Button će voziti McLaren M23 na Motorsport reunionu na Laguni Seca

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Jenson Button ponovno će voziti bolid Formule 1 ovog ljeta, no u nešto fosilnijem i opuštenijem izdanju. Naime, povodom Motorsport reuniona na američkoj stazi Laguna Seca, Button će voziti McLaren M23, bolid koji je svoj put započeo 1974. te donio dva vozačka (Fittipaldi te iste godine i Hunt dvije godine poslije) i jedan konstruktorski naslov. Na toj predstavi trebalo bi nastupiti preko 550 povijesnih trkaćih automobila, što ovaj događaj čini zaista velikim i opsežnim.

Button je trenutno ambasdor i savjetnik trkaćeg odjela McLarena nakon što je posljednjih šest godina vozio za slavnu momčad iz Wokinga.

“Uvijek je uzbudljivo voziti bolid Formule 1 s tako uzbudljivom povijesti, a M23 je ispisao važnu stranicu u povijesti utrkivanja 70-ih godina. Pomalo je čudan osjećaj voziti bolid iz te ere – sjedite poprilično uspravno u kokpitu, imate osjećaj kao da možete izaći iz njega i dodirnuti prednje kotače.”

“Ali jednom kada ga probate počnete shvaćati zašto je M23 bio tako uspješan. Vrlo je jednostavan za vožnju, ima nevjerojatno konstantnu stabilnost i dobivate odlične povratne informacije od bolida što je vrlo korisno za vozača. Jedva čekam pokazati ovaj auto svim ljudima koji će doći vidjeti Motorsport reunion.”


Odgovor

2 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    a ja se ponado neku can-am zvjerku.
    btw, skoro pa imamo istu kapu. :D


    0
    0

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Jenson uziva… neka, zasluzio je. Pomoci Mclaren Hondi ionako ne moze…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.