Jean Alesi: Ferrari će zasjati i u Kini

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 14 komentara

Bivši Ferrarijev vozač Jean Alesi vjeruje da je Ferrari napokon spreman za borbu za naslov. Francuz je jedan od legendarnih vozača Formule 1 unatoč samo jednoj pobjedi za Ferrari 1995. godine, a mišljenja je da je desetljeće čekanja novog naslova više nego dosta.

“Ulazak u ova nova pravila bio je vrlo nejasan. Imali smo tisuću nedoumica oko toga što će napraviti Mercedes ili Red Bull.”

“Ali, nakon Australije očekujem da Ferrari potvrdi te performanse i u Kini. Lakoća kojom je Vettel slijedio Hamiltona u utrci je bila zapanjujuća. S druge strane, Hamilton nije mogao pratiti Vettela kasnije u utrci.”

“Kad je bolid dobar od početka – razvoj kroz sezonu je lakši,” kaže Alesi.

Drugi Ferrarijev vozač Ivan Capelli je malo oprezniji oko optimističnih najava:

“Mislim da je ova pobjeda povezana s promjenom ovjesa na koju su bili primorani u Red Bullu i Mercedesu.”

Nije Ferrarijev vozač, ali je Talijan – Jarno Trulli, bivši vozač Toyote i Renaulta također komentira:

“Ferrarijeva početna pozicija je dobra, ali sve tri ekipe s vrha imaju dovoljno resursa da se efikasno razvijaju kroz sezonu.”


Odgovor

14 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Mercedes će u Kini malo otvoriti “pipu” pa kasnije zatvoriti. I sve tako. Kad prođe 2/3 sezone odvrnuće do kraja da si osiguraju naslov.
    Malo dramaturgije mora biti.
    Nadam se da sam u krivu.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Nema šanse da se Mercedes igra na taj način. Možda idu konzervativno jer su samo 4 motora dozvoljena po sezoni, ali isto tako možda i Ferrari ide konzervativno iz istog razloga. Neka umjetna dramaturgija ili nešto slično je moguće na nižoj županijskoj ligi, u F1 na ovom korporativnom nivou nema teorije.


      0
      0

      0
    • Kimi Raikkonen 7
      Iceman Donator Prikaži

      Pobjeda je pobjeda. Ulupat 300 milijuna eura godišnje u projekt F1 i onda prepuštat drugome pobjede je nešto najgluplje što netko može napraviti. Pokušali su shebat Mečku upravo novim tehničkim pravilnikom. Jesu li uspjeli u tome? Pa realno nisu. Smanjili su im prednost spram konkurencije, ali i dalje su glavni pretedenti za naslov.


      0
      0

      0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Ja ne znam otkud vama to, da Mercedes ima neki “safe mode” gdje nesto odvrcu i zavrcu… Mercedes je svoje odvrnuo, ono lupanje Wolfa i Hamiltonovo kukanje na gume su dokaz njihove slabosti. Jednostavno dosao je i njima kraj, ne u smislu da su gotovi, vec da su pobjedivi


      0
      0

      0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Vidjet ćemo vrlo brzo je li Australija bila pravilo ili iznimka. Ja sam uvjeren da će Ferrari biti vidljivo brži bolid od Mercedesa ove godine. Možda bude iznimki poput hladnih staza, ili se možda stvari okrenu ako netko promaši razvojni smjer kroz sezonu; ali kako sad stvari stoje – ne vidim ništa što ukazuje na to da je Mercedes bolji.


        0
        0

        0
      • Ross Brawn
        Tuzlaensis Prikaži

        Slavenowsky, slažem se apsolutno. Eto, Mercedesu je u interesu da im svake sezone neko uzme po 2-3 pobjede, kao da će Formula 1 prestati ako se to ne desi.. ma daj..
        Hamilton je tokom izjava nakon utrke imao tako umrtvljen izraz lica, za koji sumnjam da je produkt ‘zavrtanja pipe’.


        0
        0

        0
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Što se Mercedes tiće,jedno je sigurno.Od prvih treninga hibridne ere voze svoju ligu i po snazi a bogme i po pouzdanosti motora.Zašto je tome tako,nije tema pa o tome neću ni pisati,nego došlo je do zasićenja i koga više zanima 1-2 Merc na postolju i ovo Ferrarijevo dizanje došlo je ko as na desetku za F1 a i za samog Mercedesa.Jest da su Merc srezali-aktivni ovjes,lubrikanti u gorivu- ali je još uvijek jak ko sto vragova s tim da troši gume.Prošlih sezona su posječivali box među zadnjima unatoć tvrdnji da Ferrari najbolje čuva gume.Mene osobno najviše zanima pouzdanost Ferrari PU i ako smo na tom planu ravni Mercu pregazili smo ih.Za prvu trku sam bio siguran i to sam napisao a Kina?Bumo vidli.


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Ante, dok god Ferrari ne uzme cisti pole-position, ja uzimam sve s rezervom… osim ako se pokaze da je zbilja prevelika razlika u cuvanju guma…


        0
        0

        0
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Ako su došli na 0.3 u Australiji koja im tradicionalno nije najjača staza, još osim toga sjeti se da je u pripremi vikenda Mercedes projurio odmah u petak i Hamilton je bio zadovoljan, dok je Ferrari tražio setup dosta dugo… Ne bi me čudilo da dođe pole uskoro.


          0
          0

          0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Ne bi ni mene zacudio pole za Ferrari, miriše na to, ali zelim to konacno vidjet! Kao da ih sto god. nisam vidio na pole-u… A 1-2 da ne govorim…


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Zanimljive su ove izjave ” nije njihova staza”. Nema takvih termina jer ako bolid nije dobar , nece ni pobijediti. Najbolji primjer je Monako i mclaren prošle godine. Ferrari je igrao na kartu ovjesa i pucanja u nogu konkurenata. Međutim sezona je duga i mislim da nas čeka zanimljiva sezona.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        @Dani: Da, ako je bolid dominantan onda su sve staze “njihove”, ali ako su dva blizu jedan drugom, a čini se da Mercedes i Ferrari jesu – onda ima staza koje jednima odgovaraju, drugima ne. Osim karakteristika koje obilježe stazu poput dugih brzih zavoja, sporih zavoja i dugačkih pravaca; u najavi utrke često se vozači i momčadi pozivaju na to je li staza “front-limited” ili “rear-limited”.

        Kina je front-limited, odnosno prednji kraj je pod najvećim opterećenjem. Gume je teško dovesti na optimalnu radnu temperaturu, a to Mercedesu ne bi trebao biti problem, njima izgleda veći problem čuvati ih da se ne pregriju. Doduše, na ovoj stazi će se više vidjeti efekt novih šasija jer ima dugih brzih zavoja na kojima će najviše doći do izražaja koliko su bolji od prošlogodišnjih, tako da ćemo vidjeti tko je napravio bolji posao na tom polju.

        Bahrein je, za razliku od Kine, rear-limited, kao i Montreal recimo.

        Ferrariju su više odgovarale ove druge, i za performanse i za čuvanje guma. Zato je impresivno kako su imali dobar tempo u Australiji koja je bliža Kini nego Bahreinu.


        0
        0

        0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Čekamo Webbera i njegove prognoze :D


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Moguce da hoce jer cuvaju gume puno bolje nego Merc ?


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.