Sauber i dalje misli da su mogući bodovi ove godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Sauberova šefica Monisha Kaltenborn i dalje vjeruje da su bodovi realistična mogućnost ove sezone, iako su na prvoj utrci bili među najsporijima. Marcus Ericsson je u kvalifikacijama bio više od 3 sekunde iza pole positiona, a Antonio Giovinazzi je u utrci dvaput zaobiđen za cijeli krug i u cilj je ušao 12.

Sauber ima Ferrarijev godinu dana star motor, a prva utrka često je u tim slučajevima najbolja prilika za skupiti pokoji bod zbog nepouzdanosti ostalih bolida i velikog broja odustajanja.

“Mislim da su bodovi još uvijek mogući,” izjavila je Kaltenborn za Motorsport portal. “Poznajemo ovaj motor, znamo što je oko njega i moramo se usredotočiti na našu jaču stranu, a to je šasija.”

“Dat ćemo sve od sebe da nadoknadimo te gubitke, koji god da jesu. Na nekim utrkama će se to manje osjetiti pa na njima definitivno imamo svoju priliku.”

Prošle godine je Sauber morao čekati sve do utrke u Brazilu, pretposljednje u sezoni, kada je Felipe Nasr na kišnoj utrci došao do 9. mjesta i ostvario ekipi 10. mjesto u poretku konstruktora, ispred Manora.

Nadogradnje dolaze u Europi

Kaltenborn kaže da njezina ekipa planira prve veće nadogradnje za VN Španjolske, odnosno prvu europsku utrku.

“Sitne nadogradnje će uvijek dolaziti, ovisno o tome kako se pokažu u zračnom tunelu.”

“Definitivno smo smanjili zaostatak za određenim ekipama koje su ispred nas,a li još uvijek trebamo raditi da bi taj zaostatak postao još manji. Vidimo da je brzina tu i sad se moramo pobrinuti da nam se ne događaju nezgode i da smo malo bolji u kvalifikacijama.”


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Neznam zašto ali od prvog dana kad sam je vidio u F1, prati me osjećaj da ona uopće ne pripada u cirkus. A neke njene izjave u prošlosti, pa čak i sadašnje mi samo pojačavaju taj osjećaj.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Jedino uz puno puno srece.


    0
    0

    0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Moguće je jedino ovako da utrku završio 13 bolida pa da budu blizu bodovima , jer u normalnoj utrci da su Williams ,Rb ,Hass završili utrku , ne bi bili ni blizu bodova. Jer naprijed su 6 bolida kojima ne mogu ni prići ostali. Iza njih je Wiliams,Torro Rosso,FI,Hass ne nužno tim redom. to je 14 bolida koji su svakako bolji od njih i brži. Po toj logici trebaju odustati od tih 14 bar 5 bolida i još moraju imati sreće da Hulk,Alonso isl imaju loš dan. Po mojem mišljenju jako jako teško izvedivo osim neke kaotične utrke.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.