanima kakav je tko kad sjedne u bolid. Vettel je očito tip vozača koji kad nije motiviran i nepokazuje puno (nešto kao Kimi) za razliku od recimo Alonsa. No zato kad ima dobar bolid možeš mu stavit soli na rep a tko tvrdi drugačije taj ne vidi dalje od svog nosa. Ja kao Alonsov navijač kažem da je Vettel top klasa. Sjetite se monze 2008 u Toro Rossu, zadnje utrke te godine kad je zbog njega skoro Ham izgubio naslov. Radio je sa Toro Rosom neke stvari koje bi rijetko tko uspio. Istina je da je imao dominantan RB, ali taj RB je bio pobijediv i niti priblićno dominantan kao npr Mercedes ove tri godine.Imao je utrka koje su stvarno koje su bile woow. A kakav je on kao osoba to me stvarno ni malo ne zanima, kao i za bilo kojeg drugog vozača. Po meni Riciardo,Max,Vettel,Alonso i Hamilton su svoja liga. Riciardo je jako dobar i ima kontinuitet rezultata dok je Max u nekim utrkama jako dobar a nekad previše riskira. ham i Alonso njih nije potrebno opisivati dok nekog tko je četvrostruki prvak je glupo svrstavat u neki niži rang. Ja vjerujem da je u tom RB u bilo tko osim Vettela ili Hamiltona bio sa grida 2010 i 2012 da bi Alonso bio prvak. A što se tiče izjave Irvinea-a, zbilja ne znam čemu to. Možda je fan nekog drugog vozača (Hamiltona) pa mu je zasmetala Vettelova pobijeda. Jer ako ćemo gledati kakav je tko od top vozača, svakome bi mogli naći neku zamjerku i izvlačiti njegov “pljavi veš” osim možda Riciarda.


    0
    0

    0
  9. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bespotrebna izjava. Nekada zna biti naporan no arogantan nije.


    0
    0

    0
  10. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Hahaha “…ja sam bio takav, Hamilton i Alonso su također.” ovo je poanta izjave, probati sebe uvaliti u istu rečenicu sa Hamiltonom i Alosnom, e al sad pitanje je kako s tim doći na naslovnicu. E da, popljuvati najboljeg vozača, nešto što će svi titi objaviti, i misija izvršena.


    0
    0

    0
  11. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Meni djelomicno drzi vodu Eddijeva izjava i uklapa mi se u osobni dojam Vettela…
    Cinjenica je da je Eddie cudan lik. Ogroman ego, bez dlake na jeziku, ali vrlo pametan, udari u sridu i bez problema se pospe pepelom kad se npr. usporedjuje s Schumacherom…
    Ja sam sebi pokusavam vec neko vrijeme odgovorit na pitanje zasto mi Vettel jednostavno ne leži… Vise puta je pokazao da moze biti ljudina, pristojan, vrlo inteligenan…
    Ali… Umjetan mi je.
    S jedne strane kao da se jako trudi biti simpatican i sarmantan ali istovremeno mi cesto djeluje kao lija, proracunat u svemu… kroz svoj ponekad napadni humor i zajebancije kao da nerjetko igra ego igrice… Dojam mi je kao da pokusava kontrolirati cijeli grid i sve oko sebe, i pokusava uvijek okrenuti na svoj mlin (presice…) i biti u centru paznje.
    Po meni su njegova pre cesta komentiranja, kukanja i psovanje Charlija u Mexiku cisti dokaz svega sto je Eddie rekao “u sridu”- cista razmazenost i “profinjena” arogancija. A nacin na koji se postavio Kvyjatu nakon Kine prosle godine da ne spominjem…
    Ugl, necu vise kenjat. Nisam i ne volim biti hejter, zapravo mi je zanimljiv i drag na svoj nacin, a da je vozacina je neupitno… Ali evo, cisto malo filozofiranja, “tracanja” i osobnog dozivljaja…


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      “…proracunat u svemu…”

      Proračunat u svemu, a kuka i psuje na team-radio? Za neke vozače se baš dobije dojam kako žele biti cool na radio jer znaju da će možda ta poruka otići u tv prijenos, a Vettel dere kao kočijaš i onda je on proračunat? Ne kužim baš tu logiku…

      Kvyatu se postavio kako bi se bilo koji četverostruki prvak ponio. Možda ga je trebao ošamariti pa da bude cool…


      0
      0

      0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Pa zar nije upravo Rusija bila pokazatelj da je Vettel bio apsolutno u pravu oko sporne situacije u Kini?
      Bitno da se Kvyat tamo kreveljio i vikao “that’s racing”. Bravo majstore, izvoliš mjesto u Toro Rossu.


      0
      0

      0
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Pretjerao sam i napumpao stvar, u nastojanju da sam sebi objasnim sta me tilta kod Vettela… Jednostavnije receno- ne lezi mi njegov personality… Vise mi leže malo manje ekstrovertirani…
      i iskreno, kad cujem njegov talijanski mi podne dođe… “Grazie, grazie, grande machina, Forza Ferrari, Vai vai, dai dai, bla bla…”. Pretjerano mi je… Ali to je naravno moj problem :)


      0
      0

      0
    • Dan Gurney
      CrashOverride Donator Prikaži

      Ja ga nisam bas smeko u RBu i nije mi bas bilo lijepo kad je doso u Ferrari ali tek nakon odjeba Charliju mi je posto ok lik pa mogu navijat za Ferrari i za oba vozaca :) A sitacije s gospodinom Daniilom nema potrebe vise komentirat..


      0
      0

      0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Tako je i kod mene. Radujem se zbog ferrarija ali neki grc u vezi vettela. A bas sam se trudio da ga zavolim. Ustvari mislim da je multi 21 bio kljucan kao i neki problem koji je po meni iskren webber imao sa vettelom. Ok, bahati su znali biti svi veliki prvaci ali isto tako je ms prepustio prvo mjesto na podiju rubensu i prakticno izazvao skandal plus ogromnu kaznu.


      0
      0

      0
  12. zigorec Prikaži

    Nekako mi smrdi da je najveća Vettelova mana ta što nije Britanac, barem u Irvineovim očima.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.